Amplitube 2

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
kexik

Příspěvek od kexik »

mimochodom, vcera som reinkarnoval prastare vst mda combo a v istom nastaveni to PO zaradeni za jcm900 (co na papieri nema logiku) celkom robilo svoju robotu... OVSEM ja tym skreslujem rhodes, nie vase riffs on the vather :)
no, skuste... nebude to len eq, pridava to do zvuku nejake stucnovanie, nieco ako lahky fat chorus...

rastis

Příspěvek od rastis »

VST Tube Screamer + mda Combo + nejaky EQ na vysky je pre mna neuveritelna kombinacia na krasny tucny lead solovy gitarovy zvuk v ramci PC git. aparatov. mda Combo sa da pouzit aj ako speaker simulator, ale to uz zase taka pecka nie je (je to asi taka uroven, ako speaker simulator z GI100 od Behr.). Zaujimavy je tam ten bias, co je zhorsovak, ale pri jemnom nastaveni doda trosku smrncu.

Aj sa teraz trochu hanbim nechat ukazku, ale cirou zhodou okolnosti som nahral uz davno kusok (TS+mdaCombo) na demonstraciu cohosi ineho a teraz som to nasiel na ftp:

http://ftp.gitaristi.sk/rastis/preview.mp3

Ma to problem s rytmom a tentoraz to aj iba velmi vlazne intonuje, ale je to na 6-tich strunach, tak snad nikoho neurazim :).

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

rastis: nechapu, jak jsi to sem moh dat, kdyz mas v 0:21 spatne udelanej xfade na ty bici smycce. Jinak oproti tem ukazkam, cos daval pred tim, mi to prijde zvukove plossi a trochu nezajimavy - takovej VST standard:)

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Nahravam kytaru pres Amplitube2 a rad bych zvuk jeste trochu "vylepsil". Pomuze mi lampovej preamp, nebo je to uplne k nicemu?
Mate nekdo vyzkousenou kombinaci lampovej preamp+amplitube2 pripadne jinej amp simulator?
(mluvim o hi-gain zvuku, The Melvins, Helmet apod....)

doplnim: zvukovka M-audio fw solo (s preampem), kytara Ibanez RG 321 MH
Naposledy upravil(a) Vuid dne 14 čer 2007 14:45, celkem upraveno 1 x.

rastis

Příspěvek od rastis »

vuid - doteraz som tu nechaval ukazky na lampovy preamp + GR2 ako speaker simulator

Vuid

Příspěvek od Vuid »

rastis píše:vuid - doteraz som tu nechaval ukazky na lampovy preamp + GR2 ako speaker simulator
Nasel jsem, poslechl a musim rict ze to zni o mnoho lip nez samotnej GR, taky ti to pekne hraje (ted myslim ruce)!
Predpokladam ze jsi z GR pouzil pouze speaker simulator, ja bych rad celou amplitube+lampovej preamp, jestli to teda ma smysl - abych neco nekupoval zbytecne.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Vuid: a co Sansamp? Nelibi se ti? Ja jsem uvazoval podobne jako ty, ale kdyz jsem slysel Sansamp GT2 (stoji asi 5 tisic) tak bylo rozhodnuto ze na lampovej preamp zatim kaslu (mel jsem policeno na engl e530)...

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Cyril: Sansamp neznam, koukam ze je to krabicka - uz mam doma V-amp2, prasi se na nej....
Ja bych rad nahraval pres sw, proste mit v audio stope nahranou cistou kytaru je pro me velka vyhoda, muzu to co nahraju lehce manualne editovat.
Navic se mi zvuk amplitube2 moc libi. Jen bych rad z amplitube dostal maximum, proto se ptam jestli zkresleni signalu z kytary pravou lampou tomu pomuze nebo ne.

vasek

Příspěvek od vasek »

Vuid
- myslím, že to pomůže, ale ne nějak výrazně
- když budeš mít nahranou zkreslenou kytaru, tak se možnosti editace celkem sníží, ne?
- podle zkušeností mých a jiných se dá podle mě zobecnit, že zásadnější vliv na kytarovej zvuk má reproduktor, víc než to, co je před ním. Proto hraje starej ZOOM do lampovýho apecu líp než nejnovější pluginy. Takže bohužel IMHO nákup preampu není nijak zásadní řešení
- Nedávno jsem si dělal ze srandy porovnání AT a AT2 a mám takovej názor, že AT2 je ve zvuku krok zpět.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Vasek: Dik za postrehy, zkresleni lampou skutecne snizi moznosti editace, treba se konecne naucim hrat tak abych nic editovat nemusel:)
Asi koupim neco levnyho (mic100?) a zkusim to, cesta nahravani pres aparat pro me ted neprichazi v uvahu.
Porovnaval jsem amplitube 1 a 2 dost dlouho, mym usim vic lahodi amplitube2. Jsem zvedav kam az se dostanou tyhle simulace za 5-10 let.

rastis

Příspěvek od rastis »

vuid - tak ako pozor. je skreslenie lampou a "skreslenie" lampou.

mas naozajstny lampovy preamp, ktory je schopny plnohodnotneho triodoveho skreslenia - vrazis to do PC, osimulujes tomu uz iba box a mas vysoko uveritelny v podstate naozajstny lampovy zvuk

alebo

mas nejaky mic preamp s jednou triodou na zafarbenie zvuku (MIC100) - prezenies tym gitaru a v PC nasimulujes KOMPLET aparat - vysledok je stale simulacia. Ci tam to prehnanie zafarbovaciou lampou pomoze alebo nie neviem lebo som to este nikdy neskusal. Ale mam tendenciu verit Vaskovi, ze Zoom do flaskoveho konca a gitaroveho boxu bude v tomto daleko pred najlepsimi pluginmi sveta.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

rastis: Myslel jsem prave na tu moznost "alebo" - lehky zabarveni zvuku preampem, pak komplet amplitube.
Nejakej vliv to mit musi, vyzkousim a uvidim, vlastne uslysim. Treba to bude k nicemu, ale kdo nic nedela nic nezkazi...

rastis

Příspěvek od rastis »

Vuid - moze byt - ako vravim - nemam vlastnu skusenost

vasek

Příspěvek od vasek »

Vuid: ooops, tak to ne - mic100 nemá s kytarovým zkreslením nic společnýho. Myslel jsem, že použiješ třeba zkreslovací krabičku a pak dodáš pouze simulaci zesilovače a bedny. Nějaký nakreslení (v případě mic100 navíc divný) nemá význam. Já mic100 mám a snažím se, aby měl co nejmenší vliv na zvuk, prostě jen jako DIbox. Nevím, jak by to fungovalo u kvalitním preampů/diboxů, ale myslím si (bez zkušeností), že kytarovej zvuk se musí třepit jinak, než jak jsou tyhle věci stavěný (nakopnutí zpěvu atd.).

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

pokud uz kytaru pres plugin, tak jedine za predpokladu, ze dostanes do kompu co nejcistsi signal... osobne mam zkusenost s tim, ze krabicky v signalove ceste moc nefungujou...

Odpovědět