Battery VSTi od Native Instruments

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Battery VSTi od Native Instruments

Příspěvek od Ondra P. » 08 led 2013 19:34

File / Options / Click-keyTriggerVelocity

Anebo jednotlivé pady Modulation/Velocity

Nebo více třiskat do kláves

IvanB
Příspěvky: 83
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Battery VSTi od Native Instruments

Příspěvek od IvanB » 27 úno 2017 09:01

Ahoj,
chcem sa opýtať na taký detail fungovania Battery. Z návodu je jasné, že sa midi noty a sekvencie atď. zapisujú a editujú v DAW, ale - je možné cez Battery hrať "realtime" do playbacku priradenej stopy? Teda pustiť playback stopy - nejakej sekvencie vytvorenej v Battery, a zároveň do toho hrať v Battery nejaké sample z knižnice a pod. Lebo napr. v Cubase, aby bolo počuť "input" musí byť aktivovaný "Monitor" (tá ikonka repra v tracku), ktorá ale zároveň dekativuje playback stopy a to je problém (aspoň teda pri audio trackoch to tak funguje). Ale teraz som si nie istý, či všetky VSTi musia mať aktivovaný "monitor" vo svojom príslušnom trackum, aby boli počuť. Napr. obdoba Battery od Akai - MPC áno, ten má ale vlastné projektové okno a vlastný natívny track.
Dik

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Battery VSTi od Native Instruments

Příspěvek od rastis » 27 úno 2017 11:33

v Cubase bud prehravas stopu alebo robis na nej monitoring inputu.

co Ti brani otvorit si Battery 2x ? z jednej "battery stopy" bude prehravat co chces, do druhej "battery stopy" mozes realtime hrat aj s monitoringom.

IvanB
Příspěvky: 83
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Battery VSTi od Native Instruments

Příspěvek od IvanB » 27 úno 2017 12:28

rastis píše: Co Ti brani otvorit si Battery 2x ? z jednej "battery stopy" bude prehravat co chces, do druhej "battery stopy" mozes realtime hrat aj s monitoringom.
Možno to, že ho nemám ešte zakúpený a nainštalovaný.... Ale táto fičura je pre mňa kľúčová, komplikovať si prácu druhou stopu je oštara (hlavne keď na NB nemáš už na displeji miesto). Vidím, že v "Sample" je dole prehrávatko na sample, ale neviem, či ich počuť bez aktivovaného " monitoringu" na tracku

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Battery VSTi od Native Instruments

Příspěvek od rastis » 27 úno 2017 12:44

ako pisem - bud stopa prehrava vlastny obsah alebo ide von to, co je privedene na input, pochybujem, ze to ide nejako zmenit a pride mi to aj uplne logicke. preco by si mal chciet od jednej stopy aby robila aj to, aj to ? ked si mozes vytvorit stopy dve a kazda bude robit to svoje ? inak mam pocit, ze toto je debata o Cubase, nie o Battery ...

IvanB
Příspěvky: 83
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Battery VSTi od Native Instruments

Příspěvek od IvanB » 27 úno 2017 13:12

rastis píše:preco by si mal chciet od jednej stopy aby robila aj to, aj to ?
Kvôli kreativite. Funkčnej a efektívnej. Za iných okolností to v inom softe možné je, preto zisťujem, či aj v Battery. Ale OK, je to asi dané DAWom.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Battery VSTi od Native Instruments

Příspěvek od dendy » 27 úno 2017 14:45

nie som si celkom isty co tym myslis ale ak ti ide o to mat v stome nejake midy co ti hraju, otvorit si okno s battery a hrat do toho (cize rucne triggerovat pady) tak to samozrejme ide :-) vlastne si nemusis ani otvarat to okno s battery, ak mas externy midi kontroler alebo klavesy proste tukas na pady / klavesy a prislusne pady z battery ti hraju .. to ci ti poprio tom este sekvencer posiela zo stopy nejake midi do battery (ktore hraju tiez) je uplne fuk ...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1937
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Battery VSTi od Native Instruments

Příspěvek od Stan » 27 úno 2017 18:47

:palec+: Taky si nejsem jisty o co mu jde, tohle je prece normalni chovani pri postupnem nahravani MIDI.

IvanB
Příspěvky: 83
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Battery VSTi od Native Instruments

Příspěvek od IvanB » 28 úno 2017 13:09

dendy píše:nie som si celkom isty co tym myslis ale ak ti ide o to mat v stome nejake midy co ti hraju, otvorit si okno s battery a hrat do toho (cize rucne triggerovat pady) tak to samozrejme ide :-) vlastne si nemusis ani otvarat to okno s battery, ak mas externy midi kontroler alebo klavesy proste tukas na pady / klavesy a prislusne pady z battery ti hraju .. to ci ti poprio tom este sekvencer posiela zo stopy nejake midi do battery (ktore hraju tiez) je uplne fuk ...
Ok, a funguje simultánne s playbackom stopy v DAW aj to prehrávanie samplov dole vľavo v browseri? Teraz nemyslím ak sú priradené padom, ale normálne po kliknutí myškou napríklad na nejaký wav, toto by som potreboval potvrdiť...
Obrázek

Odpovědět