Moje zkušenost je taková, že pluginy prostě (zatím) klasický nahrávání nenahradí. Veškerý nadšení z digitálních simulací jsou jen přechodný období každýho z nás. Vytlumený boxy jsou taktéž hovadina už z principu. Nehodlám o tom nikoho přesvědčovat, je to jako všechno v muzice o vkusu. Ale vím, že přestože vození, zvučení a nahrávání aparátu je námahou naprosto nesrovnatelný s pluginováním, pro svoje nahrávky to všechno podstoupím, protože to za to stojí.
Amplitube 2
Půl dne jsem tu nebyl a nějak se tu podařilo smíchat hrušky s jabkama, takže už nevím, o čem je vlastně řeč
Moje zkušenost je taková, že pluginy prostě (zatím) klasický nahrávání nenahradí. Veškerý nadšení z digitálních simulací jsou jen přechodný období každýho z nás. Vytlumený boxy jsou taktéž hovadina už z principu. Nehodlám o tom nikoho přesvědčovat, je to jako všechno v muzice o vkusu. Ale vím, že přestože vození, zvučení a nahrávání aparátu je námahou naprosto nesrovnatelný s pluginováním, pro svoje nahrávky to všechno podstoupím, protože to za to stojí.
hele rastaku tak tohle neurazi. je to trochu chladnejsi, ta solova kytara je tradicni v ramci zanru - co vic k tomu rict. Mohli bychom resit nyance a veci co jsou otazkou osobniho vkusu a jestli se mi tam libi ta ci ona freqvence a ten ci onen plate ale to je fuk. z tohoto mne hlava nerozbolirastis píše:sorry, trosku to mimo nazov temy, ale ciastocne je to k veci. co poviete na tuto ukazku (z hladiska gitaroveho zvuku):
nicmene pokud jde o kajtry tak mne se za poslednich cca 5 let nelibilo nic tolik jako Black Parade od My chemical Romance. Michal to TomLordElge.
jsem moc rad ze na foru E L E C T R O zone resime i k y t a r y
OT: prave jsem se vratil z exkurze Plzenskeho pivovaru. Tak panove, ne Abbey Road, ne Madison Square Garden (ta je ciste moji uchylkou)
Plzen je ten pravy raj
-
nick_valensi
velvet: jak by rekl klasik, hura kytary, az zahraji pres stovky wattu..velvet píše:nicmene pokud jde o kajtry tak mne se za poslednich cca 5 let nelibilo nic tolik jako Black Parade od My chemical Romance. Michal to TomLordElge.
jsem moc rad ze na foru E L E C T R O zone resime i k y t a r y![]()
jinak s tim idealnim kytarovym soundem to vypada tak, ze se nam kazdemu libi neco uplne ale uplne jineho..
ja bych jako holy grail videl snimace typu P90 (mam je v telecasteru, LP i v ES) pres hiwatt, vox, fender, matchless.. tzn. relativne ostry/detailni zvuk s pouzitim minima pedalu + vybuzene fuzzy na zkresleni... fuzzy moc lidi nema rado, ja bych za ne dal ale ruku do ohne. no a pak je pro me absolutne nezbytny kvalitni booster (fatboost, BSM atd.). sem zvedavej, esli tohle jednou budou umet pluginy...
Když už o tom tak zeširoka debatíme...
Často se zapomíná na jednu věc. Než se jde nahrávat, tak to většinou probíhá tak, že kapela vytvoří na zkušebně nějakou aranž, včetně zvuků, a pak se jde nahrávat. Nejlepší je podle mě nahrávat na ten stejnej aparát, pokud si kapely půjčují aparáty do studia, tak je to loterie - jak zvuková, tak taky o tom, jestli si bude aparát s kytarou a kytaristou rozumět - výsledky pak můžou být rozpačitý. No a to je další problém simulací - jinak zní a jinak se s nima hraje. To může včetně dalších faktorů rozhodnout o tom, že výsledek nebude vůbec odpovídající představám. Někdo může namítnout, že je spousta dobrej songů, který vznikly až ve studiu, ale myslím, že to je špička ledovce a navíc většinou v rukách lidí, kteří mají kurva dobrý zkušenosti s produkcí.
Často se zapomíná na jednu věc. Než se jde nahrávat, tak to většinou probíhá tak, že kapela vytvoří na zkušebně nějakou aranž, včetně zvuků, a pak se jde nahrávat. Nejlepší je podle mě nahrávat na ten stejnej aparát, pokud si kapely půjčují aparáty do studia, tak je to loterie - jak zvuková, tak taky o tom, jestli si bude aparát s kytarou a kytaristou rozumět - výsledky pak můžou být rozpačitý. No a to je další problém simulací - jinak zní a jinak se s nima hraje. To může včetně dalších faktorů rozhodnout o tom, že výsledek nebude vůbec odpovídající představám. Někdo může namítnout, že je spousta dobrej songů, který vznikly až ve studiu, ale myslím, že to je špička ledovce a navíc většinou v rukách lidí, kteří mají kurva dobrý zkušenosti s produkcí.
-
nick_valensi
vasek: tohle je jedna z veci, kterou taky dost dobre nechapu.. borci hrajou na kytary a aparaty x let, pak pridou do studia a myslej si, ze dyz to nahrajou na apec, o kterym cetli v casaku, ta ze to bude o tridu lepsi nez s jeho vybavenim.
na druhou stranu ja mam hodne kytar i aparatu a pravidelne je stridam, tzn. jednou hraju s pololubovkou, podruhe s telecasterem, potreti s LP a poctvrte trebas s lubovkou.. to same delam i s fuzz pedalama a aparatama (pouze nazivo hraju porad s hiwattem), takze je mi v podstate jedno, co vezmu do ruky
kazdopadne ale plati jedna vec, na nahravani kytar je potreba hodne casu, zkouseni, kombinovani a taky zkusenosti s mikrofonama a jejich umistenim..
na druhou stranu ja mam hodne kytar i aparatu a pravidelne je stridam, tzn. jednou hraju s pololubovkou, podruhe s telecasterem, potreti s LP a poctvrte trebas s lubovkou.. to same delam i s fuzz pedalama a aparatama (pouze nazivo hraju porad s hiwattem), takze je mi v podstate jedno, co vezmu do ruky
kazdopadne ale plati jedna vec, na nahravani kytar je potreba hodne casu, zkouseni, kombinovani a taky zkusenosti s mikrofonama a jejich umistenim..
-
nick_valensi
-
nick_valensi
musim podakovat za uvedenie do problematiky. o impulzoch som cosi par razy pocul, hlavne v spojeni s reverbami. musim povedat, ze impulz git. koncu + boxu je pre mna momentalne najdokonalejsia metoda simulacie.velvet píše:link na guit/bass cabs IR knihovnu:
http://homepage.mac.com/mark_velvet/for ... ing29.html
robil som si s tym posledne dni doma vela pokusov, dokonca som si podla rad mudrejsich spravil impulzy vlastneho koncaku + boxu.
porovnanie preamp + koncak + box vs. pramp + impulz toho koncaku a boxu dopadlo prekvapivo dobre, vysledky sice nie su uplne totozne, ale urcite kvalitou porovnatelne.
dost bolo EQckovych speaker simulatorov
Cyril: pracuji na jednom balíku programů pro NI Kontakt, scripty píšu sám, grafiku dělám sám, takže se tomu dá říkat vlastní soft.
Je to podobná práce jako bych dělal třeba v SynthEdit, jen to nemá grafické rozhraní, ale scriptovací jazyk.
A konkrétně tam bych nějaké impulsy do konvoluce dost uživil.
Je to podobná práce jako bych dělal třeba v SynthEdit, jen to nemá grafické rozhraní, ale scriptovací jazyk.
A konkrétně tam bych nějaké impulsy do konvoluce dost uživil.