Ale o tom to právě je, pokud se jedná o dotaz, na který tady a třeba ani jinde není odpověď, tak proč se nezeptat. Jenže když tady pak chci něco najít, tak v té hromadě balastu a dokola omílaných otázek a odpovědí, s často zavádějícími nebo nic neříkajícími názvy threadů, navíc při poměrně omezených možnostech zdejšího vyhledávače, je docela problém.JOhny2005 píše:Ivo: a to je právě strašně zavádějící. Koukni třeba na jeden můj případ. Co je to gainer? Dám to do googlu a ono nic, najdu tak pěkný kulový, hledám to 1 den, 2 dny a nic nenajdu, občas něco objevím, ale ne to, co by mi pohohlo.
BEGINNER
Re: BEGINNER
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
- Lunar Flap
Lunar Flap píše:Vsetkym vam velmi pekne dakujem za trpezlive reakcie na moje otazky, som o trosku viac v obraze. Aby sa nám diskusia príliš nezamotala, dovolil som si zhrnut doterajsie fakty tak ako ich dufam ze dobre chápem do tychto bodov. Poprosim vas o odpovede a odporucania na zaklade tychto bodov:
1. V prvom rade co xcem dosiahnut. Chcem dosiahnut co najslusnejsiu "domacu" nahravku (nahravat audio zo syntakov, resp z karty, resp. z pluginnov (ak som dobre pochopil ze je to databaza zvukov na HDD), nahravat elektronicku gitaru a rovnako aj vokaly. Akusticke nastroje nateraz nahravat neplanujem. Tiez chcem pouzit mechanizumus aj v live hrani s bubenikom a kapelou.. (click pre bubeníka).
2. Preferujem na tento ucel pouzivat NB (aj kôli live hraniu a premiestnovaniu). Aky config NB odporucate? Postrehol som v diskusii v tejto suvislosti pojem PREAMP. Co je to? Je nutné to mat pri NB?
3. DAW. Najviac sa tu objavoval v diskusii Cubase, tiez som postrehol Ableton Live. Cital som recenziu na Samplitude Music Studio 15. V kazdom pripade chcem nahravat aj vokaly a v live hrani reisit aj efektovanie vokalov, pri Samplitude ma v recenzii zaujal vocalizer a pohyby s hlasom, rozne efekty.. Chcem aby system 100% fungoval, preto sa pytam, ci je lepsie si ho oficial kupit, alebo vyuzit nejaku LE verziu pri zvukovke, alebo stiahnut niekde demo verziu.. Aky je medzi nimi rozdiel? Pri Samplitude som sa docital, ze rozdiel je len vo vzorkovacej frekvencii samplingu (ak som to spravne pochopil). Viem si DAW nainstalovat aj sam alebo je to sofistikovanejsi proces len pre profika? Chcem aby bol pri systeme aj CZ manual, nakolko sa to budem silno ucit. Rovnako sa v diskusii spomenuli ovladace pre Win 7. Netusim aky NB budem mat, resp. aky tam bude OS, ale v pripade ze tam bude 7, robi to problem? Ak ano tak co v takom pripade? Daw je len soft, alebo aj fyzicke ovladace - manipulatory (na youtube som pri Abletone videl xlapika ako naraba okrem mysky a klavesnice aj s nejakymi krabickami a tlacitkami)
4. Monitory. Ake normalne odporucate? V diskusii sa objavil aj nazor ze monitory mozu byt aj sucastou balenia zvukovky.. Ak ano, aka je to zvukovka a je to lepsie kupit so zvukovkou alebo osobitne? Monitory su aktivne reproduktory, ktore sa zapajaju rovno do karty?
