Ardour 2.7.1 s podporou VST

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Ardour 2.7.1 s podporou VST

Příspěvek od luphtrack » 08 pro 2008 20:51

Zdravím,

podařilo se mi pod Debian linuxem zprovoznit výše zmiňovaný softík.

Pokud o to máte zájem, jsem k dispozici...


Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 08 pro 2008 22:36

Prvni konstruktivni prispevky, bravo! :)
Skoda, ze jsem z linuxu presedlal na Windows - prave kvuli tvorbe hudby.

jackies

Příspěvek od jackies » 08 pro 2008 23:52

Výborně, gratuluji, děkuji za nabídku.

Koukám, že se nudíš a hledáš pořád nějakou zábavu.
Napiš mi prosím nějakou užitečnou utilitku pro dálkové ovládání počítače, aby fachalo i bez MC.

- pracuje jen s Media Center velmi dobře (ty ale teď ve WXP nemám a ani nějak nechci)
- bez MC nefunguje funkce ani vypnout počítač atd ..
- několik jiných přehrávačů s tím něco umí, ale málo..


Ta utilitka by se klidně mohla i sama učit profily (upgrejdovat) ovládání nových a různých přehrávačů, "media centrů" jiných výrobců,různých programů (třeba Nuendo) nebo ovládání přímo Windows.

Já osobně bych prosil profil pro program CyberLink Power Cinema + fungující tlačítko vypnutí počítače.

Díky, stačí to udělat až zítra.
Pomohl bys užitečnou věcí více lidem na světě a třeba i zbohatneš :)

Obrázek

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 07:19

jackies píše:Výborně, gratuluji, děkuji za nabídku.

Koukám, že se nudíš a hledáš pořád nějakou zábavu.
Napiš mi prosím nějakou užitečnou utilitku pro dálkové ovládání počítače, aby fachalo i bez MC.

- pracuje jen s Media Center velmi dobře (ty ale teď ve WXP nemám a ani nějak nechci)
- bez MC nefunguje funkce ani vypnout počítač atd ..
- několik jiných přehrávačů s tím něco umí, ale málo..


Ta utilitka by se klidně mohla i sama učit profily (upgrejdovat) ovládání nových a různých přehrávačů, "media centrů" jiných výrobců,různých programů (třeba Nuendo) nebo ovládání přímo Windows.

Já osobně bych prosil profil pro program CyberLink Power Cinema + fungující tlačítko vypnutí počítače.

Díky, stačí to udělat až zítra.
Pomohl bys užitečnou věcí více lidem na světě a třeba i zbohatneš :)

Obrázek
Džekýsku, lásko, tohle není můj šálek čaje. Zkus si naistalovat Debian linux, třeba tam na to něco bude...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2008 07:43

jackies: lirc, girder.

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 07:46

kexik píše:jackies: lirc, girder.
to on mě džekýsek jen tak škádlí

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 08:29

Koukám, že se nudíš a hledáš pořád nějakou zábavu.
Du hast recht. Jenomže psaní SW/driverů pro Windows prostě není můj zájem. Měl jsem na mysli pomoc s kompilací Ardouru pod Debianem.

Bohužel, linux stále není 100% klikací a to je škoda. Jeho instalace a správa vyžaduje řemeslnou znalost unixu a tu má tady málo kdo. Kdyby Steinberg nedělal Zagorku, mohl být už na světě klikací linux obsahující ardour s podporou VST.
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2008 09:18

su distribucie, ktore na 99.9% klikacie su. a vedia nainstalovat ardour v grafickom mode z balicka alebo z repository, staci si pockat par tyzdnov kym niekto skompiluje najnovsi release. so starsim ardourom som nemal nijaky problem na demudi linuxe, co bol kustomizovany woody, ani na suse 10.2, kde som si len dosypal skoro vsetky audio aplikacie ktore existuju z instalacky jacklabu
problem som mal len s ardourom samotnym, nakolko ergonomia je stale uplne mimo

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 09:25

No a právě to jedno promile (0.1%) je ta řemeslná znalost unixu.

Těžko můžeme po freesoftwaru chtít to samé co například od OSX nebo WinXP.

Nainstalovat linux, nastavit alsu, X server, kompilátor, stáhnout balíky, knihovny a VST SDK, to všechno je pro rozběhnutí Ardouru s VST podporou nutne. A to je ten problém.

To je důvod, proč jsem založil tohle téma. A to nemám rád klikací soft! :P
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2008 09:31

ved ti hovorim ze som s tym nemal ziadny problem. ak chce niekto len audio pracovnu stanicu, stiahne si jacklab dvd, strci ho do mechaniky a klika. je tam realtime kernel, predkonfigurovana alsa, vsetky kniznice. jedina podmienka je znama zvukovka, rozhodne nie externa. to je cele. pokial ma niekto zvukovku postavenu na via envy alebo rme, beha to za hodinku ako vino

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 09:33

A ma to podporu VST?
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 09:40

User-friendly support for setting up and running VST instruments and effects is given.

zajímavé
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 09:43

JackLab comes with hundreds of LADSPA plug-ins but for legal reasons it cannot ship Ardour with VST support enabled. Instructions for compiling a VST-capable Ardour can be found on the JackLab wiki here:

takže nedělám nic zbytečného, to jsem rád
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2008 09:44


Odpovědět