parek: brzdi, hral jsem na nekolik lamp, ale kdyz chce clovek hrat v panelaku, tak asi tezko vytavi nejakou skutecnou lampu ze...
BTW prave vazne zvazuju Peavey Classic 30, je to broucek
parek: diletantstvi... no ano, nejsem kytarofasista, ke kytare mam asi jinej pristup nez vetsina kytaristu a hledam zvuk, kterej se zdaleka nelibi kazdymu. Na tu recenzi ser, myslim ze ani nevysla, byl to takovej pokus...
Kdyby moje muzika stala na kytarach a jezdil bych na koncerty, uvazuju jinak...
cyrile: jenom tak na okraj, zeres amplitube urcite z velke casti i proto, zes zrejme nikdy nehral na poradnej lampovej apec.. je to samozrejme v poradku, protoze amplitube je opravdu to nejlepsi, co v soucasne dobe trh SW simulaci nabizi. proti skutecne dobremu ampu je to vsak stale bridilstvi.. resp. rekl bych to este jinak, amplitube 2 jo, ale ne jako simulace kytaroveho aparatu.
este k simulacim, mel sem obdobi, kdy sem byl unesenej z multiefekt od bosse (GT6, GT8) a line6 a rikal sem si, jak sou super a kolik stovek presetu si muzu ulozit atd... dnes s odstupem casu, pote co sem poridil legendarni ampy jako fender twin reverb, vox ac 30, sound city, hiwatt a hraju pres maximalne 3 krabicky, tak musim rict, ze to pusobi az legracne..
covece kermitak: ja sem to uliho udelatko mel na tyden doma, to je strasny.. muze se to libit snad jenom absolutnimu nekytaristovi!!! peavey 30 je oproti tomu spickove kombo!!!! pokud bys mel moznost, doporucuju ti koupit peavey delta blues, to je este lepsi anebo nektery z malych fenderu blues junior a pro.. ovsem pouze starsi US made modely, mexiko sou celkove o dost horsi. jinak samozrejme existuje cela rada vybornych malych aparatu za dobrou cenu, japonci v 70.letech kopirovali nejen kytary, ale i handwired ampy, zkus mrknout na ebay po guyatone atd. sou to v podstate obslehnute stare fendery.
nick_valensi: na kytaru hraju od malicka (pravda, na elektriku jen par let), nemyslim si ze jsem nekytarista Uliho s tim Peaveyem nesrovnavam, Classica chci na cistej kulatej zvuk. Ja prece nerikam jak je uli uzasnej, ja rikam, ze se mi z tech vsech simulaci libi na hi gain nejvic. Pokud vis o nejakem lepsim reseni, ktere mi poskytne dobry hi gain zvuk a sousedi me nezabijou, tak sem s nim, ale proste vytavenou mesu doma mit nemuzu.
údajně by měly existovat i výkonový brzdy, který zvuk nepokazí. Ale ty řeší jen vybuzení koncáku, ne vybuzení repráku/bedny, což je imho taky součástí dobrýho zvuku.
vasek píše:údajně by měly existovat i výkonový brzdy, který zvuk nepokazí. Ale ty řeší jen vybuzení koncáku, ne vybuzení repráku/bedny, což je imho taky součástí dobrýho zvuku.
ked obstavas repro odpormi, znizis tlmenie repraka a vzdy bude hrat inac. jedine korektne riesenie je dostat z hlavy nizsie napatie...
tyhle dummy load krabicky sou takove kompromisy.. (znam palmer), nemuzes od toho cekat zazraky.
jinak kexiku: jasne ze se delaj i male ampy, ale vetsinou je to A class a ono to vytavene hraje hodne nahlas... tzn. i nejake 5w 7w 10w modely v byte neohulis tak, aby si sousedi nestezovali...