Co Samplitude vie...

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12763
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od dendy » 31 črc 2011 18:14

Vrzalík píše:. Je Reaper uživatelsky shodný a stabilní jak na PC tak na Macu? Mám ho zatím jen na PC. Používá ho tady někdo na Macu?
To prave zatial na macu (osx 10.6) mam skusenost ze je to dost velky pruser co sa tyka stability (az fatalny), a urcite to nieje pluginami... Uvidime akomna tom bude pod lionom, prave instalujem...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Ivo » 31 črc 2011 18:18

blueevil píše:
sorry, ale ja ti nerozumiem a zrejme si ma z niekym pletieš :|
Myslím že ne :wink: Víš, kdybys před časem nemluvil omylem sám se sebou jako reakce na citaci, tak by to nebylo tak nápadné :) (viz další "blue" klony )

nemluvě o nezaměnitelném stylu :wink:

Obrázek

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od blueevil » 31 črc 2011 18:33

Ivo píše:
blueevil píše:
sorry, ale ja ti nerozumiem a zrejme si ma z niekym pletieš :|
Myslím že ne :wink: Víš, kdybys před časem nemluvil omylem sám se sebou jako reakce na citaci, tak by to nebylo tak nápadné :) (viz další "blue" klony )

:mrgreen: velmi vtipne, pokial maš važny zaujem rozobrat nieaku problematiku so mnou, skus to prosim radšej sukromnou spravou, osobne ti nerozumiem, nezaujima ma to, ani nikoho tieto chore vyplody nezaujimaju, venujem sa tematu, pretože safa a par ludi je jediny kto tomu rozumie a nedavaj mi do ust prosim to čo som nepovedal. vrele diky

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Ivo » 31 črc 2011 18:46

blueevil píše: každy DAW pracuje niečo ako tzv. modeling, ktory nabaluje na tu povodnu zvukovu vzorku vyšie harmonicke, musiš počut jasny zvukovy rozdiel v Reaper, mne to znie strašne synteticky, asi preto že nerobim na veciach za par šuntov
blueevil píše:nikoho tieto chore vyplody nezaujimaju,
No v tom máš asi pravdu :wink:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12763
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od dendy » 31 črc 2011 18:49

Ivo: to nieje bluerecording, ver mi... Blueevil je (pravdepodobne:)) jeden moj stary znamy :) takze zrejme to nebude skryta identita bluerecordinga :)

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od blueevil » 31 črc 2011 18:57

Ivo: by si musel byt aj na nieakej tej mentalnej urovni, aby si vedel aj o čom píšeš: "Comparisonic barvy waveforms (tj. podle barvy je hned na první pohled vidět výška a spectrum zvuků v každém okamžiku) je taky něco, bez čeho bych si už práci vůbec nedokázal představit ..." zatial okrem sebareflexie si nepoukazal konkretne v čom nemam pravdu? ani to neočakavam

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Ivo » 31 črc 2011 19:56

dendy píše:Ivo: to nieje bluerecording, ver mi...
Před časem mě zaujalo tohle:
blueevil píše:Blueevil, diky za radu,
ale to je jedno ..

blueevil píše:Ivo: by si musel byt aj na nieakej tej mentalnej urovni, aby si vedel aj o čom píšeš: "Comparisonic barvy waveforms (tj. podle barvy je hned na první pohled vidět výška a spectrum zvuků v každém okamžiku) je taky něco, bez čeho bych si už práci vůbec nedokázal představit ..." zatial okrem sebareflexie si nepoukazal konkretne v čom nemam pravdu? ani to neočakavam
Na mentální urovni možná nejsem, ale o čem píšu v tomhle případě vím dost dobře, v čem tě comparisonic colours zneklidňují ?

Jinak pokud se nahraje vstupní signál (audio) do jakékoliv DAW (Logic, Cubase, ProTools, Samplitude, Reaper atd atd ) - výsledek bude 100% identický ve všech případech, jinak to ani nejde. Žádný "individuální modeling vyšších harmonických" se neděje (pokud nejsou zapnuty nějaké pluginy apod.). Čili nic nemůže znít ani "lépe" , ani "synteticky" ...

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od PELF » 31 črc 2011 20:10

Ivo: blueevil měl nejspíš na mysli, že ty harmonické přidává jeho hi-end převodník, jen se domnívá, že to způsobil jeho hi-end DAW, když si to v něm přehrával na hi-end monitorech (nerad teda mluvím za něj, ale když on taky ví přesně co tady koho zajímá, tak mi to nedalo... jo a zároveň se omlouvám zakladateli threadu za OT)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Wohma » 31 črc 2011 20:51

Vrzalík píše:Po přečtení tohoto threadu jsem si ten Reaper downloadnul a vyzkoušel. Musím říct, že mi příjde hodně uživatelsky friendly. Rozhodně víc jak Logic. S ním jako jediným můžu zatím srovnávat. Takže u mně má +. Možná u něj i zůstanu. Jestli mě nezláká Samplitude 12 :) . Zjišťuju, že pro editaci, nahrávání zpěvu a akustických nástrojů není Logic to pravé ořechové :wink:. Je Reaper uživatelsky shodný a stabilní jak na PC tak na Macu? Mám ho zatím jen na PC. Používá ho tady někdo na Macu?
A to ti tam nechybely ty vyssi harmonicky? Asi to poslouchas na peknych suntech :lol:

No uprimne by me zajimalo portfolio pana blueevila, ze dela takovy ramena. Coz nic nemeni na tom, ze dobra nahravka se podle me da delat i v Cool Editu nebo Audacity, byt se to bezne asi nedeje a urcite to neni tak snadny, jako v lepsich DAWech.