5. Zvukovka. Zdoraznujem ze by malo ist o NB. Je lepsie ked su pri nej mikrofony a predzesilovace alebo je to rozumnejsie kupovat osobitne (ake?) Ake vstupy a vystupy by mala karta, ktoru chcem pouzit na moje potreby mat? Bol tu nazor: Karta kterou chces by pak mela mit 2 kanaly mikrofonnich vstupu s phantom napajenim (48V), vstupy pro nastroje (kytaru), vystup na monitory a je fajn, kdyz ma i digitalni vstup/vystup a midi, nalezitej vystup na CLICK z karty a zesileni pro sluchadla.
Karta E-mu 1212 stoji par eur, ma dobry zvuk a dostanes k nej na CD zakladne verzie vela roznych programov, vcetne Cubase. M-Audio Fasttrack pro ma co ja vim rozumny drivery/stabilitu.
Soundblaster jakejkoli bych na hudbu a spev nepouzival ani nahodou.
6. Mike na vokal. Mam Shure SM58, ten som pouzival na live spev, ale s nahravanim vokalov - predpokladam ze ma s nim znesiete pod hnedu zem..
Dakujem za odpovede a trpezlivost s vysvetlovanim.
Pani, v tomto suhrne som uz hadam tych blbych otazok nepouzil az tak vela, koretkne mi reagovali bisciut a pete ness.. ostatok potom sa uz krutil len o mojej otazke o PREAMPE...
Naposledy upravil(a) Lunar Flap dne 29 pro 2010 11:52, celkem upraveno 1 x.
Ivo: zajdi si do fitka a oni ti řeknou, co je gainer 

- Lunar Flap
Daju sa s tym celkom dobre posypat klavesy..pete ness píše:Ivo: zajdi si do fitka a oni ti řeknou, co je gainer

O tom to právě je? Aha, asi proto jsem zřejmě dostal takovou odpověď plného kýblu s práškem. Potom se také nediv, že až budeš někdy hledat co je to gainer, že dostaneš odpověď v podobě balastu (kýblu se svalnatým chlápkem). Co se týče Lunar Flapa, tak v jeho případě rozšířenosti celého threadu, kde se nejedná jen o jeden jediný dotaz, tam je zcela na místě tu jednu větu, co je to Preamp, klidně zopakovat. Pokud by však přišel jen s tímto jedním dotazem, tak stačí okopírovat odkaz threadu, kde je vše vyřešené a jako odpověď to pak stačí. Poté, když bys pak hledal daný výraz, tak už bys nenacházel jen ten balast, ale vždycky by ses dobral výsledku.PELF píše:Ale o tom to právě je, pokud se jedná o dotaz, na který tady a třeba ani jinde není odpověď, tak proč se nezeptat. Jenže když tady pak chci něco najít, tak v té hromadě balastu a dokola omílaných otázek a odpovědí, s často zavádějícími nebo nic neříkajícími názvy threadů, navíc při poměrně omezených možnostech zdejšího vyhledávače, je docela problém.JOhny2005 píše:Ivo: a to je právě strašně zavádějící. Koukni třeba na jeden můj případ. Co je to gainer? Dám to do googlu a ono nic, najdu tak pěkný kulový, hledám to 1 den, 2 dny a nic nenajdu, občas něco objevím, ale ne to, co by mi pohohlo.
podla mna si sa dozvedel dost - gainer je blbost na ktoru mozes kludne zabudnut - neviem, co sa teraz chces vlastne stazovatJOhny2005 píše:Ivo: a to je právě strašně zavádějící. Koukni třeba na jeden můj případ. Co je to gainer? Dám to do googlu a ono nic, najdu tak pěkný kulový, hledám to 1 den, 2 dny a nic nenajdu, občas něco objevím, ale ne to, co by mi pohohlo. Tak to nahodím sem do diskuse ostatni-software/audio-par-dotaz-t14048.html a sám si můžeš přečíst , co jsem se dozvěděl...

