Amplitube 2

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
vasek

Příspěvek od vasek »

Půl dne jsem tu nebyl a nějak se tu podařilo smíchat hrušky s jabkama, takže už nevím, o čem je vlastně řeč :-)
Moje zkušenost je taková, že pluginy prostě (zatím) klasický nahrávání nenahradí. Veškerý nadšení z digitálních simulací jsou jen přechodný období každýho z nás. Vytlumený boxy jsou taktéž hovadina už z principu. Nehodlám o tom nikoho přesvědčovat, je to jako všechno v muzice o vkusu. Ale vím, že přestože vození, zvučení a nahrávání aparátu je námahou naprosto nesrovnatelný s pluginováním, pro svoje nahrávky to všechno podstoupím, protože to za to stojí.

velvet

Příspěvek od velvet »

rastis píše:sorry, trosku to mimo nazov temy, ale ciastocne je to k veci. co poviete na tuto ukazku (z hladiska gitaroveho zvuku):
hele rastaku tak tohle neurazi. je to trochu chladnejsi, ta solova kytara je tradicni v ramci zanru - co vic k tomu rict. Mohli bychom resit nyance a veci co jsou otazkou osobniho vkusu a jestli se mi tam libi ta ci ona freqvence a ten ci onen plate ale to je fuk. z tohoto mne hlava nerozboli

nicmene pokud jde o kajtry tak mne se za poslednich cca 5 let nelibilo nic tolik jako Black Parade od My chemical Romance. Michal to TomLordElge.

jsem moc rad ze na foru E L E C T R O zone resime i k y t a r y :P

OT: prave jsem se vratil z exkurze Plzenskeho pivovaru. Tak panove, ne Abbey Road, ne Madison Square Garden (ta je ciste moji uchylkou)
Plzen je ten pravy raj :D :D :D

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

velvet píše:nicmene pokud jde o kajtry tak mne se za poslednich cca 5 let nelibilo nic tolik jako Black Parade od My chemical Romance. Michal to TomLordElge.

jsem moc rad ze na foru E L E C T R O zone resime i k y t a r y :P
velvet: jak by rekl klasik, hura kytary, az zahraji pres stovky wattu.. ;-)

jinak s tim idealnim kytarovym soundem to vypada tak, ze se nam kazdemu libi neco uplne ale uplne jineho..

ja bych jako holy grail videl snimace typu P90 (mam je v telecasteru, LP i v ES) pres hiwatt, vox, fender, matchless.. tzn. relativne ostry/detailni zvuk s pouzitim minima pedalu + vybuzene fuzzy na zkresleni... fuzzy moc lidi nema rado, ja bych za ne dal ale ruku do ohne. no a pak je pro me absolutne nezbytny kvalitni booster (fatboost, BSM atd.). sem zvedavej, esli tohle jednou budou umet pluginy...

vasek

Příspěvek od vasek »

Když už o tom tak zeširoka debatíme...
Často se zapomíná na jednu věc. Než se jde nahrávat, tak to většinou probíhá tak, že kapela vytvoří na zkušebně nějakou aranž, včetně zvuků, a pak se jde nahrávat. Nejlepší je podle mě nahrávat na ten stejnej aparát, pokud si kapely půjčují aparáty do studia, tak je to loterie - jak zvuková, tak taky o tom, jestli si bude aparát s kytarou a kytaristou rozumět - výsledky pak můžou být rozpačitý. No a to je další problém simulací - jinak zní a jinak se s nima hraje. To může včetně dalších faktorů rozhodnout o tom, že výsledek nebude vůbec odpovídající představám. Někdo může namítnout, že je spousta dobrej songů, který vznikly až ve studiu, ale myslím, že to je špička ledovce a navíc většinou v rukách lidí, kteří mají kurva dobrý zkušenosti s produkcí.

nick_valensi

vasek: tohle je jedna z veci, kterou taky dost dobre nechapu.. borci hrajou na kytary a aparaty x let, pak pridou do studia a myslej si, ze dyz to nahrajou na apec, o kterym cetli v casaku, ta ze to bude o tridu lepsi nez s jeho vybavenim.

na druhou stranu ja mam hodne kytar i aparatu a pravidelne je stridam, tzn. jednou hraju s pololubovkou, podruhe s telecasterem, potreti s LP a poctvrte trebas s lubovkou.. to same delam i s fuzz pedalama a aparatama (pouze nazivo hraju porad s hiwattem), takze je mi v podstate jedno, co vezmu do ruky ;-)

kazdopadne ale plati jedna vec, na nahravani kytar je potreba hodne casu, zkouseni, kombinovani a taky zkusenosti s mikrofonama a jejich umistenim..

nick_valensi

jo a este jedna vec, idealni je kombinace vice aparatu najednou.. jeden nastavenej na cistej zvuk, jeden na slightly breakup a jeden trebas na reverb (twin atd.)..

vasek

Příspěvek od vasek »

...pak už je ale potřeba vymezit si nějakou rozumnou množinu, protože kdybys kombinoval všechno se vším, tak nenahraješ ani tón ;-)
Já mám takovou zkušenost, že tyhle záležitosti mají dost tvrdej bod zvratu - jakmile to přeženeš, jseš tak zblblej, že vybereš špatně...

nick_valensi

samozrejme, jako v hokeji, nesmi se to prekombinovat ;-)

greezmen

Příspěvek od greezmen »

stiahol som si tie impulzy a vypisuje mi to nejake chyby pri dekompresii.
Ako sa vlastne použivaju tie impulzy stretol som sa stym prvy krat staci nahrať do preset folder v amplitube? :oops:

Cyril

Příspěvek od Cyril »

greezmen: musis to naladovat do nakyho efektu, co cte impulzy, tj. SIR, Altiverb, neco od Voxenga atd. atd.

Chyba je tam pac je to z maca...

vasek

Příspěvek od vasek »

Nebo novej Revalver žere taky impulsy.

rastis

Příspěvek od rastis »

velvet píše:link na guit/bass cabs IR knihovnu:

http://homepage.mac.com/mark_velvet/for ... ing29.html
musim podakovat za uvedenie do problematiky. o impulzoch som cosi par razy pocul, hlavne v spojeni s reverbami. musim povedat, ze impulz git. koncu + boxu je pre mna momentalne najdokonalejsia metoda simulacie.

robil som si s tym posledne dni doma vela pokusov, dokonca som si podla rad mudrejsich spravil impulzy vlastneho koncaku + boxu.

porovnanie preamp + koncak + box vs. pramp + impulz toho koncaku a boxu dopadlo prekvapivo dobre, vysledky sice nie su uplne totozne, ale urcite kvalitou porovnatelne.

dost bolo EQckovych speaker simulatorov :)

elektri

Příspěvek od elektri »

nemáte prosím někdo nějaký zdroj těch Impulsů, které mají rozumnou licenci, abych je mohl použít ve vlastním softu ??

Cyril

Příspěvek od Cyril »

elektri: vlastnim softu?

elektri

Příspěvek od elektri »

Cyril: pracuji na jednom balíku programů pro NI Kontakt, scripty píšu sám, grafiku dělám sám, takže se tomu dá říkat vlastní soft.
Je to podobná práce jako bych dělal třeba v SynthEdit, jen to nemá grafické rozhraní, ale scriptovací jazyk.
A konkrétně tam bych nějaké impulsy do konvoluce dost uživil.

Odpovědět