Ekvalizér do Windows

Ostatní audio software, obecná diskuse
jackies

Ekvalizér do Windows

Příspěvek od jackies » 09 říj 2006 21:01

Prosím pěkně, smutně koukám :-(
Sháním už drahnou dobu softwarový ekvalizer, který by se usídlil
ve windows a přes který by šel všechen zvuk ven ze zvukovky, ze všech přehrávačů, hudebních programů, video střižen atd .... které tam má uživatel nainstalované.

Nebo sháním nějaký alternativní windowsácký mixpult pro zvukovku , který by takový nějaký ekvalizer obsahoval.

Jde mi minimálně o 2x15 pásem.
Dík za každou radu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 říj 2006 10:18

rad sa budem mylit, ale myslim ze hladas zbytocne.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 10 říj 2006 10:55

jackies> na co to potrebujes?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

jackies

Příspěvek od jackies » 10 říj 2006 14:07

Potřebuji to pro kamaráda, který si chce nastavit jeden zvuk a tím zkorigovat
zvuk místnosti a beden. Alespoň zhruba.
Používá hromady přehrávačů zvuku a videa, hudebních programů a chce, aby mu to hrálo prostě vždyvšechno stejně.

Prostě takový Master EQ na celé PC.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 10 říj 2006 14:30

Hm, skoro se obávám, že to je věc, kterou nabízejí jen některé zvukovky, které jsou vybaveny SW mixem a efektovou jednotkou (včetně EQ atd.). Samostatný software neznám, ale nevěřím, že neexistuje :-)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 10 říj 2006 14:40

A co HW eq? Treba na tohle jsem cetl skvelou recenzi a je to fakt levny: http://www.tapcoworld.com/products/tweeq/index.html
Pokud takhle chce resit nekvalitu beden a mistnosti, tak ho nejaky zabarveni zvuku stejne asi moc netrapi...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

jackies

Příspěvek od jackies » 10 říj 2006 15:08

Železo jsem mu nabídl hned. Třeba :
http://shop.audiopro.cz/katalog/zvukove ... Q_3102.htm
ale, ... cituji... to se nedá ukrást.
Nechce se mu za to dávat peníze. Alespoň zatím ne, než se zjistí že existuje ještě nějaká jiná alternativa.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 říj 2006 15:17

a co ma za zvukovku? ak je to nieco s asio ovladacom a spdif IO, tak by imho slo spravit spdif loop a nasledne pouzit nejaky vst efektovy rack...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 10 říj 2006 15:24

a pouzit neco linear phase... algorhitmix treba
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

lempl
Příspěvky: 4
Registrován: 10 říj 2006 16:22

Soft EQ

Příspěvek od lempl » 10 říj 2006 16:40

Jak užu jste se dočetli od Jackiese,o tom zhánění EQ,který by se usídlil ve Windowsech.Zatím používám Realtek AC97,kterými vyhovoval,má 10.ti pásmový ekvaliser.Chtěl bych sehnat něco co má víc pásem,abych si při poslechu hudby mohl ještě trochu více upravit zvuk.Nejedná se o filmy,ale jen o musiku,když nebude zbytí,investuji nějakou korunu,a budu muset pořídit železo.Nejdřív bych rád zjistil jestli opravdu něco takového neexistuje v softu.Všichni dobře víme že na Netu se dá schrastit hodně věcí,ale tohle už zháním dlouho,a nikdo neporadil,ani s nějakým názvem programu.Zjistit název,tak už se po tom kouknu.Za tím dík za přečtení tyhle žádosti.V bednách to není,je to jenom že chci mít musiku tak jak se mi líbí.
Naposledy upravil(a) lempl dne 10 říj 2006 17:05, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 říj 2006 16:49

a mas teda spdif in aj out? asi najskor len out...

lempl
Příspěvky: 4
Registrován: 10 říj 2006 16:22

Příspěvek od lempl » 11 říj 2006 14:57

SPDIF mám jen výstup-OUT

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 říj 2006 15:35

... tak nic... mozno by slo pouzit nejaky virtualny audio kabel, ale o tom tiez moc neviem

lempl
Příspěvky: 4
Registrován: 10 říj 2006 16:22

Příspěvek od lempl » 12 říj 2006 16:11

Virtuální kabel jsem taky zkusil,ale je to na moc dlouhý přiznávání.Nakonec jsme s Jackiesem udělali to nejjednoduší co bylo po ruce.Nainstaloval jsem MyMp3Pro od Steinberga,a ktomu mi přidal balík VST-plugins Sonalksis,a ted už zkouším tři ekvalisery.Nádherná práce.Jinak všem díky,zvlášt tobě kexiku za starosti semnou.Je dobrý že tady existujou dobrý lidi jako jste Vy všichni.

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 12 říj 2006 16:24

Elegantni reseni!
Jeste si muzes hrat s timhle analyzerem http://www.voxengo.com/product/SPAN/

Odpovědět