Audio to MIDI???

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Audio to MIDI???

Příspěvek od helpmerobot » 12 čer 2008 20:15

Nevite nekdo, jak by se dalo v Cubase SX3 prekonvertovat audio stopu na MIDI? Hlavne aby byla zachovana rozdilnost dinamiky (tzn.např. slabsi a silnejsi udery bubnu).

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 12 čer 2008 20:30

hmmm to by mě taky zajímalo , jestli to de tak to musí bejt docela pomocníček při skládaní muziky, ale slyšel jsem že tenhle převod existuje a dá se udělat ,leč sám nevím jak.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 12 čer 2008 20:43

Zkousel jsem to ve widi_VST, ale nejak se mi to furt nedarilo nastavit :?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 12 čer 2008 20:50

2helpme: vždyť už jsi to tady vyřešil, ne? :?

P.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 12 čer 2008 20:53

Neni to nejakej (ro)BOT?

:)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 12 čer 2008 20:54

Jo, resil jsem to drumagog spojenej s BFD demo, to slapalo v pohode. Jenze ted bych si rad poridil BFD2 a to s drumagogem propojit nejde. Tak to musim vyresit nejak jinak...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 12 čer 2008 20:57

2helpme: ahha......

P.

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 12 čer 2008 21:30

Tak si vygeneruj midi stopu a na ni si povesis klidne i tu bfd2 ne?

Kdyby se to nekomu hodilo, postnu postup, ktery jsem kdysi pro znameho napsal:
V Nuendu (nebo Cubase):

- na audio stopu kopaku povesit drumagog.
- v nem v zalozce Advanced zvolit midi out enable, midi channel treba 1, jako midi port zvolit Internal Port.
- vytvorit novou midi stopu, jako midi IN zvolit Drumagog, midi channel ten samy - tj. 1, midi OUT je zatim nezvoleny
- na midi stope zapnout nahravani a spustit nahravani cele skladby. V midi stope se budou zapisovat midi eventy.
- az se projede cela skladba, je to hotove a pak se na tu midi stopu muze povesit cokoliv..

pak je samozrejme treba tu midi stopu presne posunout o maly kousek zpatky at casove licuje s tim audio kopakem

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 12 čer 2008 21:42

Nemo, si jednicka, fakt frajer, ani nevis jak moc si mi pomohl :P
DIK MOC

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 13 čer 2008 09:37

Chlapi, jak tohle udělat v Sonaru? Já jsem to zkoušel propojit s použitím MIDI Yoke a výsledek byl ten, že to prostě dělalo chyby (ty noty tam byly, ale jaksi nepřesně). Zkusil jsem taky Maple VMC a to samý... :(

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 13 čer 2008 11:04

Tyhle programky neznam, ale urcite zkus ten drumagog, ten mi slape jako hodinky a myslim ze tohle snim muzes delat i v demoverzi...V sonaru5.0 a vejs by to mel byt stejny postup jako sem napsal Nemo.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 13 čer 2008 11:43

Jasný, mě jde o přenos z Drumagoga do midi stopy

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 13 čer 2008 18:31

Konkretne nevim no, ta nepresnost midi, muze bejt v ruznych vecech. Bud nastaveni tech programu, nebo neco s digitalnima hodinama v sonaru, ale podle me to bude nejspis velkou latenci :idea:

Odpovědět