DAW a Windows 8

Ostatní audio software, obecná diskuse
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 17 říj 2012 01:26

big boys tohle delaji pomoci "win+D", mys vsechno zpomaluje. :]

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od Ivo » 20 říj 2012 07:32

Výsledky testu Samplitude

classic engine:(peakmeter)
W7 64bit, RME 9632, Lowest buffer without drops, 128. CPU usage 39%

W8 64bit, RME 9632, Lowest buffer without drops, 64. CPU usage 41%

Hybrid engine: (full right)
W7 64bit, RME 9632, Lowest buffer without drops, 256. CPU usage 53%

W8 64bit, RME 9632, Lowest buffer without drops, 256. CPU usage 63%

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od Pytkin » 20 říj 2012 08:08

Takze opacne vysledky ako pri Sonare.. Cizee asi to bude zavisiet aj od aplikacie..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od Pytkin » 24 říj 2012 00:19

Kermitak píše:Win7 jsou pouzitelny, jsou vyrazne stabilnejsi a rychlejsi nez XPcka. Ze s tim ty mas problem je anomalie :]. Osmicky jsou jeste o neco rychlejsi.
Dnes som sa zase utvrdil v tom , ze windows je kokot .. Mame v studiu taky novy system .. Je tam diskove pole .. Z neho 4 volumy a nad nimi vo windowse spraveny raid 0 .. dava to v testoch 1600 MB/s .. Fakt paradne cislo .. Ale system neni schopny hrat plynule 2K video .. Po dvoch mesiacoch poradila firma , ze treba dat do riti windows raid a nechat to len na tom diskovom poli .. Tak sa to spravilo podla ich odporucenia .. pole uz ide len 600 MB/s .. Ale 2K video to hraje jak z praku ..

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od Symphonic » 24 říj 2012 05:52

Pytkin píše:
Kermitak píše:Win7 jsou pouzitelny, jsou vyrazne stabilnejsi a rychlejsi nez XPcka. Ze s tim ty mas problem je anomalie :]. Osmicky jsou jeste o neco rychlejsi.
Dnes som sa zase utvrdil v tom , ze windows je kokot .. Mame v studiu taky novy system .. Je tam diskove pole .. Z neho 4 volumy a nad nimi vo windowse spraveny raid 0 .. dava to v testoch 1600 MB/s .. Fakt paradne cislo .. Ale system neni schopny hrat plynule 2K video .. Po dvoch mesiacoch poradila firma , ze treba dat do riti windows raid a nechat to len na tom diskovom poli .. Tak sa to spravilo podla ich odporucenia .. pole uz ide len 600 MB/s .. Ale 2K video to hraje jak z praku ..
Dělat SW raid na systému, kde lze udělat HW raid (dnes skoro každý) může jen blázen. To neni chyba OS, ale hloupost toho, kdo to instaloval.

(thread o Win7 je jinde!)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od Pytkin » 24 říj 2012 07:34

Staci si poriadne precitat co pisem.. Alebo ak tomu nerozumies, tak je najlepsie nepisat vobec nic..

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od James L. » 24 říj 2012 12:14

Symphonic píše:
Pytkin píše:ja za seba musim povedat , ze mi win7 vadi a neviem si na neho zvyknut .. otravne to je hrozne ..
Vzdy vsude pises ze pouzivas maca take zvykani na W7? :lol:

Jinak - mel sem pocit ze toto vlakno by melo byt o realnych zkusenostech s Win8 a DAW, ne o necich pocitech, a jak si (achich ouvej) nemuze zvyknout na ikonky ve Win7... na to by bylo vhodnejsi nejake vlakno ve "smetiste"...
Jakmile jde o vlákno Mrkvosoftu, můžeš tady hanit a dělat bordel jakej chceš, ale jakmile seš ve vlákně o Apple - nedej bože abys řekl křivého slova nebo jen o kousíček vybočil od tématu!


