Aplikace pro modulace tóniny
Aplikace pro modulace tóniny
Nenarazil jste někdo při své práci na aplikaci nebo plugin pro Win, které by uměly modulace tóniny (ne transpozice) u souborů mid? Nejspíš jsem zpohodlněl, ale líbilo by se mi na jedno kliknutí modulovat tóninu a současně poslechnout výsledek, který by šlo následně vyexportovat znovu do souboru mid nebo jednoduše modulovat midi stopu v DAW. Nejde mi o modulace tóniny celé aranže, stačila by modulace melodie nebo harmonie v jedné stopě.
Re: Aplikace pro modulace tóniny
hm, tak toto by aj mňa zaujímalo, len si neviem celkom dobre predstaviť čo by malo byť výsledkom "modulácie harmónie". Reharmonizácia?
Výsledkem by měla být změna použité modality - tóniny do jiné prostřednictvím presetů, podobně jako u chordizerů. Přijde mi to jako šikovný pomocník, ale nejsem si jistý, zda to někoho napadlo naprogramovat.
nieco ako toto? https://vimeo.com/majorscaledtv
boha jeho, mal by som sa dovzdelávať... až teraz mi to došlo o čo tu ide
Charonme:
Charonme:

m4x ma zrejme na mysli plynuli prechod z jednej toniny do druhej - v nejakom useku skladby. Aspon tak to ja chapem. Inac neviem ze by take daco existovalo.
Axerathix, zhruba tak. Ne v nějakém úseku skladby, ale mít např. x taktů basové linky nebo piána, ideálně ve stopě DAW nebo jako mid soubor, a ty modulovat z tóniny do tóniny na stísk tlačítka, jako u chordizérů. Oproti jednoduché transpozici by měl plugin (aplikace) řešit u změny tóniny rozdíly v intervalech.
Naposledy upravil(a) m4x dne 20 črc 2015 18:52, celkem upraveno 2 x.
charome: Bomba! Ten REM je lepsi nez original. Doors taky dobry i kdyz imho rozpacitejsi, ale to je tim, ze Raiders on the storm neni typicka pisnicka, je to spis povedeny jam.
jinak Chorder tim nema moc spolecneho, v Cubase5 midi pluginech je Midi modifiers, tam jde nastavit do jake stupnice/toniny se maji noty transformovat. V SX na to byl plugin track FX - Scale transponse.
U chordizerů zmiňuju rozhraní, ne funkcionalitu, ale díky za tip. Používám C 6.5, tak to určitě najdu a vyzkouším.
tomasi, to nemuzes myslet vazne, ze ne?peteness píše:Ten REM je lepsi nez original

ale vazne, zni to kurevsky hnusne... stejne tak jako vsechno ostatni.
tohle je podle mě boží
Ale tohle plugin sám neudělá, je potřeba to mít v hlavě.
-
- Profesionál
vasek: tohle umi melodyne primo na audiu (scale-snap a zmeny stupnice / modu; ale samo vcetne tech artefaktu, ktery jsou tady v tech nahravkach taky slyset).
Já vím, je to teda super věc - někdy je to slyšet hodně, ale ve spoustě pasáží by člověk ani nepostřehl, že to je zmanipulovaný, kdyby neznal.
Ty ukázky, co postuješ, jsou pouhá modulace do moll - pravděpodobně v Melodyne nebo obdobné aplikaci, žádné umění.vasek píše:tohle je podle mě boží. Ale tohle plugin sám neudělá, je potřeba to mít v hlavě.