DiscoDSP DiscoveryPro

Ostatní audio software, obecná diskuse
ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Obrázek
.
Obrázek
.

Hmmmm :D no neslusi jim to spolu? http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... c&start=30

Tahle zprava mi udelala moc radost! Discovery patri k mejm nejpouzivanejsim VST synthum, spolu s TC Mercury, FM7 a Waldorf Attack.

Neural_I píše:sakra to novy discovery bych si i koupil.. jelikoz je to jedno z velmi velmi mala VSTcek ktery budu pouzivat minimalne do doby nez koupim NL2x :o)
Covece, no ja prave z duvodu ze Discovery je supr, tak uz bych NL2 nikdy koupit nechtel. Respektive alespon pro mne uz NL2 jako HW nema opodstatneni. Tak jako vsechny soucasny "HW" virtual analogy.

ADDyS

Příspěvek od ADDyS »

Ecson: ja teda nejsem moc odvarenej z toho TC Mercury... jak tomu pustim filtr tak to zni strasne sklenene... ale kdyz je zatahnuty tak mi prijdou basy ok.Spis od TC se mi libi Powercore 01 ktery je uplne pro me mazec.

No hlavne se tesim na Discovery na simulace toho Moog filtr :D

nooly

Příspěvek od nooly »

dendy, jo, taky me to zarazilo. jo, byl myslim u discoDSP ten nejhlavnejsi, nabizi se ale myslenka, ze to mel vicemene hotove a nekdo to jen uhladil a vydal...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ADDyS píše:Ecson: ja teda nejsem moc odvarenej z toho TC Mercury... jak tomu pustim filtr tak to zni strasne sklenene... ale kdyz je zatahnuty tak mi prijdou basy ok
jo pridavam se, me ten zvuk prijde takovej chlupatejsi (to je zase slovo :)), ale ty chlupy jsou takovy pichlavy :mrgreen: teda za tohle bych si dal nejakou cenu, ale lip to fakt rict neumim...

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Discovery Pro.... ty novy filtry mi nejak nesedly ale treba casem jim prijdu na chut... ten klasickej LP12/24 se mi libi vic... co je supr ze tam jdou nacpat mono samply, ale zas od toho sou samplery no.. zas moc velky pokrok od klasicky discovery to neni, ale koupit jsem ji chtel uz davno, tak jsem koupil rovnou tu novou verzy a to 30% levnejs nez se bude prodavat... Jinak je to supr synth a s Massive a Predatorem jsou to podle meho TOP SW syntaky...

bassline

Příspěvek od bassline »

Massive je studeny tvrdy cumak bez zivota...brrr...zato taky THOR, ten ma poriadny kus digitalneho zivota v sebe :lol:

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

bassline: no skoda ze thor neni jako VSTi... jinak ale mne massive proste bavi....

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bassline: mas stesti, ze te znam, jinak uz bych te i s tim thorem poslal do...
..poradny seversky vanice ;)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

hej nieco tu tym Thorom smrdi... zeby betatester? Ale uznavam ze massive je fakt massivna zvukova ptakovina.

inak tu na Slovensku je znacka thor&steinar, vraj je to oblecenie nackov... tak ked ta prepadnu s palicami tak povedz ze mas doma Thor a daju ti pokoj :)

ECSON WALDES
Profesionál

Diky za nazory ...docela se v Discovery stourate :D co vas neba? jo, dyt je to digi synth, by mne zajiamlo s cim ho jako srovnavate, ze jste ho tak zaslapli.. Ja ho budu branit! :D Pro mne plni skvele svou praci kterou po nem chci. Jasne neni to king, ale nabizi mi presne to co jsem mel rad u NordLeada - hezky basy a FM, supr ovladani, supr rychla editace. Umi konkretni NordLead zvuky ktery mam rad. Debatu o Filtrech bych moc neprohluboval, zadnej digi synth poradnej filtr nema - budu argumntovat trochu trapne ale - dobrej filtr maj jen dobry HW analogy:)) Ze maj digi (SW/HW) synthy nedkonaly filtry vesmes vsechny, uz jsem po dlouhym premahanise akceptoval a tak tyhle VST syntiky docela rad pouzivam jako fajn rychly pracovni nastroje. A konkretne Discovery je v uzitnosti v mem studiu velkej favorit. Mam ho fakt rad.

Mimochodem Massive je sice supr vybavenej, ale taky supr divnej... jestli neco muze znit "divne digitalne" tak prave tenhle synth to kmplet splnuje .))) nepouzivam ho. Predator neznam, neposoudim.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ew: teda ja s addysem jsme spis trosicku rejpali do tc mercury ;) a ekeaze uz zrejme zkousel tu pro verzi discovery a mluvil o tech novejch moog filtrech...

bassline

Příspěvek od bassline »

ekeaze píše:bassline: no skoda ze thor neni jako VSTi... jinak ale mne massive proste bavi....
Jasne, kazdy ma ine chute...

biscuit:...kde by si ma poslal a preco? :lol: vysvetli ! :)
Naposledy upravil(a) bassline dne 02 črc 2007 18:39, celkem upraveno 2 x.

bassline

Příspěvek od bassline »

.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jsme ot.. to je snad jasny, furt o tom basnis, jak kdyby nic jinyho neexistovalo a prehanis, tak jak to umis jenom ty.. a kam, jsem taky napsal: do seversky vanice nekde v tundre, aby te thor do hlavy kladivem trepnul ;)

ECSON WALDES
Profesionál

biscuit píše:ew: teda ja s addysem jsme spis trosicku rejpali do tc mercury ;) a ekeaze uz zrejme zkousel tu pro verzi discovery a mluvil o tech novejch moog filtrech...
ou! :D tak to jsem prehlid! ja myslel ze ten koment byl na adresu Discovery!:)) tak to pak jo, TC Mercury filtr branit nebudu, neni z nejlepsich. Me osobne u nej vadi hlavne to ze ma hrozne nelinearni prubeh. Pokud chces i treba jen trochu zafiltrovanej bass, potenciometr filteru je temer uplne na nule, ale zvuk zni stale otevrene.. tzn pro potrebnej efekt je potreba uplne sundat i Filter ENV modulaci a zrovnatak prizpusobit obaku ktera musi bejt taky s munimalnima hodnotama temer u nuly. Tenhle specifickej Filter ale taky podporuje zajimavost Mercury, ma svuj charakter kterej je dobrej, hlavne resonance! - Nicmene sila TC Mercury je uplne jinde! ted nemam dost casu, ale urcite pripravim par ukazek abych tuhle ultra jednoduchou ultra starou TC pluginu ukazal v nejlepsim svetle! Je to kouzelnej syntik i presto ze mu filter moc realne analogovej neudelali. Pred 12 ti lety vic prostoru pro lepe znejici model filteru nebylo, tenkrat by to pocitace neutahly. Ale presto s TC Mercury jdou delat UZASNY zvuky!!! ...no priklad za vsechny, Depeche Mode ho pouzili na celym albu EXCITER na vsechny ty rezavy leady a sola :D

Odpovědět