ACID 6 Pro

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 08 zář 2008 20:31

Gratuluji! Podle me super produkt (teda zkousel jsem jenom v7), ta midi editace mi hodne pripomina starou dobrou dobu trackeru. Ja jsem uz ale od v4 na Abletonu, takze se mi jinam nechce, holt uz sem starej a linej :)

Hod pls echo tak za tyden-dva, jak jsi spokojeny v realu.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 09 zář 2008 10:34

požívám ho už cca5 let jako hlavní kompoziční soft, má svý mouchy ale neměnil bych.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 20 lis 2008 14:55

nedávno vylezl nový acid 7, vychytávek oproti verzi 6 není zas tolik, nicméně mnohé se hodí a posunuli tento někdy neprávem podcenovaný soft na pozici konkurentních produktů firem Steinberg atd.

http://www.sonycreativesoftware.com/acidpro

to Excom: jak jsi s ním spokojený?
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 lis 2008 15:18

no, doteraz to bol pravom podcenovany soft ;)
pomer cena-moznosti bol katastrofalne zly

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 20 lis 2008 15:50

neřekl bych, mě třeba příde požitelnější než Fruity nebo Ableton, je to jen subjektivní názor, taky záleží kolik od toho člověk očekává, JEDINÝ co v acidu neprovozuju je mix na ten je opravdu lepší Cubase.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 20 lis 2008 17:16

c9000 píše:to Excom: jak jsi s ním spokojený?
no odkedy mi krachlo PC tak nijak, rozbehal som vsetko cez Fantom G.. ale nejak mi to nevadi, teraz vsetko slape jak hodinky bez PC a nemam moc potrebu ist do PC.. mozno casom... takze ACID musi pockat ;)

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Příspěvek od markuc » 17 úno 2009 18:24

Acid 6 používala moje ženská už v době, kdy jsme se poznali. Snažil jsem se jí mnohokrát vysvětlit, že jsou lepší programy a že by měla začít dělat na něčem normálním...nepodařilo se (prostě ženská ...).
Vzhledem k tomu, že se živím jako zvukař, snažím se udržovat si přehled o všech programech na trhu, abych uměl pracovat s čímkoli, když to bude třeba, nesnáším, když některý kolega prohlásí "jestli nemáte ProTools (či něco jiného ...), tak to nedělám" ... To uvádím jen proto, že mám s čím srovnávat ... Dnes, po cca roce a půl, mám Acid nainstalovanej i já (teď už verzi 7) a musím objektivně prohlásit, že beze zbytku souhlasím s Excomem, je prostě skvělej, jednoduchej, intuitivní a v aktuální verzi už i dost dospělá DAW a to i na audio. Sice chybí audioeditor, ale jinak má vše, co je potřeba pro multitrack a jeho mix ... Doporučuju vaší pozornosti, koukněte na to, co tomu řeknete ...

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 263
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 17 úno 2009 18:47

Pracuji v něm už pár let - momentálně V6 - super věc - Jak HW synty tak VST - vše poslouchá jak má ..... poslední dobou mám všechny projekty udělané v Acidu ....

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 17 úno 2009 21:57

souhlas jeho síla je v jednoduchosti, jen mu musím vytknout jakejsi jeho zvuk ,ktrej v poslední době pozoruju. jen je dobrý na něj mít hoodně velkej monitor, jinak je ta práce o dost zdlouhavější.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Příspěvek od markuc » 19 úno 2009 16:00

Aha ... tak abychom ten Acid jen nechválili, mám jeden dotaz - pokud si v něm otevřu Kontakt a dám do něj více nástrojů, na které nasměruju midi stopy Acidu podle čísla midi kanálu, nějak mě to zlobí ... možná dělám někde chybu, ale nedokážu dosáhnout toho, aby při navolení příslušné midi stopy Acidu hrál odpovídající zvuk z Kontaktu ... máte s tím někdo nějakou zkušenost ? Cubase i vše ostatní takhle přece funguje, ale tady si to hraje, co se mu zrovna zlíbí ... Díky za reakce

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Příspěvek od markuc » 13 bře 2009 21:04

...takže, jak jsem už psal, fakt díky za reakce...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 14 bře 2009 07:44

ja by som k tej vsetkej chvale dodal, ze kym som ho pouzival ma strasne sral tym kolko tam je bugov . niektore z nich uz minimalne od verzie 3. . .
(aj ked v7 mi prisla dost dobra / asi polka z tych bugov konecne zmizla)
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 14 bře 2009 09:21

joj, mě sedmička občas blbne graficky a někdy ,a to je hodně zmála se mi stávalo že se nějak rozsipal zvuk.

S tím kontaktem nemůžu radit, pač ho nepoužívám, ale některá vst čka tam měly problémy, povětšinou ale s tím že se neuložily a při novém otevření projektu tam nebyly.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Příspěvek od PELF » 20 bře 2009 21:52

Ahoj, tak jsem zkusil nainstalovat nejnovější update Acid 7.0b a nemám pocit, že by se něco zásadnějšího zlepšilo, naopak jsem objevil chyby, které ve verzi 7.0a asi nebyly (pomalejší načítání projektu, podivné chování wokspace při klikání myší - jednou je aplikace v popředí, podruhé v pozadí...) Chtěl bych se zeptat, jestli jste někdo nepozoroval při renderingu v Acidu jednu, řekl bych dost zásadní věc, které jsem si všimnul teprve dnes, a to, že vyrenderovaný mix zní jinak, než jak ho slyším v projektu? Např. vůbec neslyším kopák stejně jako v mixu a celkově se mi zdá, že klesne i dynamika nahrávky. Renderuju se stejným nastavením, jako mám projekt (wav 44/24). Díky za případné info.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 21 bře 2009 07:13

Acid neznám, ale co se týče renderu, tak ten zní vždycky malinko jinak, trochu slitěji, ale zásadní rozdíly by tam být neměli, zvlášť poku render probíhá ve stejném nastavení jako píšeš. Násleně wav přehráváš v čem?
Zkoušel jsi ACID přeinstalovat?

Odpovědět