CIRCLE software synthesizer

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 čer 2008 11:00

moze byt ze je to nahovno synth, vacsina sw nehra spodky dobre alebo vobec
ja ta len upozornujem na ten fenomen signalov s nabeznou hranou. to je hodne zavadzajuci test. prakticky vyznam ma len pri porovnani dvoch analogov, z ktorych automaticky nelezie ani pila ani pravouhly signal ale ich horsie alebo lepsie aproximacie

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 21 čer 2008 11:01

kexik píše: signaly s hranami su hacikom pre DA prevodnik, na hranach vznikaju bud zakmity, alebo je hrana zaoblena od antialiasingoveho filtra. z tohto dovodu cim horsi prevodnik, tym znie square "tucnejsie"
No ale potom to uz neni square a neznie to ako square ked je to velmi zaoblene nie ? hento zneje ako square ale pri tom to je harmonicky plne aj pri nizsich notach, neznie to nejak zkreslene, inac nez obdlznik...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 21 čer 2008 11:02

myslim zbytecny toto vse porovnavat a pac je jasny ze v urcitejch situacich ti Waldorf bude hrat lip....
stjne zalezi na celku toho songu ajk je udelny a ne na jednom zvuku a navic ti stejne normalni posluchac rekne ze v tom rozdil nepozna.... takze je to vpodstte uplne jedno jestli DSP nebo VSTi...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 21 čer 2008 11:05

neni to zbytocne...aspon pre mna nie...mna to celkom zaujima ake su medzi tym rozdiely...aspon teraz pekne vidim ked to mam vedla seba ze ako znie SW vs SW v krabicke :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 čer 2008 13:35

v podstate zvuk square sposobuju prave tie parazitne signaly ktore vznikaju prechodom hrany cez realny elektroakusticky retazec. cisty square by imho znel podobne ako sinusovka, co ovsem ako hovorim nejde dost dobre uskutocnit. nezabudni na akusticku domenu (ziadny reprak ti square nezahra ako square a kazdy ho zahra inak, sluchadla detto - a moze sa lahko stat, ze zla, nerovna bedna, ktora ma ale lepsie impulzne chovanie, bude square hrat lepsie ako kvalitna ale pomala). square je nieco ako stvorcove kruhy na vode. samozrejme ale prave koli tymto fenomenom hraju rozne oscilatory roznych syntakov tak rozne atd. proste cisty osc signal je nejaky kvalitativny parameter, ale na zaklade neho v realnych podmienkach porovnavat dva synthy je diskutabilne. ja trebars na kazdom novom syntaku skusam urobit jednoduchu tibickovu basovu linku (pila + LP), tam vymaknes jak to zvlada basy a jak znie filter. dalej uz len ide o to ake su modulacne moznosti a ako zneju, efekty su pri vst nepodstatne, daju sa nahradit externe. no a samozrejme vsetko pomerovat cenou

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 23 čer 2008 10:50

tak Circle nebo Square ? ;-)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 23 čer 2008 11:00

...skusal som pilovy signal aj na inych SW - Predator, Massive, Komplexer, Sylenth....ziadny z nich v spodkoch nehra...pri akordoch to sice nevadi, ale aj tak ten zvuk stale znel ako keby to slo cez nejaky filter alebo EQ...najhorsie na tom bol asi Komplexer, ta pila znie fakt strasne :) ...dokonca som skusal aj AN200 a dost ma prekvapilo ze ani ta zas nema az take basy ako som si myslel a to je VA...hmm

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 23 čer 2008 12:28

a da sa na tych VA syntakoch posunut generovanie waveformy (offset, timbreshift)? myslim tym to, aby to nezacinalo stale na nule ale napriklad na peaku waveformy. Potom sa da obohatit basovy register nejakym obohacovacom harmonickych zloziek, napriklad Waves MaxxBass.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 23 čer 2008 12:38

Myslis fazu oscilatora ? To je vec konkretneho syntaku. Niektore pracuju v rezime freerun, niektore maju stale rovnaku fazu alebo sa da dokonca aj nastavit v akom uhle zacne generovat.

Odpovědět