blbý dotaz - Audio prewiew
blbý dotaz - Audio prewiew
Ve většině dnešních OS si můžete obrázky ve složce nechat zobrazit jako thumbnails.
Neexistuje něco takového pro zvukové soubory?
Líbilo by se mi, kdyby ve windows existovala možnost zobrazení složky jako waveforms.
Neexistuje něco takového pro zvukové soubory?
Líbilo by se mi, kdyby ve windows existovala možnost zobrazení složky jako waveforms.
Re: blbý dotaz - Audio prewiew
to by si system musel vsechny audisoubory naskenovat a vytvorit si k nim nejaky temp obrazky - to by se ti libilo?
treba jpegy uz to maj v sobe, takze proto to tak funguje..
treba jpegy uz to maj v sobe, takze proto to tak funguje..
nainstaluj si nějaký webserver a napiš/stáhni si nějakou soundgalerii.
PS trochu to připomíná hodinky s vodotryskem...
PS trochu to připomíná hodinky s vodotryskem...
OK
Tak poraďte aspoň nějakého dobrého sample managera. Musí existovat něco lepšího než Cakewalk audio finder.
PS Myslím, že to až tak blbý nápad není. Dost by mi pomohlo třeba u vlastoručně nahraných věcí vidět co tam přibližně je. Názvy které klipům přiřazuje SONAR extra user friendly nejsou. Jenom by to chtělo machra co by to naprogramoval.
PPS Hodinky s vodotryskem by určitě uplatnění našly. Na čundru na intimní hygienu třeba.

PS Myslím, že to až tak blbý nápad není. Dost by mi pomohlo třeba u vlastoručně nahraných věcí vidět co tam přibližně je. Názvy které klipům přiřazuje SONAR extra user friendly nejsou. Jenom by to chtělo machra co by to naprogramoval.
PPS Hodinky s vodotryskem by určitě uplatnění našly. Na čundru na intimní hygienu třeba.
tak jako v pythonu se dá bastlit do aleluja. má to gui, stačí jen python nainstalovat.
popř. to jde naprasit v php, pokud bys chtěl ovládání přes prohlížeč.
ten python by ty stopy možná (určitě) uměl i přehrát. co seš za to ochotnej dát? jaké jsou přesnější požadavky?
ten python by ty stopy možná (určitě) uměl i přehrát. co seš za to ochotnej dát? jaké jsou přesnější požadavky?
Pro mac os je luxusni tento programek... doporucuji http://www.icedaudio.com/ ... tude neco podobnyho musi byt i pro windows..
Chci deset procent z tržeb. je to můj nápadluphtrack píše:tak jako v pythonu se dá bastlit do aleluja. má to gui, stačí jen python nainstalovat.

bylo by fajn kdyby to v rámci složky taky rozlišilo délky souborů
to sem dnes právě zahlédl na KVR a proto píšu to, nad čím podprahově špekuluju už nějaký čas.ekeaze píše:Pro mac os je luxusni tento programek... doporucuji http://www.icedaudio.com/ ... tude neco podobnyho musi byt i pro windows..
- něco ve stylu download listu u firefoxu? skrolovátko + zoom na stopu?TAP píše:Chci deset procent z tržeb. je to můj nápad
bylo by fajn kdyby to v rámci složky taky rozlišilo délky souborů
- které formáty? vadilo by použití sox-u (přecijenom zná těch formátů dost a je i pod windows)?
- můžu počítat s použitím pythonu? není to problém?
do nějakého daťáku by to uložilo náhledy, na přání by to prošlo podstrom a podle datumu případně obnovilo ten který náhled.
nic není problém. Do toho!luphtrack píše: - něco ve stylu download listu u firefoxu? skrolovátko + zoom na stopu?
- které formáty? vadilo by použití sox-u (přecijenom zná těch formátů dost a je i pod windows)?
- můžu počítat s použitím pythonu? není to problém?
do nějakého daťáku by to uložilo náhledy, na přání by to prošlo podstrom a podle datumu případně obnovilo ten který náhled.
http://luphtrack.borec.cz/b.html
mohl by to být prográmek, který vygeneruje "galerii" audio stop. když byste klikli na obrázek, hodí vám to link na stopu.
problém je, že potřebuje GraphicsMagick a SOX, které podporují raw formát. SOX udělá náhled, prográmek vygeneruje raw image a GraphicsMagick z toho udělá normální obrázek.
tak nevim, málokdo by to asi použil. spíš to zkusim napáchat v něčem vizuálním.
úplnej soundcloud
mohl by to být prográmek, který vygeneruje "galerii" audio stop. když byste klikli na obrázek, hodí vám to link na stopu.
problém je, že potřebuje GraphicsMagick a SOX, které podporují raw formát. SOX udělá náhled, prográmek vygeneruje raw image a GraphicsMagick z toho udělá normální obrázek.
tak nevim, málokdo by to asi použil. spíš to zkusim napáchat v něčem vizuálním.
úplnej soundcloud

Jako prvotní impulz pěkné. Určitě to musí jít jednodušejc.
Představoval bych si nějakou jednoduchou airovou aplikačku.
Eště najít nějaké flashové udělátko které udělá obrázek samplu.
Že by tady?
http://blog.efnx.com/flash-actionscript ... ion-class/
Představoval bych si nějakou jednoduchou airovou aplikačku.
Eště najít nějaké flashové udělátko které udělá obrázek samplu.
Že by tady?
http://blog.efnx.com/flash-actionscript ... ion-class/
asi bude lepší požádat někoho, kdo má s psaním pro windows víc zkušeností a trpělivosti -- já to nejsem
osobně bych se rád věnoval něčemu co mě baví a co má pro mě nějaký užitek. nápad je to hezký, ale asi bychom se nedomluvili na něčem, co by bylo použitelné, hezké a zároveň mě to nestálo víc sil, než mám.
osobně bych se rád věnoval něčemu co mě baví a co má pro mě nějaký užitek. nápad je to hezký, ale asi bychom se nedomluvili na něčem, co by bylo použitelné, hezké a zároveň mě to nestálo víc sil, než mám.
mluvíš mi z duše. Jdu rači cvičit na nástroj. On sem stejně určitě někdo hodí odkaz na prográmek, který to co potřebuju umí. Nebo ho někde vyňuchám sám.luphtrack píše:asi bude lepší požádat někoho, kdo má s psaním pro windows víc zkušeností a trpělivosti -- já to nejsem
Až zas dostanu své kvartální flexové období, tak si stím pohraju.
Co třeba tohle http://ifoundasound.com/Index.php?page_id=6
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS