Amplitube 2

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 30 bře 2007 15:24

PS- co se týče vohulený Mesa Boogie v paneláku...
Dost mne zajímá Recto Recording Preamp od Mesa ...
Místo výstupů na cabinet má linkový výstupy do mixáku/magneťáku/DAW apod. Na těchto výstupech je simulace bedny...
Samozřejmě má i výstupy do power ampu...

Bohužel za dealera mají Mesa Boogie Praha Music center a tam žádnej na ukázku neni a nbude.
Tak jsem chtěl vědět, co by mne stál:
"20% předem a cca po třech měsících by snad přišel... jo jestli se vám to nelíbí, tak jeďte někam do Německa..."

Uffff :evil: občas nechápu

No nic, stejně by mne tu stál skoro 3x víc, než novej na ebayi

Jedinej problém je v tom, že ten z ebay má zdroj na 117V 60Hz 1A
A originál zdroj bych si musel od Mesa objednat zase jen skrze PMC, což vzhledem k jejich rychlosti a "výhodným cenám" nechci.

Snad by neměl být problém udělat pro tuhle Mesinu zdroj, co myslíte?
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 30 bře 2007 15:32

nick_valensi píše:tyhle dummy load krabicky sou takove kompromisy.. (znam palmer), nemuzes od toho cekat zazraky.
ok. to ani nečekám. co jsem tak zjišťoval, tak Palmer je prý z těchto nejhorší.
SE II mezi a nejíp prej "hraje" Motherload. SE II i Motherload by mne zajímaly, jelikož přes effect return vstup by šel poslat linkovej signál třeba z DAW nebo jinýho "simulanta".
Štve mne, že u nás není téměř žádná šance takovýhle věci posoudit, než to jeden koupí...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 30 bře 2007 15:56

od pmc bych si nekoupil ani trsatko, podobne se ke mne chovali, dyz sem po nich pred dvema lety chtel bigsby tremolo.. !!!

jinak palmer neni fakt zadna vyhra, ty osatni nedokazu posoudit.. to uz mi pride smysluplnejsi doma hrat pres tu amplitube.. navic, pokud neni tvoje muzika zalozena vylozene na kytare, tak s amplitube dosahnes uspokojivych vysledku!

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 30 bře 2007 16:00

CO se týče hardwarových simulantů beden, tak by mě zajímalo jejich využití jako přimíchání ke zvuku sejmutýmu mikrofonem. Nikdy jsem neměl možnost to zkusit, ale myslím, že by to mohla být cesta, jak udělat třeba rammsteinovský kytary - tak trošku chemický, ale přitom nabušený.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 30 bře 2007 16:20

vasek: dostat z toho chemickej zvuk bude asi ten nejmensi problem;-)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 04 dub 2007 17:30

velvet: ozvi se typkovi z www.boogiestan.cz, uz jsem mu ohledne toho recto preampu psal, a prej by to mohl dovezt tak za 35-40 tisic, z USA cca za 30-33, k tomu by se ale muselo dokoupit prevodnikovy trafo.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 04 dub 2007 19:17

Kermitak píše:parek: brzdi, hral jsem na nekolik lamp, ale kdyz chce clovek hrat v panelaku, tak asi tezko vytavi nejakou skutecnou lampu ze...
BTW prave vazne zvazuju Peavey Classic 30, je to broucek :)
Dlho som doma cvicieval a nahraval si kokotinky cez stare Amplitube a mal som pocit, ako je to fasa. Oproti staremu fazulovemu PODu, co som mal doma to aj fasa bolo.

Potom som objavil Simul Analog a kombinaciu Tube Screamer + JCM900 a to bolo teprv fasa. S touto kombinaciou som dokonca ponahraval aj nejake dodatocne sola do zivej metalovky nahravanej na lampace a vele boxy a ten zvuk v tych nahravkach aj normalne fungoval.

