Nicmene, stejna otazka na tebe, spis ty nekdy?

A jak jsi přišel na těch 90%? To by mě zajímalo. Kolik máš hardwaru, že když uslyšíš takovouhle odpověď, že ti přijde tak směšná? Je fakt, že popsat se to sice dá a že to poznáš, tak pod to se můžu podepsat.elektri píše:
90% dnešních hardvéristů odpoví na otázku, proč používají HW, nějakou otřepanou frází, kterých jsou plná fóra, hlavně jsou nejepší ty magicko-tajemné odpovědit typu: "To se nedá popsat, ale když to máš před sebou, tak to poznáš" to je snad ta nejsměšnější odpověď![]()
Právě jsem koupil Akai S5000. Protože zvuk Kontaktu mě totálně štval. Například Kurzweil K2500 s Kontaktem opravdu dohromady nešly. A buhu ho mít zatím jen ve studiu...kexik píše:poklop: hlavne davas dokopy true analogy (ktore su objektivne nenahraditelne) s VA debilinami, ktore su svojim sposobom podvodom na uzivatelovi. vo VA kategorii maju vyznam jen totalne nadupane krabice, ktore skratka vedia tolko, ze by ti bezne pc utiahlo v podstate len ten nastroj a nic ine. a tie kecy o sampleroch... sw sampler hra suverenne lepsie ako hw nahraty lacnou zvukovou kartou po analogu; nahraty po digitale hra uplne rovnako akurat sa s nim musis srat. neexistuje ze dnes niekto normalny pouziva v studiu sampler, je to ciste podiova zalezitost. teraz hovorim o modernych sampleroch, nie o nejakom 10bitovom ulete z roku 1985. pri starych sampleroch su dolezite skor tovarenske zvuky, mam nejake sample z emu masin a tovarenske zvuky z fairlightu a treba povedat ze i ked standalone hraju hnusne, v mixe funguju neuveritelne dobre. ono sa treba ku kazdej technologii stavat racionalne a nie fasisticky
Cyrile, to bych ti rád trošku přiblížil. Hodně jsem dělal v Halionu ale s novou verzí Cubase 4.1, nefunguje crack. Tak jsem se musel Halionu vzdát a tak dobrej nebyl, abych za něj dal tolik peněz. Od té doby jsem zkoušel kde co. Chtěl jsem skončit u kontaktu, ale prostě nemůžu si pomoct, ten zvuk mi vůbec nesedí. Cyrile, říkáš, že zvuk musí být 1:1, ale to se pořád bavíme jen na úrovni samplu. A co ostatní věci, co obálky, filry, LFO? To už je přece něco jiného, ne? Pak jsi určovanej převodníky ve zvukovce, jinak ti bude hrát M-Audio, jinak EMU, jina RME (vlastní zkušenost)Cyril píše:Poklop: mozna by sis mel dat studenej hadr na celo, chlape. Ze jsi zapalenej do Hw, to je v pohode, ale zacinas bejt zbytecne agresivni, se mi zda... musim souhlasit s kexikem co se tyce sampleru, dodnes jsem ty fanaticky kecy nepochopil, pokud se ciste prehravaj samply, nic se nedopocitava, tak co je to za kravinu ze HW samplery znej taaaak uzasne a SW hur? A pokud teda jde o nejakou editaci samplu, tam je to uz vec na diskuzi, ale stejne je to vsechno SW.