Battery VSTi od Native Instruments
-
Battery VSTi od Native Instruments
priatelia, potrebujem pomoc:
mám (VSTi plugin) Battery ver.3 od Native Instrumetns. Mám to ako VSTi device prístupné v Cubase SX3, ale nemám k tomu pravdepodobne žiadne banky zvukov.
V tom VSTi to vie naload-ovať cez "Load bank" len nejaký formát "*.fxb" (efektová banka), tá však nikde s dodávaným Battery nie je. Vo VSTi sa ešte dajú naload-ovať kity, to sú súbory "*.kt3", ale ako som pochopil, tieto kity obsahujú len rozloženie nástrojov a nie samotné zvuky nástrojov.
Pritom pri inštalácii som dal inštalovať: Standalone app, VST plugin, DXi plugin a Library.
Do adresára kde majú byť tieto library sú v podadresároch "...Kits" len nejaké súbory "*.kt3". Akurát v jednom je zopár (nepoužiteľných) *.wav.
Ako do toho dostať zvuky. Predpokladám, že je potrebné získať nejaké banky zvukov. V akom formáte majú byť tieto zvuky? Berie to len "*.wav"? Alebo aj nejaké iné formáty? A kde potom nahrať tieto zvuky? Je to jedno, alebo sa odporúča dať to do nejakej štruktúry adresárov?
A tieto *.wav vzorky zvukov potom priradiť každému nástroju v danom kit-e.
Aké banky drum zvukov k tomu odporúčate? Ide mi hlavne o čím reálnejšie akustické bicie a perkusie.
mám (VSTi plugin) Battery ver.3 od Native Instrumetns. Mám to ako VSTi device prístupné v Cubase SX3, ale nemám k tomu pravdepodobne žiadne banky zvukov.
V tom VSTi to vie naload-ovať cez "Load bank" len nejaký formát "*.fxb" (efektová banka), tá však nikde s dodávaným Battery nie je. Vo VSTi sa ešte dajú naload-ovať kity, to sú súbory "*.kt3", ale ako som pochopil, tieto kity obsahujú len rozloženie nástrojov a nie samotné zvuky nástrojov.
Pritom pri inštalácii som dal inštalovať: Standalone app, VST plugin, DXi plugin a Library.
Do adresára kde majú byť tieto library sú v podadresároch "...Kits" len nejaké súbory "*.kt3". Akurát v jednom je zopár (nepoužiteľných) *.wav.
Ako do toho dostať zvuky. Predpokladám, že je potrebné získať nejaké banky zvukov. V akom formáte majú byť tieto zvuky? Berie to len "*.wav"? Alebo aj nejaké iné formáty? A kde potom nahrať tieto zvuky? Je to jedno, alebo sa odporúča dať to do nejakej štruktúry adresárov?
A tieto *.wav vzorky zvukov potom priradiť každému nástroju v danom kit-e.
Aké banky drum zvukov k tomu odporúčate? Ide mi hlavne o čím reálnejšie akustické bicie a perkusie.
Cubase SX3/Steinberg The Grand 2/VSTi Trilogy Bass/VSTi Acoustica Pianissimo/WaveLab 3.0/Sibelius 4/Garritan Jazz BigBand/Garritan Personal Orchestra/Edirol SuperQuartet/Edirol HyperCanvas/Broomstick Bass/Steinberg Halion 3/Roland D10/Yamaha S80/...
Re: Battery VSTi od Native Instruments
Mas to legalne?
Ja kdysi Baterku pouzival a na netu se vali plno releasu, kde je jen samotnej program bez samplu... kt3 jsou opravdu jen jakysi mapy, samotny zvuky to neobsahuje.

ja odporucam tu defaultnu 12 gigovu kniznicu co je k tomu
ja odporucam, kdyz uz si neco nekoupis a pouzivas to, tak si aspon precti manual. ono pouzivat drum sampler bez dovednosti nahrat do nej samply, je rekl bych "do nebe volajici" 

