Amplitube 2

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 20 lis 2007 11:13

link na guit/bass cabs IR knihovnu:

http://homepage.mac.com/mark_velvet/for ... ing29.html
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 lis 2007 11:16

velvet: diky!!! jsou tam i impulsy od GuitarHack? (vsemozne na forech chvaleny)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 20 lis 2007 11:35

Amorph píše:velvet: je to jeden tejk rozkopirovanej do ctyr stop a pravy stopy jsou oproti levym delaynuty asi o 10ms, takze z toho muzou byt ty fazovy posuny o kterych pises. Sice sem se snazil to nastavit tak, aby mi to vadilo co nejmin, ale problem tohodle ladeni kytarovyho zvuku je v tom, ze clovek si hrozne rychle na tyhle veci zvykne a uz je neslysi:(
Tak jeste zkusim to nahrat opravdu dvojmo.
Tak jsem to trefil - na druhou stranu to NEBYLO TĚŽKÝ :)

Posunovat takhle L a R stopu ze stejného zdroje aby byly ve stereu - to ne prosím, to hlavu bolí...

Zkus to takhle: nahraješ 2 tejky. Tejk1= L kanál, nějak "nazvučíš" , třeba v GR2
Tejk2 = Rkanál A a Rkanál B
R kanálA uděláš podobně jako L kanál
R kanálB - navěsíš na něj pouze amp zkreslení bez cabinetu a "blend to taste" . Ovšem pozor! Jelikož R kanálA a B jsou z jednoho Tejku, tak může dojít k stejnýmu fázovýmu posunu jako máš v tý ukázce. Protože kanál A bude sejmutej z "bedny" a kanál B rovnou z Ampu a je třeba trochu s tím "šachovat". Pro tyhle případy buď v GR nebo AMPLIT "hejbeš" s mikrákem, nebo volíš různý impulzy, dokud to do sebe nezapadne.
Tohle se v podstatě běžně používá v reálu a při práci se "simulantama" to může taky dost pomoct, když nejsi se zvukem spokojenej.

Důležitý je při tomhle vrstvení vyvarovat se reverbů a pokud možno i pružinovejch věcí "zabudovanejch" v pluginu. Jenom to udělá bordel. Reverb (apod.) když tak přimíchat až sendem na celou grupu.

PS-taky je občas nutno u R kanáluB zvolit jinej amp než má R kanálA - prostě pokus/omyl ...
Naposledy upravil(a) velvet dne 20 lis 2007 11:41, celkem upraveno 1 x.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 20 lis 2007 11:38

Cyril píše:velvet: diky!!! jsou tam i impulsy od GuitarHack? (vsemozne na forech chvaleny)
no jistě.

MesaTraditional-GuitarHackImpules, New Mesa Trad-GuitarHack's JJ IMPULSES...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 20 lis 2007 11:44

velvet: podle me se bavime o dvou odlisnych vecech.. mas urcite pravdu ve vsem, cos napsal, ovsem pod podminkou, ze to je hudba, ktera neni zalozena na kytarach (podotykam, ze tim nemyslim moderni numetalove, emo atd. kapely, ale bandy typu kinks, KOL, libertines, black keys atd. proste muziku, kde se do kytar reze v tom pravem slova smyslu). do popove hudby a v podstate do cehokoliv se ty pluginy atd. pouzit daj, do ryziho rocknrollu ovsem ne a to je prave zvuk kytary, kterej ja povazuju za urcity ideal a k nemuz se bez skutecneho ampu nikdy nedostanes..
a dalsi vec, u nas se nataci kytary mnohdy tak, ze neni cas, proto se vezme nejjednodussi/nejrychlejsi varianta ala multiefekt a nakrouti se tam neco, co se jakoze podoba tomu, co bychom tam chteli mit, protoze nahravat skutecne ampy vyzaduje trebas i nekolikadenni pripravu.. mozna si ted trochu nabehnu, ale zatim sem neslysel jedinou soucasnou ceskou desku, kde by me dostal zvuk kytar, ze by u nas bylo prilis PODu??? ;-)

