Amplitube 2

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 05 dub 2007 15:35

rastis: tesim se na tu ukazku az si ji doma poslechnu. Tipoval jsem te na Studio Preamp, Triaxis je moc drahej a Rectifier moc brutalni, vid? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 05 dub 2007 15:37

nick_valensi: možná nás trochu nechápeš... my nechceme doma točit desky, ale připravovat demáče takovým způsobem, aby nás ten zvuk kytary minimálně nesral. To je jasný, že kdo to myslí vážně, tak použije aparát. Tadu ale nejsme v threadu "jak udělat nejlepší zvuk kytary".

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 05 dub 2007 15:38

nick_valensi píše:kexiku, ja bych nebyl takovej optimista... ta jejich simulace fender twina 69 neni nic svetoveho...
Ta je dost hrozna. Ked sa pred topredradi TS aj DS zaroven, nastavi sa vhodna kombinacia gainov, tak to hra celkom pekne. Ale s Fendrom to ma spolocne len malo.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 05 dub 2007 15:51

vasek: pokud hrajes heavy metal, tak doma v obejvaku das dohromady demo bez problemu. pokud hrajes to, co ja, tzn. syrove blues ve dvou lidech (kytara, bici), tak se nechytas, protoze tam se nemas za co schovat, tim myslim jednak "maskovaci" aparaty typu jcm900 (kterej ti promine pulku chyb) a jednak ostatni spoluhrace.. rastis to rekl naprosto presne, nektere zvuky sou nenasimulovatelne (minimalne v soucasnych dobe).. fakt se nechci poustet do diskuze, kdo koho chape a kdo nechape, myslim, ze sem mel moznost vyzkouset spoustu gearu, takze nevarim z vody a hlavne, sem v domacich podminkach zkousel natacet pres pluginy, pres speaker simulatory atd. v podstate se da rict asi tolik, ze pokud nemas dostatek maskovacich faktoru (viz vyse), tak se bez ampu nechytas...

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 05 dub 2007 15:52

vasek píše:nemo: proč tak krátká ukázka?
To je jen taková krátká vyhrávka, co jsem asi před rokem pro ilustraci posílal našemu kytaristovi, když jsme nahrávali demo. Nakonec to (bohužel) nahrával přes Guitar Rig a to se mi zdálo horší. Ve studiu měl sice kombo, ale chtěl si se sólem vyhrát, tak si to pak dohrával doma.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 05 dub 2007 15:56

A tu je ukazka tej istej kombinacie s inou gitarou a trochou prace s volume na gitare:

http://forum.gitaristi.sk/index.php?act ... ttach=1573

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 05 dub 2007 18:19

rastis: ta prvni ukazka mi prijde fakt nechutne zahuhlana. Tahle posledni mi prijde fajn, pokud ma clovek rad tenhle zvuk.

A znate nekdo iZotope Trash? Ja ho objevil o vikendu a byl jsem z nej docela nadsenej. Ted uz to teda trochu opadlo, ale nasteloval jsem na nem par zvuku, ktery se mi libi a poprvy z toho mam docela realnej pocit, ze to je nahrana kytara. Vecer sem postnu takly nejaky ukazky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 dub 2007 18:25

nick: no, zatial je to bez debaty... obzvlast na solovych zvukoch... ale ked ludia robili treky na amigach, tiez si robili na cele koliesko, ked niekto fantaziroval, ze na pc pojde urobit gitarovy pop... daj mi 10 rokov a potom sa k debate vratime :)

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 05 dub 2007 21:23

Amorph píše:rastis: ta prvni ukazka mi prijde fakt nechutne zahuhlana...
Je to full gain, co z toho preampu leze. Z bedne to nie je o moc cistejsie pri takomto vysokom skresleni. Ten preamp hra ako hra, to je ina debata, ja som ukazal, ako sa z neho da dostat dobry (pre mna) zvuk vdaka GR2...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 05 dub 2007 23:43

Tady jsou tri ukazky z Trashe. Je to chemie, ale v ramci chemie mi to prijde dobry:) Co vy na to?
trash 1
trash 2
trash 3

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 06 dub 2007 08:52

rastis: ta první ukázka je fakt zahuhlaná, druhá je lepší. V podstatě s tebou souhlasím - není to nic průlomovýho, ale je to asi lepší, než když jedeš na 100 % z pluginu.
Amorph: hm, moc chemický
nick_valensi: promiň, nechtěl jsem se tě dotknout, jen upozornit, že jsme si toho, co píšeš, vědomi a řešíme trochu něco jinýho
kexik: myslím, že simulace zkreslení je hodně reálná, ta se dá proměřit a popsat. Horší je to právě s tím cabinet modelingem... domnívám se, že proto, že tam hraje roli strašně moc faktorů a těžko se asi dají některý popsat, natož matematicky modelovat.

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 06 dub 2007 09:22

rastis píše:A tu je ukazka tej istej kombinacie s inou gitarou a trochou prace s volume na gitare:

http://forum.gitaristi.sk/index.php?act ... ttach=1573
něco ti tam vrčí buď snímače nebo zemění

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 06 dub 2007 09:24

Amorph píše:Tady jsou tri ukazky z Trashe. Je to chemie, ale v ramci chemie mi to prijde dobry:) Co vy na to?
trash 1
trash 2
trash 3
ukázka 2 a 3 mi přijde taková moc navejškovaná a jako tříštící se sklo

čeče měl bys používat metronom zdá se mi že ti haprujou doby

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 dub 2007 14:03

freecoolin píše:
rastis píše:A tu je ukazka tej istej kombinacie s inou gitarou a trochou prace s volume na gitare:

http://forum.gitaristi.sk/index.php?act ... ttach=1573
něco ti tam vrčí buď snímače nebo zemění
Singlovy Stratocaster pol metra od CRT monitoru.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 dub 2007 14:08

vasek píše:rastis: ta první ukázka je fakt zahuhlaná, druhá je lepší. V podstatě s tebou souhlasím - není to nic průlomovýho, ale je to asi lepší, než když jedeš na 100 % z pluginu.
Amorph: hm, moc chemický
nick_valensi: promiň, nechtěl jsem se tě dotknout, jen upozornit, že jsme si toho, co píšeš, vědomi a řešíme trochu něco jinýho
kexik: myslím, že simulace zkreslení je hodně reálná, ta se dá proměřit a popsat. Horší je to právě s tím cabinet modelingem... domnívám se, že proto, že tam hraje roli strašně moc faktorů a těžko se asi dají některý popsat, natož matematicky modelovat.
vobec nie, reprak aj s bednou sa da prehodit do elektrickej domeny ako lrc obvod... na to prave sluzia small thiele parametre... ja len myslim ze to tak nik nerobi a cele kabinetove modelery su len pokusy nejakym ekvalizerom vyrobit frekvencnu krivku tej ktorej bedne... co je samozrejme blbost, kedze treba simulovat aj dynamicke vlastnosti

Odpovědět