Co Samplitude vie...

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od bassline » 30 črc 2011 00:29

Podla mna obrovska vyhoda Reaperu je, ze je fakt SIROKO prisposobovatelny. Je tam obrovske mnozstvo nastaveni, ktore si clovek moze prisposobit pre svoj styl prace. Kazdy detail sa da nastavit a prispobit tak ako to cloveku vyhovuje.To je vlastne dovod preco som si vybral tento soft ako DAW. Ziadne ine DAW neponuka taketo siroke moznosti nastavovania. V kazdom DAW som narazil na nieco co som si chcel nastavit inac, ale nebola moznost to nastavit. V Reaperovi sa da vsetko nastavit na mieru. Milujem to a ocenujem ze si autor na tom dal/dava zalezat :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12786
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od dendy » 30 črc 2011 09:52

Ano to je pravda... A vramci low-budget rieseni je neprekonatelny...

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od PELF » 30 črc 2011 11:31

já bych ani netvrdil, že je to vysloveně low-budget řešení.. jak je vidět, tak reaper v mnoha ohledech šlape na paty o dost dražším DAW, ale v tomto případě pánové zvolili trochu jinou cenovou politiku

Honest Business Model
We offer a good product at a fair price.
We don't spend money and effort on marketing, complicated piracy protection, or other things that do not directly improve REAPER and the user experience.
We think the good will generated by playing fair and being responsive to users is more valuable to our business than short-term profits.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od blueevil » 31 črc 2011 00:25

ahoj! chcel by som sa vás spytat aky je rozdiel medzi Samplitude Pro a Music.myslim funkciami konkretne. existuje aj Sequoja, ale to je vlastne až na nieaku tu podporu to iste z rozdielnou zavratnou cenou. zatial som skušal verziu Samplitude Pro 11 a musim povedat že je to hodne zaujimavy DAW, zvlašt ma očaril prirodzeny zvuk čo z toho lezie, to je fakt nadhera! skušal som aj Reaper, ale ten rozhodne zaostava a je vidiet že to nikdy nebude workhorse Sonar či Cubase, skor by som ho porovnaval s Ableton.
PELF: možeš to konkretizovat v čomže to šlape na päty ten Reaper?

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od PELF » 31 črc 2011 00:56

blueevil: např. jeho ovladatelnost, vybavenost, stabilita, zvuk atd., to vše zabaleno do těžko překonatelného poměru cena/výkon a dokonce pouhých 5MB, ostatně o tom je třeba i tohle lehce srovnávací vlákno, případně si pročti ./trackery-sekvencery/reaper-daw-t6536.html ... mě by naopak zajímalo, v čem zásadním (kromě toho co se zde probíralo, tedy vs. samplitude) reaper podle tebe rozhodně zaostává?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od blueevil » 31 črc 2011 01:19

PELF: nemam na to názor, lebo som to len skušal na nieaku hodinku, prešiel som už všetkym možnym, vratane Maca.rozhodne to nema kvalitu zvuku na aku som zvyknuty v Sonar X1 pro, nemam prehlad o aku verziu ide, ale 5MB? nemysliš važne, može byt dobre naprogramovane, ale klasicky použivany DAW je ladeny rokmi a podporou MIDI, formatov, ma audioengin, ktory ma prave za ulohu ten digital obohatit o nieake tie harmonicke, nieaku tu saturaciu, aby to znelo podobne ako analog, kompatibiitou, kde ti to musi šlapat nonstop, stabilita je väčšinou problem niekde inde ako v samotnom DAW.ked budeš mat dosku Intel, Abit, processor Intel, nikdy mat problem nebudeš

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Wohma » 31 črc 2011 11:07

Zajimavy nazor :)

jackies

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od jackies » 31 črc 2011 12:51

Wohma píše:Zajimavy nazor :)
Nu což.
Lidé jsou různé. Zvláště pak některé :wink:

