Analog problem

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
daniel
Příspěvky: 6
Registrován: 05 bře 2009 10:56

Analog problem

Příspěvek od daniel » 05 bře 2009 11:35

Vcera jsem po zapnuti synthu slysel nejvyssi C a nejde se ho zbavit, vypada to jako by bylo zasekle ale klavesa je v poradku.Jinak ostatni klapky normalne hraji , ale misto pauzy je neustale spusteny nejvyssi Cécko.
nenapada nekoho jak to resit?

daniel
Příspěvky: 6
Registrován: 05 bře 2009 10:56

Příspěvek od daniel » 05 bře 2009 11:37

Jedna se o Arp AXXE

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 05 bře 2009 12:55

Vypadá to na 99% jako zkrat v kontaktu (ARP má takový struny jako spínače, možná zůstala zaseklá i když se klávesa vrátila nahoru), zkusil bych AXXE rozebrat a kouknout na to. Jinak mě ještě napadá problém v CV hold modulu, ale to by zase nehrály ostatní klávesy. Ještě zkus řízení přes CV/Trig, to by mělo jet v pohodě.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 05 bře 2009 12:59

bodyia: "Ještě zkus řízení přes CV/Trig, to by mělo jet v pohodě" - ak ma zaseknutu strunu, ako spominas, isto to bude fungovat?

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 05 bře 2009 13:11

jj, interní CV/Trig (z klávesnice) se po zasunutí konektorů externího řízení odpojí, AXXE se pak bude řídit jen signálem z venku.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 05 bře 2009 13:21

bodyia: aaha, tak vdaka za info.

daniel
Příspěvky: 6
Registrován: 05 bře 2009 10:56

Příspěvek od daniel » 05 bře 2009 14:16

Diky za rady, jen si nejsem zcela jist jak zapojim CV, nemam totiz midi -CV adapter,
trochu se obavam ze budu muset jit dovnitr.)

daniel
Příspěvky: 6
Registrován: 05 bře 2009 10:56

Příspěvek od daniel » 06 bře 2009 16:09

bodyia:
tak jsem vcera zkusil spojit jen jack kabel s CV AXXE, vysledek byl ze Arp zacal hrat nejnizsi C.tzn ze asi nebude sekla struna,ale bude mit nejaky jiny problem.
dival jsem se na tve stranky a mas velice peknou sbirku)))
Mam TR 707 kde je trig, myslis ze je mozne tydo dva veterany synchronizovat bez midi to CV?

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 06 bře 2009 19:09

Počkej, spojil jack kabel s CV, co to přesně znamená? Když zasuneš nezapojený jacky do CV a další nezapojený do Gate/Trig, tak by to nemělo hrát nic.

daniel
Příspěvky: 6
Registrován: 05 bře 2009 10:56

Příspěvek od daniel » 09 bře 2009 10:18

No presne tak, jen jsem zkusil zapojit nezapojene kabely do CV, cekal jsem ze se nic nestane,ale zmenila se oktava zminovaneho stale hrajiciho nejvyssiho C na nejnizsi C. :?
Pro me je to celkem zahada.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 09 bře 2009 14:39

daniel: A zapojil jsi jen to CV nebo i ten trig? CV dává jen výšku tónu, ale trig zapíná a vypíná. Takže ta změna frekvence při zapojení prázdného CV je pořád ok, důležitější je ten trig.

Saša

daniel
Příspěvky: 6
Registrován: 05 bře 2009 10:56

Příspěvek od daniel » 11 bře 2009 12:20

No trig jsem nezkousel,nemam totiz ten prevodnik z midi, ale uz mam objednany u chd elektra. takze bych to mohl v dohledny dobe zkusit.

Odpovědět