- Lunar Flap
Tak ako tak... Stale nevieme co je to gainer.. A odpoved ze je to blbost na ktoru mozes kludne zabudnut - cloveka, ktory seriozne hlada vyznamo tohto slova v hudobnej technike, tazko moze naplnit..rastis píše:podla mna si sa dozvedel dost - gainer je blbost na ktoru mozes kludne zabudnut - neviem, co sa teraz chces vlastne stazovatJOhny2005 píše:Ivo: a to je právě strašně zavádějící. Koukni třeba na jeden můj případ. Co je to gainer? Dám to do googlu a ono nic, najdu tak pěkný kulový, hledám to 1 den, 2 dny a nic nenajdu, občas něco objevím, ale ne to, co by mi pohohlo. Tak to nahodím sem do diskuse ostatni-software/audio-par-dotaz-t14048.html a sám si můžeš přečíst , co jsem se dozvěděl...
cize ak Ti tu X profikov na hocico odpovie a zrovna na toto nie, pripadne Ti par dalsich ludi naznaci, ze riesis kravinu - tak Teba to moze len tazko naplnit ? tak potom som Ti este ja radil, nech napises tomu autorovi clanku, na ktory si sa odkazoval, kde bol gainer spominany - to si uz spravil ? co si sa dozvedel ?Lunar Flap píše:...
Tak ako tak... Stale nevieme co je to gainer.. A odpoved ze je to blbost na ktoru mozes kludne zabudnut - cloveka, ktory seriozne hlada vyznamo tohto slova v hudobnej technike, tazko moze naplnit..
Gainer je kravina a nic take neexistuje .. pouzil to daky clovek v uplne stupidnom clanku .. navrhujem aby sa tu uz prestalo hovorit o slove GAINER ..
- Lunar Flap
Ja som sa na toto nepytal. Pytal sa na to niekto iny.. aj ked... vyznam tohto slova v hudobnej technike nepoznam. Mozem sa len domnievat ze gainer moze byt nieco podobne ako preamp (kedze gainer v posilke "zosilnuje, resp. zvecsuje).. a ako pise Pytkin, ak je to len slangovy vyraz jedneho cloveka pre nieco co sa normalne nazyva inak - tak to tu staci takto napisat a je to.. a sme hadam velmi blizko pravde.rastis píše:cize ak Ti tu X profikov na hocico odpovie a zrovna na toto nie, pripadne Ti par dalsich ludi naznaci, ze riesis kravinu - tak Teba to moze len tazko naplnit ? tak potom som Ti este ja radil, nech napises tomu autorovi clanku, na ktory si sa odkazoval, kde bol gainer spominany - to si uz spravil ? co si sa dozvedel ?Lunar Flap píše:...
Tak ako tak... Stale nevieme co je to gainer.. A odpoved ze je to blbost na ktoru mozes kludne zabudnut - cloveka, ktory seriozne hlada vyznamo tohto slova v hudobnej technike, tazko moze naplnit..
Naposledy upravil(a) Lunar Flap dne 29 pro 2010 13:20, celkem upraveno 1 x.
Odpověď adekvátní otázce jsi dostal, není důvod si stěžovat.JOhny2005 píše:O tom to právě je? Aha, asi proto jsem zřejmě dostal takovou odpověď plného kýblu s práškem.

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
prepac, nebol to Tvoj dotaz povodne. a teda naposledy ku gaineru - neni to slangovy vyraz jedneho cloveka, je to uplny vymysel jedneho autora clanku s velmi nizkou odbornou urovnou.Lunar Flap píše:...
Ja som sa na toto nepytal. Pytal sa na to niekto iny.. aj ked... vyznam tohto slova v hudobnej technike nepoznam. Mozem sa len domnievat ze gainer moze byt nieco podobne ako preamp (kedze gainer v posilke "zosilnuje, resp. zvecsuje).. a ako pise Pytkin, ak je to len slangovy vyraz jedneho cloveka pre nieco co sa normalne nazyva inak - tak to tu staci takto napisat a je to.. a sme hadam velmi blizko pravde.
