Amplitube 2

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 dub 2007 14:17

No to je pravda. Aj mne pripadaju vsetky speaker. sim ako EQ. Kedysi som si skusil nahrat kusok majkom cez box a zaroven aj z preampu. Potom som Free Filterom skopcil farbu toho boxu na ten preamp a bolo to zhruba to iste, ako poznam speaker simulatory.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 06 dub 2007 14:33

Trash pouziva na box modelling konvoluci, ale bohuzel tam nakonec zadny velky posun nevidim. Pouze narust vypocetni zateze:)

rastis: vcera jsem poslouchal to tvoje solicko jeste jednou doma a musim rict, ze tohle mi prijde uz hodne realny, pekny a naprosto pouzitelny. Ta prvni ukazky mi ale proste prijde prefiltrovana, zastrena a neprirozena.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 dub 2007 14:34

konvolucia by mala fungovat... uups

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 08 dub 2007 19:29

Viem, ze tema je o Amplitube 2, ale kedze nemam momentalne nic lepsie na praci :), nahral som ukazku cisty / poloskresleny / skresleny zvuk - externy lampovy preamp (MB) -> linka -> speaker simulator z Guitar Rigu 2. (sorry za efekty, nemohol som odolat :) )

Za seba a svoje usi mozem povedat, ze pokial sa bavime o simulaciach (aj ked toto vlastne nie je tak celkom simulacia :) ), nepoznam nic lepsie.

Amorph - ten Trash sa mi nelubi, to uz Guitar Rig mi zneje lepsie. Ale skusim si ho niekde pozicat a zahrat si, nech uvidim :).

http://ftp.gitaristi.sk/rastis/MB_GR2b.mp3

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 dub 2007 19:56

rastis: kdyz uz mas bugynu preamp, neni lepsi vzit nejaky levnoucky kombo (treba Marshall AVT) a pres FX return to napumpovat do nej ? Ale jinak pekny. Nemohl bys nahrat pro predstavu jeste nejaky jecici solo ? :)

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 08 dub 2007 20:38

Kermitak píše:...Nemohl bys nahrat pro predstavu jeste nejaky jecici solo ? :)
To je ake :) ?

S Valvestate som to skusal tiez. Da sa to, ale citit tam tranzistory. Ja som teraz trochu ovplyvneny a nejak si neviem vybavit, ci to je s tym Valvestate lepsie alebo nie, dlho som to uz nepocul. Hlavne ja to mam na domace hranie sa, inak mam aj lampovy koniec a v skusobni cely lampovy aparat a box.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 dub 2007 21:00

rastis píše:To je ake :) ?
Proste ne kila, ale nejaky behy ve vyssi poloze
rastis píše:S Valvestate som to skusal tiez. Da sa to, ale citit tam tranzistory. Ja som teraz trochu ovplyvneny a nejak si neviem vybavit, ci to je s tym Valvestate lepsie alebo nie, dlho som to uz nepocul. Hlavne ja to mam na domace hranie sa, inak mam aj lampovy koniec a v skusobni cely lampovy aparat a box.
Jasne, me jen prijde (mozna se taky pletu), ze jakykoliv kombo/box musi byt lepsi nez simulace ne ? Zkousels to pres FX return nebo CD in, misto klasickyho vstupu ? Tim bypasujes preamp a korekce a melo by to pry byt dost cisty...
Ptam se proto, ze me na doma zaujala myslenka nejakyho slusnyho lampovyho preampu a Valvestate nebo nejakyho jinyho tranzistorovyho komba...

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 08 dub 2007 21:27

Do returnu. Cez cely aparat je to ubzucany prevaleny masaker.

Tu je teda dalsia ukazka. Ale mam tu momentalne len gitaru s jednym snimacom pri kobyle a s piatimi strunami (bez najtensej), takze ziadna slava :)

http://ftp.gitaristi.sk/rastis/MB_GR2c.mp3

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 dub 2007 22:05

rastis: jo, neco takovyho jsem myslel, diky :)

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 09 dub 2007 20:59

nechámu k čemu potřebujete soft který bude co nejlépe napodobovat skutečný aparát,

když dle ukázek co tady jistí jedinci prezentují, nejste schopni si všimnout, že je při nahrávání rozladěná kytara, nebo nehrajete v tepu či na kytaře máte 5 strun, hlavně že řešíte matematický konvulace :lol:

k čemu jsou pak ty nejlepší simulace? :?:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 dub 2007 21:09

freecoolin píše:nechámu k čemu potřebujete soft který bude co nejlépe napodobovat skutečný aparát, když dle ukázek co tady jistí jedinci prezentují, nejste schopni si všimnout, že je při nahrávání rozladěná kytara, nebo nehrajete v tepu
A k tomu jsi dospel jak, ze nejsme schopni si toho vsimnout nebo ze nehrajeme v tempu ? Jsi vseved ? Ctes myslenky ? Nemoh bys mi rict, jaky budou tazeny cisla ve sportce ?

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 09 dub 2007 21:25

freecoolin - myslel som, ze ty ako pankac budes mat pre 5 strunove gitary najvacsie pochopenie ;)

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 09 dub 2007 21:30

no o tempu se tedy bavit nemusime - nicméně kytara byla rozladěná - a to dost podstatně i mění zvuk nástroje - chtělo by to příště trochu poctivější přístup. :) , at je z toho vidět nějaký výsledek. ale jinak to není úplně špatné
.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 09 dub 2007 21:33

Teraz je rec o ktorej ukazke ??

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 09 dub 2007 22:41

Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Odpovědět