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 20 lis 2007 11:53

to nick_valensi: no jistě, souhlasím. Syrovou kytaru (ne numetal), resp. amp+bednu dobře sejmutou "naživo" - to prostě není nad pravou věc. I to pak líp sedí v mixu - nějak "automaticky".
Celkem je to fšechno jak umělý kozy. Na obrázku z určitýho úhlu pohledu jsou moc pěkný... :wink:
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 20 lis 2007 11:58

taak, s tema umelejma kozama's to trefil presne, souhlas ;-)

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 20 lis 2007 12:09

sorry, trosku to mimo nazov temy, ale ciastocne je to k veci. co poviete na tuto ukazku (z hladiska gitaroveho zvuku):

<a href="http://ftp.gitaristi.sk/rastis/GR3_JCM8 ... OTO</b></a>

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 20 lis 2007 12:15

nick_valensi píše:kermitak, vasek: a to jako chcete hot rod na nahravani doma? to je 40w apec hlasitej jako krava.. ....
suhlasim, ma hlasitostny skok na volume, uz na 2ke reve na polovicu vykonu. je to aparat s velmi svojskym skreslenim, hodi sa iba na nieco. zvuk robi z velkej miety aj koncovymi lampami, cisto preampove skreslenie az tak za vela nestoji.

zopakujem, co soim uz par razy pisal - na domace nahravanie nieco od Mesa Boogie serie Mark - to hra aj potichu velmi vyzivne. Studio Preamp spravi toho vela od blues po kvazy higain a da sa kupit z ebay za par korun, napriklad:

http://cgi.ebay.com/Mesa-Boogie-Studio- ... dZViewItem

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 lis 2007 12:19

velvet píše: Celkem je to fšechno jak umělý kozy. Na obrázku z určitýho úhlu pohledu jsou moc pěkný... :wink:
Tak jde asi o to, zarazit je do mixu tak, aby sel z beden jen pohled z toho sweet uhlu :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 20 lis 2007 12:41

velvet: jo mas pravdu a ty fazovy posuny s jednim tejkem asi neochciju. Delal jsem to docela podobne tomu, co pises, ale chtel jsem zkusit udelat "finalni" zvuk, kterej bych mel hned pri nahravani. Ruzne sem to posouval, az mi to prislo docela dobry, ale asi ne:)

jinak ten thread na instrumento sem si procet a jako dobry, asi sem si ho mel procist driv. Hned jak bude cas, tak jdu zaexperimentovat s impulsama.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 lis 2007 12:45

Ja cerpam info tady: http://www.ultimatemetal.com/forum/andy-sneap-151/ tam sou impulzy snad nejcasteji pouzivany slovo
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 20 lis 2007 12:47

rastis píše:sorry, trosku to mimo nazov temy, ale ciastocne je to k veci. co poviete na tuto ukazku (z hladiska gitaroveho zvuku):

<a href="http://ftp.gitaristi.sk/rastis/GR3_JCM8 ... OTO</b></a>
rastis: me tenhle styl hrani a tudiz i stylu odpovidajici zvuk kytary vubec neoslovuje.. to je asi tak vsechno, co bych k tomu chtel rict.. ;-) ale de videt, zes v mladi poctive cvicil!!!

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 20 lis 2007 13:01

nick_valensi píše:...
rastis: me tenhle styl hrani a tudiz i stylu odpovidajici zvuk kytary vubec neoslovuje..
ser na styl hrani :) ja hram SKA :) je to GR3, ale rozipasal som sa o tom v teme o GR.

inak budem mat doma teraz par dni ten attenuator, co si aj ty spominal, som zvedavy na to dost.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 20 lis 2007 13:08

rastis: jasne, seru na to ;-) sem zvedavej, co na nej reknes, ja ho du objednat pristi tejden, tak ho snad do vanoc budu mit doma. hodne si od nej slibuju.. predstava, ze si zabrnkam na vyhulenej hiwatt doma ve sklepe (aniz bych zboril barak) me hodne laka ;-) btw. s cim to budes zkouset?

Odpovědět