Ale vsetko je to blbost, odkedy som zacal pouzivat speaker simulator z Guitar Rig 2 (ktory inak stoji podla mna ako celok a specialne v skresleni za uplne hovno) s realnym lampovym mesa boogie preampom. GR2 ma prvy speaker simulator, ktory sa da velmi dobre pouzit s klasickymi lampovymi preampami. Takto doma cvicim a hrajkam sa uz asi par mesiacov a je to to najlepsie po realnom aparate, co sa mi podarilo spojazdnit.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 04 dub 2007 19:21

Cyril píše:...nejsem kytarofasista, ke kytare mam asi jinej pristup nez vetsina kytaristu a hledam zvuk, kterej se zdaleka nelibi kazdymu.
Kermitak: co hrajes?
HE ? To co je za termin "kytarofasista" ? To su ti, co vedia hrat na gitaru ?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 04 dub 2007 19:31

rastis: co mas za mb preamp? Kytarofasista je kytarista, co si mysli, ze ma patent na ten jedinej "spravnej" zvuk a vsem to cpe a zesmesnuje ty, kdo to videj jinak... blabla... ber to s nadhledem, clovece :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 04 dub 2007 19:33

Kermitak píše:...Pokud vis o nejakem lepsim reseni, ktere mi poskytne dobry hi gain zvuk a sousedi me nezabijou, tak sem s nim, ale proste vytavenou mesu doma mit nemuzu.
A to je prave blbost a uz sme to tusim aj tu riesili. Prave Mesa Boogie su aparaty, ktore rozhodne nepotrebuju zhavit na plny vykon, pretoze 90% zvuku a 100% skreslenia sa tam deje v preampe. Ano - Rectifier vytocit trochu treba - vsak je to aj velka plechova krava :). Ale Rectifier je iba jeden z viacerych roznych modelov od MB.

Ano - Marshalle vsetky a vintage stare aparaty ako Hiwatt, Vox, stare Fendre a pod. - tie treba vytacat na konci, lebo tie naozaj potichu nehraju.

Ale to, ze s lampacom ako takym sa neda hrat doma potichu je mytus.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 04 dub 2007 19:45

velvet píše: Snad by neměl být problém udělat pro tuhle Mesinu zdroj, co myslíte?
Externe trafo 220 / 110 V a je to. Akurat je to 10 kg opacha navyse. Menit original zdroj nie je dobry napad - dost od neho zavysi zvuk. Jedine naozaj za original od MB, ale ako sa k nemu dostat co najjednoduchsie...

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 04 dub 2007 19:47

Cyril píše:...Kytarofasista je kytarista, co si mysli, ze ma patent na ten jedinej "spravnej" zvuk a vsem to cpe a zesmesnuje ty, kdo to videj jinak...
Ale vsak to je normalne. Naozaj je iba jeden spravny zvuk a vsetci ostatni su magori :D :D

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 05 dub 2007 08:39

rastis: zajímavé. Já jsem si jednou nahrál kytaru přes TubeKinga a pak jsem zkoušel různý speaker simulace. Amplitube a GR hrály každej jinak, ale kvalitativně mi to přišlo celkem stejný, spíš lepší Amplitube. Nemáš nějakou ukázečku?

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 05 dub 2007 13:20

Vasek - nove Amplitube nemam a na starom sa pokial si pamatam neda zapnut iba simulacia boxu. Vzdy to ide cez celu sekciu preampov a koncakov, nie ? Povodny Guitar Rig tiez moc nepoznam, par krat som ho zapol a ked som po pol hodine nenakrutil dobry zvuk, vzdy som ho vypol. GR 2 je v podstate taka ista sracka (pre mna), ale az pri nom ma napadlo zamerat sa iba na simulacie boxov a ako som spominal, bol som velmi milo prekvapeny.

Ukazky mozem nejake zabrnkat a prihodit. Aky zvuk ? Nejake vacsie skreslenie ?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 05 dub 2007 13:27

Zkousel jsem am phibia (puvodne ze samplitude) a to podle me neni uplne marny na kytaru, umi to i simulaci bedny... teda docela se mi ten zvuk libil...
Obrázek
Naposledy upravil(a) Cyril dne 05 dub 2007 13:28, celkem upraveno 1 x.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět