Amplitube 2

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2007 13:21

mimochodom, vcera som reinkarnoval prastare vst mda combo a v istom nastaveni to PO zaradeni za jcm900 (co na papieri nema logiku) celkom robilo svoju robotu... OVSEM ja tym skreslujem rhodes, nie vase riffs on the vather :)
no, skuste... nebude to len eq, pridava to do zvuku nejake stucnovanie, nieco ako lahky fat chorus...

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 10 dub 2007 13:33

VST Tube Screamer + mda Combo + nejaky EQ na vysky je pre mna neuveritelna kombinacia na krasny tucny lead solovy gitarovy zvuk v ramci PC git. aparatov. mda Combo sa da pouzit aj ako speaker simulator, ale to uz zase taka pecka nie je (je to asi taka uroven, ako speaker simulator z GI100 od Behr.). Zaujimavy je tam ten bias, co je zhorsovak, ale pri jemnom nastaveni doda trosku smrncu.

Aj sa teraz trochu hanbim nechat ukazku, ale cirou zhodou okolnosti som nahral uz davno kusok (TS+mdaCombo) na demonstraciu cohosi ineho a teraz som to nasiel na ftp:

http://ftp.gitaristi.sk/rastis/preview.mp3

Ma to problem s rytmom a tentoraz to aj iba velmi vlazne intonuje, ale je to na 6-tich strunach, tak snad nikoho neurazim :).

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 10 dub 2007 13:42

rastis: nechapu, jak jsi to sem moh dat, kdyz mas v 0:21 spatne udelanej xfade na ty bici smycce. Jinak oproti tem ukazkam, cos daval pred tim, mi to prijde zvukove plossi a trochu nezajimavy - takovej VST standard:)

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 13 čer 2007 22:32

Nahravam kytaru pres Amplitube2 a rad bych zvuk jeste trochu "vylepsil". Pomuze mi lampovej preamp, nebo je to uplne k nicemu?
Mate nekdo vyzkousenou kombinaci lampovej preamp+amplitube2 pripadne jinej amp simulator?
(mluvim o hi-gain zvuku, The Melvins, Helmet apod....)

doplnim: zvukovka M-audio fw solo (s preampem), kytara Ibanez RG 321 MH
Naposledy upravil(a) Vuid dne 14 čer 2007 14:45, celkem upraveno 1 x.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 14 čer 2007 14:06

vuid - doteraz som tu nechaval ukazky na lampovy preamp + GR2 ako speaker simulator

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 14 čer 2007 14:30

rastis píše:vuid - doteraz som tu nechaval ukazky na lampovy preamp + GR2 ako speaker simulator
Nasel jsem, poslechl a musim rict ze to zni o mnoho lip nez samotnej GR, taky ti to pekne hraje (ted myslim ruce)!
Predpokladam ze jsi z GR pouzil pouze speaker simulator, ja bych rad celou amplitube+lampovej preamp, jestli to teda ma smysl - abych neco nekupoval zbytecne.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 14 čer 2007 14:33

Vuid: a co Sansamp? Nelibi se ti? Ja jsem uvazoval podobne jako ty, ale kdyz jsem slysel Sansamp GT2 (stoji asi 5 tisic) tak bylo rozhodnuto ze na lampovej preamp zatim kaslu (mel jsem policeno na engl e530)...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 14 čer 2007 14:42

Cyril: Sansamp neznam, koukam ze je to krabicka - uz mam doma V-amp2, prasi se na nej....
Ja bych rad nahraval pres sw, proste mit v audio stope nahranou cistou kytaru je pro me velka vyhoda, muzu to co nahraju lehce manualne editovat.
Navic se mi zvuk amplitube2 moc libi. Jen bych rad z amplitube dostal maximum, proto se ptam jestli zkresleni signalu z kytary pravou lampou tomu pomuze nebo ne.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 17 čer 2007 20:18

Vuid
- myslím, že to pomůže, ale ne nějak výrazně
- když budeš mít nahranou zkreslenou kytaru, tak se možnosti editace celkem sníží, ne?
- podle zkušeností mých a jiných se dá podle mě zobecnit, že zásadnější vliv na kytarovej zvuk má reproduktor, víc než to, co je před ním. Proto hraje starej ZOOM do lampovýho apecu líp než nejnovější pluginy. Takže bohužel IMHO nákup preampu není nijak zásadní řešení
- Nedávno jsem si dělal ze srandy porovnání AT a AT2 a mám takovej názor, že AT2 je ve zvuku krok zpět.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 17 čer 2007 22:25

Vasek: Dik za postrehy, zkresleni lampou skutecne snizi moznosti editace, treba se konecne naucim hrat tak abych nic editovat nemusel:)
Asi koupim neco levnyho (mic100?) a zkusim to, cesta nahravani pres aparat pro me ted neprichazi v uvahu.
Porovnaval jsem amplitube 1 a 2 dost dlouho, mym usim vic lahodi amplitube2. Jsem zvedav kam az se dostanou tyhle simulace za 5-10 let.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 17 čer 2007 22:52

vuid - tak ako pozor. je skreslenie lampou a "skreslenie" lampou.

mas naozajstny lampovy preamp, ktory je schopny plnohodnotneho triodoveho skreslenia - vrazis to do PC, osimulujes tomu uz iba box a mas vysoko uveritelny v podstate naozajstny lampovy zvuk

alebo

mas nejaky mic preamp s jednou triodou na zafarbenie zvuku (MIC100) - prezenies tym gitaru a v PC nasimulujes KOMPLET aparat - vysledok je stale simulacia. Ci tam to prehnanie zafarbovaciou lampou pomoze alebo nie neviem lebo som to este nikdy neskusal. Ale mam tendenciu verit Vaskovi, ze Zoom do flaskoveho konca a gitaroveho boxu bude v tomto daleko pred najlepsimi pluginmi sveta.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 17 čer 2007 23:11

rastis: Myslel jsem prave na tu moznost "alebo" - lehky zabarveni zvuku preampem, pak komplet amplitube.
Nejakej vliv to mit musi, vyzkousim a uvidim, vlastne uslysim. Treba to bude k nicemu, ale kdo nic nedela nic nezkazi...

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 17 čer 2007 23:24

Vuid - moze byt - ako vravim - nemam vlastnu skusenost

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 18 čer 2007 10:16

Vuid: ooops, tak to ne - mic100 nemá s kytarovým zkreslením nic společnýho. Myslel jsem, že použiješ třeba zkreslovací krabičku a pak dodáš pouze simulaci zesilovače a bedny. Nějaký nakreslení (v případě mic100 navíc divný) nemá význam. Já mic100 mám a snažím se, aby měl co nejmenší vliv na zvuk, prostě jen jako DIbox. Nevím, jak by to fungovalo u kvalitním preampů/diboxů, ale myslím si (bez zkušeností), že kytarovej zvuk se musí třepit jinak, než jak jsou tyhle věci stavěný (nakopnutí zpěvu atd.).

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 18 čer 2007 10:41

pokud uz kytaru pres plugin, tak jedine za predpokladu, ze dostanes do kompu co nejcistsi signal... osobne mam zkusenost s tim, ze krabicky v signalove ceste moc nefungujou...

Odpovědět