K věci:

Jak je to s ovladačema? Kdybych si W8 nainstaloval, existuje zpětná kompatibilita s ovladačema na W7 (Jako W7/Vista nebo W7/XP v některých případech)?

Dost vážně pochybuju o tom, že TC Electronic udělají nové ovladače na jejich PowerCore na W8 v dohledné době. :|
(omlouvám se, jestli se o tom psalo, možná jsem to přehlédl)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od Pytkin » 24 říj 2012 12:20

PowerCore je mrtva platforma .. ziadne nove ovladace uz nikdy nebudu .. ved to pise TC na svojej stranke .. Aj tuna na fore dakto daval ich vyjadrenie so supportu k tomu ..

Kelley
Příspěvky: 253
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od Kelley » 24 říj 2012 12:44

Podle toho co jsem četl, tak by ovladače s W7 měly být zpětně kompatibilní.

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od James L. » 24 říj 2012 13:08

Pytkin píše:PowerCore je mrtva platforma .. ziadne nove ovladace uz nikdy nebudu .. ved to pise TC na svojej stranke .. Aj tuna na fore dakto daval ich vyjadrenie so supportu k tomu ..
Já vím no, ale ptám se proto, protože před nějakou dobou TC vydalo ještě nové ovladače pro wokna, tak jsem trochu zmatenej.
Kelley píše:Podle toho co jsem četl, tak by ovladače s W7 měly být zpětně kompatibilní.
Kde jsi to četl?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od delay » 24 říj 2012 14:56

Amorph píše:Ja jsem ve Win XP ani ve Win7 nic nenastavoval, krome classic skinu a po roce pouizvani W7 musim rict, ze jsou obecne prijemnejsi a stabilnejsi jak vzhledem k daw tak ke zbytku systemu.
Mám to uplně stejně. Neměl jsem jedinej problém, spíš naopak.

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od Symphonic » 24 říj 2012 16:49

James L. píše:
Jak je to s ovladačema? Kdybych si W8 nainstaloval, existuje zpětná kompatibilita s ovladačema na W7 (Jako W7/Vista nebo W7/XP v některých případech)?

Dost vážně pochybuju o tom, že TC Electronic udělají nové ovladače na jejich PowerCore na W8 v dohledné době. :|
(omlouvám se, jestli se o tom psalo, možná jsem to přehlédl)
Já už Win8 cca 2 měsíc i s DAW používám a fungují mi na tom všechny ovladače pro Win7. V architektuře ovladačů se nic zásadního neměnilo, tak by to neměl být problém. Podle testů ale některé drivery mohou mít nižší výkon...

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od Symphonic » 24 říj 2012 16:50

Pytkin píše:Staci si poriadne precitat co pisem.. Alebo ak tomu nerozumies, tak je najlepsie nepisat vobec nic..
Ja jsem si přečetl co píšeš: offtopic bláboly které do tohoto topicu nepatří. Tak se prosím smaž a přesuň na smetiště. Díky.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od SoundsFine » 24 říj 2012 20:44

Powercore 4.3.3. běží s Win8 64bit úplně v pohodě.
A jsem si jistý, že pokud budou nějaké problémy, tak vydají revizi ovladačů, tak jak to udělali s verzí 4.3.3., kdy rok před tím strašili, že je vývoj u konce. Jediné, co může definitivně odstřihnout PoCo je nová prosáklá zpráva z vývoje.
TC Electronic konečně začal chystat native verzi serie 6000 (očekává se, už koncem roku 2013, tagže ten rok-dva už to v pohodě vydržíme na PoCo i s W7).

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od James L. » 25 říj 2012 10:25

Díky moc za informace!


Právě, jenže tu revizi dělali "sto let" a to se mi vůbec nelíbí.
Nevím jestli to byl jenom můj problém, ale PoweCore na W7 x64 mi dělal hrozné problémy než vyšla ta revize.

Na moje stížnosti nikdo u TC neodpovídal, tak jsem hodně opatrný, než vyměním něco, co teď konečně funguje. :)

Odpovědět