Pár postřehů od také začátečníka:
- zvukovka - dokud nebudeš nahrávat, ale jen přes ni pouštět výstup z počítače, tak se dá ze Soundblasterem určitě chvíli vystačit a utrácet zatím třeba za monitory. Pro nahrávání vokálů apod. to ale bude chtít něco lepšího asi hned.
- DAW - Samplitube bude určitě umět vše, co je potřeba, ale asi není tak rozšířený, jako třeba Cubase, Logic, Ableton - takže informace a rady se nebudou hledat tak snadno. Ad Ableton - rozhodně není pravda, že by byl zaměřený čistě na DJ (i když spousta DJ ho má ráda) - jeho síla je v možnostech živého hraní a improvizace, nejsi vázaný na časovou osu, ale můžeš aranžovat sekvence, samply atd. během hraní a je to náramná zábava oproti hraní do pevně daného podkladu, krom toho se samozřejmě dá používat jako klasický DAW. Klidně začni s nějakou LITE verzí, co dostaneš ke zvukovce nebo kontroléru, mají omezený např. počet stop, ale základní informaci o tom, jestli ti vyhovuje, ti to dá. Některé lite verze se dají upgradovat na plnohodnotné verze se slevou (třeba zrovna ten Ableton).
- Mic - začni s tím SM58, co máš a poslechni si jiné a najdi, co ti bude vyhovovat.
- zvukovka - dokud nebudeš nahrávat, ale jen přes ni pouštět výstup z počítače, tak se dá ze Soundblasterem určitě chvíli vystačit a utrácet zatím třeba za monitory. Pro nahrávání vokálů apod. to ale bude chtít něco lepšího asi hned.
- DAW - Samplitube bude určitě umět vše, co je potřeba, ale asi není tak rozšířený, jako třeba Cubase, Logic, Ableton - takže informace a rady se nebudou hledat tak snadno. Ad Ableton - rozhodně není pravda, že by byl zaměřený čistě na DJ (i když spousta DJ ho má ráda) - jeho síla je v možnostech živého hraní a improvizace, nejsi vázaný na časovou osu, ale můžeš aranžovat sekvence, samply atd. během hraní a je to náramná zábava oproti hraní do pevně daného podkladu, krom toho se samozřejmě dá používat jako klasický DAW. Klidně začni s nějakou LITE verzí, co dostaneš ke zvukovce nebo kontroléru, mají omezený např. počet stop, ale základní informaci o tom, jestli ti vyhovuje, ti to dá. Některé lite verze se dají upgradovat na plnohodnotné verze se slevou (třeba zrovna ten Ableton).
- Mic - začni s tím SM58, co máš a poslechni si jiné a najdi, co ti bude vyhovovat.
- Lunar Flap
jakubt - vdaka za nazor.
Mam tu dalsiu otazku.. Nahravam spev so spominanym mikrofonom SM58. Nahravka je ale extremne ticha, ked vsak zvolim funkciu boost na karte, tak mirkofom sice slusne zosilnie, ale naberie popri tom aj extremny sum... Ak sum nexcem pocut, musim boost zrusit, v tom pripade ale musim byt prilepeny na mikrofone aby bola nahravka ako tak pocutelna.. cim to je?
Mam tu dalsiu otazku.. Nahravam spev so spominanym mikrofonom SM58. Nahravka je ale extremne ticha, ked vsak zvolim funkciu boost na karte, tak mirkofom sice slusne zosilnie, ale naberie popri tom aj extremny sum... Ak sum nexcem pocut, musim boost zrusit, v tom pripade ale musim byt prilepeny na mikrofone aby bola nahravka ako tak pocutelna.. cim to je?
Možná je mikrofon zapojený do LINE IN vstupu místo do vstupu pro MIC? Pak potřebuješ preamp (předzesilovač), zvukovky pro hudebniíky ho často mají zabudovaný.