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Vrzalík » 31 črc 2011 21:10

Wohma píše:
Vrzalík píše:Po přečtení tohoto threadu jsem si ten Reaper downloadnul a vyzkoušel. Musím říct, že mi příjde hodně uživatelsky friendly. Rozhodně víc jak Logic. S ním jako jediným můžu zatím srovnávat. Takže u mně má +. Možná u něj i zůstanu. Jestli mě nezláká Samplitude 12 :) . Zjišťuju, že pro editaci, nahrávání zpěvu a akustických nástrojů není Logic to pravé ořechové :wink:. Je Reaper uživatelsky shodný a stabilní jak na PC tak na Macu? Mám ho zatím jen na PC. Používá ho tady někdo na Macu?
A to ti tam nechybely ty vyssi harmonicky? Asi to poslouchas na peknych suntech :lol:
Je pravda, že žádné high-endové monitory nevlastním. Tak mi asi něco uniká :).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Pytkin » 31 črc 2011 21:39

Samplitude bol vzdy vymakany software.. Absolutny leader na trhu.. Ked sonar bol este cakewalk a zobrazoval gulicky miesto midipartov, tak sampitude uz bol plnohodnotny multitrack vyuzivajuci lubovolnu zvukovku.. Knkurencia potrebovala specialny audio hardware ako yamaha cbxd5 v pripadne cubase audio, alebo protools o ktoroom snad ani netreba pisat..
Dlho ale ignorovali nastup trendov a jemne im usiel vlak.. Dnes to uz vsetko dobehli, ale uz je neskoro.. A mne osobne vadi GUI.. Nedokazem to prehryznut..

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od blueevil » 31 črc 2011 22:00

Jinak pokud se nahraje vstupní signál (audio) do jakékoliv DAW (Logic, Cubase, ProTools, Samplitude, Reaper atd atd ) - výsledek bude 100% identický ve všech případech, jinak to ani nejde. Žádný "individuální modeling vyšších harmonických" se neděje (pokud nejsou zapnuty nějaké pluginy apod.). Čili nic nemůže znít ani "lépe" , ani "synteticky" ...
Ivo: nehnevaj sa, ale píšeš nezmysly. aj zakladatel tejto temy piše niečo o hybrid audio engine. ja som si to nevymyslel, bolo to publikovane v časopisoch a citoval som len odbornikov, ktori o tom pisalili. každy DAW ma svoj vlastny zvuk, netvrdim to len ja! ked tento fakt chceš ignorovat je to len na tebe.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Wohma » 31 črc 2011 22:16

blueevil píše:Ivo: nehnevaj sa, ale píšeš nezmysly. aj zakladatel tejto temy piše niečo o hybrid audio engine. ja som si to nevymyslel, bolo to publikovane v časopisoch a citoval som len odbornikov, ktori o tom pisalili. každy DAW ma svoj vlastny zvuk, netvrdim to len ja! ked tento fakt chceš ignorovat je to len na tebe.
:roll: http://www.samplitude.com/en/products/h ... e.254.html

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Ivo » 31 črc 2011 22:23

blue: Co kdybys místo "hi-end" DAW začal na chvíli řešit otázku jak se jednoduše okopírují citáty ? (quote) :wink: (saturaci a vyšší harmonické přidávat netřeba)

Hybrid Audio Engine vs Economy (v Samplitude) jsou podstatně jiné věci a principy než "přidávání harmonických" a "saturace" :)) To si trošku dostuduj ...

Teoretické zvukové rozdíly ve zvuku DAW se neprojevují při nahrávání signálu (jak se snažíš naznačovat), ale až ve fázi mixu, kdy jsou zapojené různé typy sumarizačních algoritmů, ale především různé interní pluginy apod. A opět - pokud smícháme dohromady několik nahraných stop bez použití pluginů apod. , bude výsledek opět identický v různých DAW. Mysl je mocný čaroděj, ale jednoduchý test obrácené fáze nás snadno přivede do reality.

Co se týče rozdílů mezi "zvukem" různých DAW při velmi komplexních mixech, existuje dokonce srovnávací CD Lynna Fustona ... Tam mnohé legendy a mýty dostávají za své ... :) V každém případě, způsoby nastavení a umění daného člověka se na výsledku finálního projeví 10000x více než to v jakém programu se to dělalo :wink:

edit: koukám že wohma už vzal doučování na vlastní bedra :) tak si to přečti a třeba ti to pomalu dojde ...

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Co Samplitude vie...

Příspěvek od Wohma » 31 črc 2011 23:26

Sumace stop je vstude taky stejna? Myslel jsem, ze v te muze byt rozdil.

Odpovědět