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od PELF » 31 črc 2011 13:05

blueevil píše:PELF: nemam na to názor, lebo som to len skušal na nieaku hodinku
co k tomu dodat...
Wohma píše:Zajimavy nazor :)
spíš úsměvný, řekl bych... zejména ta pasáž o tom, že
blueevil píše: ma prave za ulohu ten digital obohatit o nieake tie harmonicke, nieaku tu saturaciu, aby to znelo podobne ako analog, kompatibiitou, kde ti to musi šlapat nonstop, stabilita je väčšinou problem niekde inde ako v samotnom DAW.ked budeš mat dosku Intel, Abit, processor Intel, nikdy mat problem nebudeš
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12786
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od dendy » 31 črc 2011 13:29

Blueevil: jojo saturacia je dobra vec, ten sonar x1 ma vraj prijemnu teplu elektronkovu satuaciu, az ti je obcas z toho teplo ako tomuto chlapikovi vo vnutri tej elektronky
Obrázek

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od blueevil » 31 črc 2011 15:27

dendy: tie podstatne veci ste už prebrali viacmenej všetky, nieje čo písat dalej, kedže ste majstrami, viete všetko, lebo ste boli pri tom vyvoji toho DAW-u :))))) nehovoril som len o Pro chaneli a samozrejme som nechcel v teme rozoberat Sonar, ale kolega, kedže je štastnym majitelom Reaperu, nikdy nič lepšie nevidel, pripadalo mi to ako priklad. každy DAW pracuje niečo ako tzv. modeling, ktory nabaluje na tu povodnu zvukovu vzorku vyšie harmonicke, bez komprimačnych strat, deformacii signalu, momentalne to skušam na novej karte Focusrite Pro a musiš počut jasny zvukovy rozdiel v Reaper, mne to znie strašne synteticky, asi preto že nerobim na veciach za par šuntov

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od PELF » 31 črc 2011 16:07

blueevil píše:ale kolega, kedže je štastnym majitelom Reaperu, nikdy nič lepšie nevidel, pripadalo mi to ako priklad. každy DAW pracuje niečo ako tzv. modeling, ktory nabaluje na tu povodnu zvukovu vzorku vyšie harmonicke, bez komprimačnych strat, deformacii signalu
Jestli tím kolegou myslíš mě, tak si nejsem vědom toho, že bych někdy řekl, že jsem nikdy nic lepšího neviděl. Naopak zcela vědomě právě teď konstatuju, že evidentně každý mluvíme o něčem jiném, resp. že vůbec nerozumím těm bludům, co píšeš.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Ivo » 31 črc 2011 16:08

blueevil píše: každy DAW pracuje niečo ako tzv. modeling, ktory nabaluje na tu povodnu zvukovu vzorku vyšie harmonicke, musiš počut jasny zvukovy rozdiel v Reaper, mne to znie strašne synteticky, asi preto že nerobim na veciach za par šuntov
Zajímavý názor :) (původně jsem chtěl napsat něco jiného, ae vzpomněl jsem si na Mirka Dušína, kterého nikdo nikdy neslyšel říct sprosté slovo :)

(BTW - na těch yamaha bedýnkách musí ty rozdíly v "modelingu" a vyšších harmonických jednotlivých DAW dost brutálně vyznít :D

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Vrzalík » 31 črc 2011 17:51

Po přečtení tohoto threadu jsem si ten Reaper downloadnul a vyzkoušel. Musím říct, že mi příjde hodně uživatelsky friendly. Rozhodně víc jak Logic. S ním jako jediným můžu zatím srovnávat. Takže u mně má +. Možná u něj i zůstanu. Jestli mě nezláká Samplitude 12 :) . Zjišťuju, že pro editaci, nahrávání zpěvu a akustických nástrojů není Logic to pravé ořechové :wink:. Je Reaper uživatelsky shodný a stabilní jak na PC tak na Macu? Mám ho zatím jen na PC. Používá ho tady někdo na Macu?

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od blueevil » 31 črc 2011 18:00

(BTW - na těch yamaha bedýnkách musí ty rozdíly v "modelingu" a vyšších harmonických jednotlivých DAW dost brutálně vyznít :D[/quote]

sorry, ale ja ti nerozumiem a zrejme si ma z niekym pletieš :|

Odpovědět