Emu PatchMix a Emulator X2

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
tankista

Emu PatchMix a Emulator X2

Příspěvek od tankista »

Jsem uzivatelem Emulatoru X2, zatim bohuzel nouzove s kartou EMU USB 0404, protoze 1616M nejde pripojit do Express Card Slotu a muj laptop nema PCMCIA ...

Nemam tim padem Emu PatchMix (anebo ho snad lze nainstalovat i k me karte?), nicmene v manualu k Emulatoru na zminky o nem obcas narazim. Tezko se mi to predstavuje, kdyz to nemam pod prackama a z pouheho cteni to clovek moc neprokoukne, ale v CZ tutorialu od Audiopro jsem narazil na nasledujici pasaz:

"Prostednictvím mixu lze dokonce posílat signály z jedné aplikace do druhé. P íklad: pokud jste si
v aplikaci jakou je Wavelab vybrali mo nost stereo výstupu MME-WDM E-DSP Wave, její signal se
objeví v mixu Patchmix DSP ve vstupní jednotce Wave L/R stereo. Pokud poté za adíte do jedné
z mo ností Host ASIO In Insert Send (Output To ASIO/WAVE nebo Physical Out), lze tento stereofonní
signál nahrávat p ímo do aplikace Cubase/Nuendo nebo jiné aplikace kompatibilní s ASIO."

Rad bych se proto zeptal, jestli to snad znamena, ze by takto slo pres SynthSwipe vysamplovavat i standalone soft synthy bezici zaroven s Emulatorem na 1 compu? Myslel jsem si, ze pod ASIO nespustim 2 aplikace najednou, alespon zatim se mi to nikdy nepodarilo...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nevim jestli ti dobre rozumim, ale zrejmes to spatne pochopil. nespustis 2x asio, ne dva ruzny drivery. kdyz spustis daw s asio, muzes prece klidne zapnout winamp a pres nejakej dx driver bude taky hrat..

tankista

Příspěvek od tankista »

Hmm, to se mi nezda... este to doma vyzkousim. Kazdopadne zrovna Winamp jsem musel odinstalovat a misto nej nahodit Foobar, nevim cim to bylo, ale kdykoliv jsem ho spustil, a treba pak i vypnul, a po nem Emulator, tak se emulator kous a vubec nenanbeh, musel jsem ho vzdy natvrdo ukoncit a vypnout/zapnout zvukovkz, pak uz nabeh. Stejne se chova, pokud pred tim zapnu jakoukoliv aplikaci s DX drivery. Kdyz uz nabehne, vsechno je ok a bezi pak jak hodinky.

tankista

Příspěvek od tankista »

Copak se nam to asi chysta?

http://www.emu.com/pop.asp

Ve stredu budemem moudrejsi...

tankista

Příspěvek od tankista »

Emulator X3... Konecne bez nutnosti Emu hardwaru jako dongle, pridali par zajimavych utilit. Je to v podstate upgrade, ktery nejprve ohlasovali jako 2.1, pozdeji 2.5 :-) Nic vyznamneho, i kdyz tempo mapa vypada zajimave, tak uvidime... Z vyvazani se na Emu HW ale mam radost velkou, jeste aby to zlepsilo i trochu kulhajici stabilitu a byl bych spokojeny

tankista

Příspěvek od tankista »

Tak uz zverejnili i ceny upgradu z X2: http://www.emu.com/news/ Vzhledem k tomu, ze se stale jeste da koupit na Thomannu X2 i s midiboxem za 95 Eur, je to myslim docela pekna cena

Odpovědět