Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 25 dub 2008 12:16

dendy píše:demsky: a este vacsi problem je spravit dobry oscilator - trosku som sa svojho casu s tym babral v synthmakeri a skusal som aj nejake custom C/asm kody a je to fakt ze velky oriesok spravit dobry oscilator co slape od najnizsich az po najvyssie oktavy v poriadku bez neziaducich efektov ...
ak nejde o cisty sinus oscilator, tak je vhodne pouzit tak 4x oversampling + kvalitny lowpass aby to dobre znelo. hlavne pri sqare a saw priebehoch je to nutnost, inak tam vznika velmi nepekny aliasing. (aj ked ono okrem oversamplingu existuju aj o dost prefikanejsie sposoby ako sa vyhnut aliasingu. napr toto je uplne krasny sposob http://www-ccrma.stanford.edu/~stilti/papers/blit.pdf ). prijde mi ze s tymto nieje az taky problem ak vies co robis a si to pises sam a nerobis to z polotovarov v reaktore alebo inde.

(s tou substraktivnou syntezou som si samozrejme robil prdel. svoj pulse mam moc rad. rovnako sa mi pacia aj veci od clavia aj evolver (virus uz pomenej ked mam byt uprimny))
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 25 dub 2008 12:19

A taky prevodniky ve starejch samplerech jsou taky jiný? ale o tom už se tady taky psalo.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 25 dub 2008 12:25

Ondrash to napisal uplne perfektne. Ja som sa tiez napriklad snazil prist na chut Reaktoru, robil som este v Generatore a vtedy to bolo nieco pre mna nove a revolucne, ale nikdy som sa nedostal do stadia ze by som chcel pouzit nejaky zvuk z neho.

Mne osobne aliasing nevadi napriklad v Kurzweili pri DSP oscilatoroch, pretoze obcas pri vyssich tonoch ked pracujem so zvukom sa objavi uplne nadherna anomalia, ale inde mi aliasing vadi.

Inak resamplingy a oversamplingy sa tu uz niekde riesili...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2008 12:36

ja len k nazvu tohto treadu...

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=7991

toto by NIKDY nevzniklo na discovery.. proste discovery na to nema, takto tie zvuky neuhra .. ani nahodou... za to ze sa mi podarilo spravit tento track vdacin cervenej potvore :)
Naposledy upravil(a) dendy dne 25 dub 2008 12:38, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 25 dub 2008 12:36

Zkrátka pokud se pracuje s HW tak se dojde zajiste k jinému vysledku než u sw zaleží na tom jak se komu s čim pracuje lépe... a jaký má pocit z udělané prace (hudby)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 25 dub 2008 13:05

Amorph píše:Poklop: za predpokladu, ze sampl nijak neresamplujes, netransponujes a neefektujes, tak zni 100% stejne. Jediny co by se mohlo podepsat je jeste interpolace pri michani vice samplu do jednoho audio vystupu.
přesně tak. :wink:

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 25 dub 2008 13:21

Jeste k tomu "spatnemu" zvuku Kotaktu. Na truthech jsem mel taky pocit, ze to porad neni ono a ze z toho nemuzu poradne vymichat basu a ze je to porad nejaky zamlzeny. No na Adamech jsem radikalne zmenil nazor. Najdnou jsem zacal ekvalizovat daleko min, pouzivat efekty jemnejs a najednou vsechno prokouklo a zpevnilo se. Tim nechci rict, ze ty filtry Kontaktu jsou neco skvelyho, ale ze se s tim pracovat da.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 25 dub 2008 13:55

Poklop píše:BS:
Staci aby jste si pustili nejakou pisnicku od IAN VAN DAHL. Inspiration .. treba.
nebo Lasgo: Surrender
nebo
Global Deejays .. Get up
Ja o voze ty o koze.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 25 dub 2008 13:59

zmente nejak nazov threadu, je jasne ze Lead je omnoho lepsi... myslim si ale ze je urceny hlavne pre ludi ako Dendy.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 25 dub 2008 14:01

Ja o voze ty o koze.
Ne.. :-) Já o voze ty o koze :-)

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 25 dub 2008 14:04

Poklop píše:
Ja o voze ty o koze.
Ne.. :-) Já o voze ty o koze :-)
Ja ti neminim nic vysvetlovat, jen jsem si chtel udelat obrazek, nic vic. Koukam, ze jsi to rychle promazal radsi. Tak nic,.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 dub 2008 14:12

Ondrash: me se zda, ze sis to co jsem napsal asi neprecetl az do konce :)
Cyril píše: A pokud teda jde o nejakou editaci samplu, tam je to uz vec na diskuzi, ale stejne je to vsechno SW.
No jo, je asi treba rict, ze ja sampler pouzivam obvykle jen na prehravani knihoven...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 25 dub 2008 14:40

Amorph píše:Jeste k tomu "spatnemu" zvuku Kotaktu. Na truthech jsem mel taky pocit, ze to porad neni ono a ze z toho nemuzu poradne vymichat basu a ze je to porad nejaky zamlzeny. No na Adamech jsem radikalne zmenil nazor. Najdnou jsem zacal ekvalizovat daleko min, pouzivat efekty jemnejs a najednou vsechno prokouklo a zpevnilo se. Tim nechci rict, ze ty filtry Kontaktu jsou neco skvelyho, ale ze se s tim pracovat da.
Mám Dynaaudio BM6A :wink:

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 25 dub 2008 15:01

Ondrash: ja vim:) Chtel jsem tim rict, ze ten poslech je dost dulezitej a se vsemi nastroji se musis nejdriv naucit pracovat - a tim myslim treba stovky hodin pouzivani v praxi u tak komplexni veci jako je Kontakt. Ale kazdopadne drzim palce, at se ti s Akkaiem dela tak dobre jak potrebujes.

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 25 dub 2008 16:59

Tak tedy je tedy plusminus jedno jestli kontakt ci hw sampler rozdil je plusminus maly staci se s kontaktem naucit zadny markantní rozdíl mezi tímm neni???

Odpovědět