DAW a Windows 8

Ostatní audio software, obecná diskuse
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: DAW a Windows 8

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

big boys tohle delaji pomoci "win+D", mys vsechno zpomaluje. :]

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Výsledky testu Samplitude

classic engine:(peakmeter)
W7 64bit, RME 9632, Lowest buffer without drops, 128. CPU usage 39%

W8 64bit, RME 9632, Lowest buffer without drops, 64. CPU usage 41%

Hybrid engine: (full right)
W7 64bit, RME 9632, Lowest buffer without drops, 256. CPU usage 53%

W8 64bit, RME 9632, Lowest buffer without drops, 256. CPU usage 63%

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Takze opacne vysledky ako pri Sonare.. Cizee asi to bude zavisiet aj od aplikacie..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak píše:Win7 jsou pouzitelny, jsou vyrazne stabilnejsi a rychlejsi nez XPcka. Ze s tim ty mas problem je anomalie :]. Osmicky jsou jeste o neco rychlejsi.
Dnes som sa zase utvrdil v tom , ze windows je kokot .. Mame v studiu taky novy system .. Je tam diskove pole .. Z neho 4 volumy a nad nimi vo windowse spraveny raid 0 .. dava to v testoch 1600 MB/s .. Fakt paradne cislo .. Ale system neni schopny hrat plynule 2K video .. Po dvoch mesiacoch poradila firma , ze treba dat do riti windows raid a nechat to len na tom diskovom poli .. Tak sa to spravilo podla ich odporucenia .. pole uz ide len 600 MB/s .. Ale 2K video to hraje jak z praku ..

Symphonic

Příspěvek od Symphonic »

Pytkin píše:
Kermitak píše:Win7 jsou pouzitelny, jsou vyrazne stabilnejsi a rychlejsi nez XPcka. Ze s tim ty mas problem je anomalie :]. Osmicky jsou jeste o neco rychlejsi.
Dnes som sa zase utvrdil v tom , ze windows je kokot .. Mame v studiu taky novy system .. Je tam diskove pole .. Z neho 4 volumy a nad nimi vo windowse spraveny raid 0 .. dava to v testoch 1600 MB/s .. Fakt paradne cislo .. Ale system neni schopny hrat plynule 2K video .. Po dvoch mesiacoch poradila firma , ze treba dat do riti windows raid a nechat to len na tom diskovom poli .. Tak sa to spravilo podla ich odporucenia .. pole uz ide len 600 MB/s .. Ale 2K video to hraje jak z praku ..
Dělat SW raid na systému, kde lze udělat HW raid (dnes skoro každý) může jen blázen. To neni chyba OS, ale hloupost toho, kdo to instaloval.

(thread o Win7 je jinde!)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Staci si poriadne precitat co pisem.. Alebo ak tomu nerozumies, tak je najlepsie nepisat vobec nic..

James L.

Příspěvek od James L. »

Symphonic píše:
Pytkin píše:ja za seba musim povedat , ze mi win7 vadi a neviem si na neho zvyknut .. otravne to je hrozne ..
Vzdy vsude pises ze pouzivas maca take zvykani na W7? :lol:

Jinak - mel sem pocit ze toto vlakno by melo byt o realnych zkusenostech s Win8 a DAW, ne o necich pocitech, a jak si (achich ouvej) nemuze zvyknout na ikonky ve Win7... na to by bylo vhodnejsi nejake vlakno ve "smetiste"...
Jakmile jde o vlákno Mrkvosoftu, můžeš tady hanit a dělat bordel jakej chceš, ale jakmile seš ve vlákně o Apple - nedej bože abys řekl křivého slova nebo jen o kousíček vybočil od tématu!

K věci:

Jak je to s ovladačema? Kdybych si W8 nainstaloval, existuje zpětná kompatibilita s ovladačema na W7 (Jako W7/Vista nebo W7/XP v některých případech)?

Dost vážně pochybuju o tom, že TC Electronic udělají nové ovladače na jejich PowerCore na W8 v dohledné době. :|
(omlouvám se, jestli se o tom psalo, možná jsem to přehlédl)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

PowerCore je mrtva platforma .. ziadne nove ovladace uz nikdy nebudu .. ved to pise TC na svojej stranke .. Aj tuna na fore dakto daval ich vyjadrenie so supportu k tomu ..

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Podle toho co jsem četl, tak by ovladače s W7 měly být zpětně kompatibilní.

James L.

Příspěvek od James L. »

Pytkin píše:PowerCore je mrtva platforma .. ziadne nove ovladace uz nikdy nebudu .. ved to pise TC na svojej stranke .. Aj tuna na fore dakto daval ich vyjadrenie so supportu k tomu ..
Já vím no, ale ptám se proto, protože před nějakou dobou TC vydalo ještě nové ovladače pro wokna, tak jsem trochu zmatenej.
Kelley píše:Podle toho co jsem četl, tak by ovladače s W7 měly být zpětně kompatibilní.
Kde jsi to četl?

delay

Příspěvek od delay »

Amorph píše:Ja jsem ve Win XP ani ve Win7 nic nenastavoval, krome classic skinu a po roce pouizvani W7 musim rict, ze jsou obecne prijemnejsi a stabilnejsi jak vzhledem k daw tak ke zbytku systemu.
Mám to uplně stejně. Neměl jsem jedinej problém, spíš naopak.

Symphonic

Příspěvek od Symphonic »

James L. píše:
Jak je to s ovladačema? Kdybych si W8 nainstaloval, existuje zpětná kompatibilita s ovladačema na W7 (Jako W7/Vista nebo W7/XP v některých případech)?

Dost vážně pochybuju o tom, že TC Electronic udělají nové ovladače na jejich PowerCore na W8 v dohledné době. :|
(omlouvám se, jestli se o tom psalo, možná jsem to přehlédl)
Já už Win8 cca 2 měsíc i s DAW používám a fungují mi na tom všechny ovladače pro Win7. V architektuře ovladačů se nic zásadního neměnilo, tak by to neměl být problém. Podle testů ale některé drivery mohou mít nižší výkon...

Symphonic

Příspěvek od Symphonic »

Pytkin píše:Staci si poriadne precitat co pisem.. Alebo ak tomu nerozumies, tak je najlepsie nepisat vobec nic..
Ja jsem si přečetl co píšeš: offtopic bláboly které do tohoto topicu nepatří. Tak se prosím smaž a přesuň na smetiště. Díky.

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Powercore 4.3.3. běží s Win8 64bit úplně v pohodě.
A jsem si jistý, že pokud budou nějaké problémy, tak vydají revizi ovladačů, tak jak to udělali s verzí 4.3.3., kdy rok před tím strašili, že je vývoj u konce. Jediné, co může definitivně odstřihnout PoCo je nová prosáklá zpráva z vývoje.
TC Electronic konečně začal chystat native verzi serie 6000 (očekává se, už koncem roku 2013, tagže ten rok-dva už to v pohodě vydržíme na PoCo i s W7).

James L.

Příspěvek od James L. »

Díky moc za informace!

Právě, jenže tu revizi dělali "sto let" a to se mi vůbec nelíbí.
Nevím jestli to byl jenom můj problém, ale PoweCore na W7 x64 mi dělal hrozné problémy než vyšla ta revize.

Na moje stížnosti nikdo u TC neodpovídal, tak jsem hodně opatrný, než vyměním něco, co teď konečně funguje. :)

Odpovědět