Co říkáte na tohle: Steinberg má nový lepší systém ochrany!
Co říkáte na tohle: Steinberg má nový lepší systém ochrany!
Spolu s již známými novými produkty Sequel a Cubase AI4 uvádí firma Steinberg nový způsob zabezpečení svých programů proti neoprávněným kopiím. Jedná se o virtuální verzi již používaného hardwarového USB klíče „Steinberg Key“. Pracuje tak, že na pevném disku uživatelského počítače se vytvoří soubor, který bude využíván pro ukládání licencí používaných programů.
Tomuto souboru je přiřazeno identifikační číslo podobně, jako tomu bylo u doposud používaného hardwarového klíče. Toto číslo je vytvořeno na základě kombinace různých hardwarových součástí uživatelského počítače při instalaci programu Syncrosoft LCC.
Tento systém ochrany doposud používají následující programy: Sequel, Sequel 500 Bonus Loops Pack (jako odměna za registraci programu Sequel), Cubase AI4 (s hardwarem firmy Yamaha) a některé budoucí produkty firmy Steinberg.
Tomuto souboru je přiřazeno identifikační číslo podobně, jako tomu bylo u doposud používaného hardwarového klíče. Toto číslo je vytvořeno na základě kombinace různých hardwarových součástí uživatelského počítače při instalaci programu Syncrosoft LCC.
Tento systém ochrany doposud používají následující programy: Sequel, Sequel 500 Bonus Loops Pack (jako odměna za registraci programu Sequel), Cubase AI4 (s hardwarem firmy Yamaha) a některé budoucí produkty firmy Steinberg.
Win7 64bit pro, 4core, Intel i7-920, 12GB 1800MHz
Mackie Control Universal PRO, Steinberg MR816x, KRK V8II
Cubase 5, Battery 3, Kontakt 4, NEXUS2, Largo, Roland SH-201, Korg MS-20,
Fat funker & 5060, Neumann U87 classic, RODE: NT 2A, UAD-2 DUO
Mackie Control Universal PRO, Steinberg MR816x, KRK V8II
Cubase 5, Battery 3, Kontakt 4, NEXUS2, Largo, Roland SH-201, Korg MS-20,
Fat funker & 5060, Neumann U87 classic, RODE: NT 2A, UAD-2 DUO
Kde to čteš? Já mám CS4 s USB klíčem a už jsem si na ten jeden zaslepenej USB port zvykl. Elegantní je to v tom, že si můžeš Cubase nainstalovat kam chceš a jen zapojíš klíč tam kde to zrovna chceš používat. Tohle zavání nepřenositelností což se mi ani trochu nezamlouvá...
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
2Shodan: jasnačka, druhá varianta je jasná, ale ta první je z licenčního hlediska diskutovatelná - ale nebudeme flameovat, já naprosto chápu, jak to myslíš s problémem druhé varianty jsem se setkal dokonce do té míry, že mám na svém počítači jeden jediný kousek softu nelegálně, ale s platnou licencí a oficiálně koupený
podrobnosti si nechám pro sebe, ale díky ne-až-tak-gůt podpoře ze strany výrobce mi byla doporučena tato varianta....chjojojojo....skvrna na mém čistém štítě 
P.
P.
pavlii: V dnešní době - kdy HW zastarává v řádu měsíců je to pro mě opravdu nepochopitelný. Syncrosoft klíč tě tak jako tak přímo technicky (nejen licenčně) omezuje k použití na jednom jediným počítači současně, takže instalace na druhým kompu (notes + desktop ve studiu) by měla být košer. 
Respektive to měla být výhoda toho klíče...
Respektive to měla být výhoda toho klíče...
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
Kermitak: U SX3 nešlo o zpomalování běhu, ale o "delay" odezvy při některých určitých úkonech (přidání groupy třeba a tak...), při kterých se ověřuje pravost s klíčem. Ne že by komp utáhl o dvě VSTčka víc nebýt té orchrany... proto nechapu ty procenta.
Nebo se pletu?
No H20 pri releasu psali, ze odstranenim te ochrany ziskali slusny vykonnostni narust a ze se divi, ze tohle Steinberg platicim zakaznikum dela. Ale nikdy jsem ty dve verze neporovnaval.pavlii píše:2Kermiták: viz můj první příspěvek - o Cubase SX3.1 se nejedná, to opravdu ne.... krom toho nijaké zpomalení já nezaznamenávám.....
P.
No a zpozdeni snad neni zpomaleni behu ? ;) Ta procenta jsou jednoducha, proste pri urcitych operacich udelas za stejnou dobu o tolik a tolik min prace. Ale to je slovickareni, dulezite je to, ze crackla Cubase je funkcne lepsi nez original :-/Shodan píše:Kermitak: U SX3 ne%u161lo o zpomalování b%u11bhu, ale o "delay" odezvy p%u159i n%u11bkterých ur%u10ditých úkonech (p%u159idání groupy t%u159eba a tak...), p%u159i kterých se ov%u11b%u159uje pravost s klí%u10dem. Ne %u17ee by komp utáhl o dv%u11b VST%u10dka víc nebýt té orchrany... proto nechapu ty procenta. :) Nebo se pletu?
Naposledy upravil(a) Kimi dne 23 kvě 2007 14:59, celkem upraveno 1 x.