Databáze zvuků

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
EMKU
Příspěvky: 39
Registrován: 04 pro 2011 05:17

Databáze zvuků

Příspěvek od EMKU »

Zdravím,
mám na počítači asi milion zvuků, různě dlouhých. Potřeboval bych je nějak roztřídit. Moje představa je, že dám jednotlivým zvukům značky (např: příroda, zvířata, atmosféra) a budu je pak podle nich třídit. Podobný princip jako třeba v NI Massive, když v prohlížeči zvuků můžete zaškrtnete jednotlivé vlastnosti nástrojů a objeví se pouze ty, které splňují vybraná kritéria. Z placených verzí jsem našel Soundminer (který stojí nepochopitelných 600 babek) nebo Basehead (ten stojí jen 200), ale raději bych něco zdarma.
Znáte někdo něco?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22401
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Databáze zvuků

Příspěvek od Pytkin »

My pouzivame FX library .. To uz ma v sebe databazy na SOUND IDEAS a podobne .. Inak Nuendo ma uz takuto funkciu zabudovanu v sebe .. Ale tusim tam nie su databazy .

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Databáze zvuků

Příspěvek od Stan »

Google search "batch categorizing files" nebo "tagging files".
Jinak pokud jsi na Apple Mac tak zde existuje funkce Smart Folder. Jde v podstate o filtr, a ve Smart Folder se ti zobrazuji pouze data ktera splnuji podminky ktere jsi zadal. Samotna data zustavaji na puvodnim miste. Doufam ze jsi to pochopil. Projel jsem jen zbezne net a neco mi to vyhodilo (externi programy pro Win, jestli Win umi podobnuou vec nativne take, to netusim ale alespon vis co hledat.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Databáze zvuků

Příspěvek od TOM-Thak »

Cubase / Nuendo maj mediabay ta je good v tom, ze se v tom da hledat docela rychle a oznacovat. Ale v ostatnich daw nevim, ableton taggy apod. zatim nema. Zalezi, jak s tim chces dal pracovat a v jakym daw. Mit daw a pak dalsi databazovej sw mimo je neprakticky. V cem delas?

Odpovědět