ale este by som odporucal povodnu instalacku rozbalit uniextractom, najst tam to hlavne execko, zozipovat a ked to bude mensie ako 20 mega tak poslat do virustotal.com
-
@Wohma: samozrejme, že to mám legálne. A mám (zrejme) len samotný program bez samplov
@charonme: defaultnú 12GB knižnicu nemám k dispozícii, ale predpokladám, že tam sú všetky bicie kity od výrobcu, tak ako ich propaguje. Mne by postačovali zvuky pre Acoustic kit.
@all: sample môžu byť len *.wav, alebo aj iné? A sample môžu byť aj od iných výrobcov alebo to funguje len od výrobcu Battery? A kde ich dať? Je to jedno, alebo sa odporúča do nejakej štruktúry (adresárovej)?
@charonme: defaultnú 12GB knižnicu nemám k dispozícii, ale predpokladám, že tam sú všetky bicie kity od výrobcu, tak ako ich propaguje. Mne by postačovali zvuky pre Acoustic kit.
@all: sample môžu byť len *.wav, alebo aj iné? A sample môžu byť aj od iných výrobcov alebo to funguje len od výrobcu Battery? A kde ich dať? Je to jedno, alebo sa odporúča do nejakej štruktúry (adresárovej)?
Cubase SX3/Steinberg The Grand 2/VSTi Trilogy Bass/VSTi Acoustica Pianissimo/WaveLab 3.0/Sibelius 4/Garritan Jazz BigBand/Garritan Personal Orchestra/Edirol SuperQuartet/Edirol HyperCanvas/Broomstick Bass/Steinberg Halion 3/Roland D10/Yamaha S80/...
vyrobca to predava LEN s tym 12GB kitom... ak ho nemas, bud to nemas legalne alebo ta predavajuci obtiahol
co sa tyka formatu samplov, baterka zerie skoro vsetko co existuje
http://www.native-instruments.com/#/en/ ... /?page=525
takze sample packy pre beat creator, recycle, vsetky NI samplery, akai atd atd
co sa tyka formatu samplov, baterka zerie skoro vsetko co existuje
http://www.native-instruments.com/#/en/ ... /?page=525
takze sample packy pre beat creator, recycle, vsetky NI samplery, akai atd atd
flinstone: mas box verzi? ta obsahuje krome 3 dvd taky takovou knizecku..
jinak taky se ti mohlo stat, zes nainstaloval nekam samply a batterka o nich nevi - tudiz kdyz das nahrat preset/kit, tak ona nahraje jen nastaveni, ale audio ne, protoze nevi, kde na disku samply jsou. zkontroluj si jestli batterka zna cestu do sample library.. taky zjisti treba vyhledavanim ve windows, jestli tam ty wavy nekde mas, jestli teda presne nevis, kams je nainstaloval. bohuzel presne uz te nenavedu, ponevadz uz batterku delsi dobu nepouzivam.
ale ten manual tohle vsechno resi, tak mu dej sanci.

jinak taky se ti mohlo stat, zes nainstaloval nekam samply a batterka o nich nevi - tudiz kdyz das nahrat preset/kit, tak ona nahraje jen nastaveni, ale audio ne, protoze nevi, kde na disku samply jsou. zkontroluj si jestli batterka zna cestu do sample library.. taky zjisti treba vyhledavanim ve windows, jestli tam ty wavy nekde mas, jestli teda presne nevis, kams je nainstaloval. bohuzel presne uz te nenavedu, ponevadz uz batterku delsi dobu nepouzivam.
ale ten manual tohle vsechno resi, tak mu dej sanci.
Kexik nevedel by si mi vysvetlit ako dostat do Battery3 napriklad nki, alebo fxp subor ? Samozrejme mam ich aj so samplami. Nikde v battery vsak nie je mozne ich naimportovat, ani ako "open", ani cez browser. Samozrejme, ze na stranke aj v manuali uvadzaju podporu vsetkych moznych suborov, ale ako sa to robi to teda neviem. Poradte mi niekto, ved nemusi to byt priamo kexik. Ja este budem patrat, ale zatial som na nete narazil iba na takuto istu otazku, ako mam ja, ale vzdy bez odpovede.
-
- Profesionál
nki nijak, to je kontakti format. fxp je univerzalni format pro presety, to zavisi na tvym daw.
Preco to potom pisu na stranke v odkaze od kexika, aj v manuali a samozrejme, ze aj nki.
-
- Profesionál
promin, moje chyba, zda se, ze to ma jit, ale ani na NI foru nemaji jasno (resp. zda se, ze zalezi, v jaky verzi kontaktu bylo nki vytvoreny): http://www.native-instruments.com/forum ... p?t=107157Ivanik píše:Preco to potom pisu na stranke v odkaze od kexika, aj v manuali a samozrejme, ze aj nki.
Ahoj,
vcera jsem si nainstaloval battery 3, ale nemam zadny drum controler s pady, takze samply tukam pres klavesy.Jeste jsem nemel cas to prilis studovat nicmene, jestlize klepu na pady mysi, tak hraji hlasiteji, nez kdyz tukam do klaves. Da se nekde nastavit citlivost, ci v baterce velocity defaultne? Ne jenom pro jednotlive pady? Diky
vcera jsem si nainstaloval battery 3, ale nemam zadny drum controler s pady, takze samply tukam pres klavesy.Jeste jsem nemel cas to prilis studovat nicmene, jestlize klepu na pady mysi, tak hraji hlasiteji, nez kdyz tukam do klaves. Da se nekde nastavit citlivost, ci v baterce velocity defaultne? Ne jenom pro jednotlive pady? Diky
Nevíte někdo jak si s tím poradit?
-
- Profesionál
no ja bych to resil v DAW nejakym midi pluginem (nevim, v cem delas). v cubase si casto nastavuju midi compressor na maximalni velocity, kdyz chci ignorovat velocity v instrumentu a nechce se mi to nastavovat v nem / nebo to ani neumi.