encodery mp3

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

encodery mp3

Příspěvek od nooly » 26 lis 2008 22:00

zdravicko!

jedna zakazka (hra ve flashi) si zada komprimovanou mp3 hudbu nejlepe v nejake nizsi kvalite. ok rikam si, udelam to jako obvykle... ale moje cesta pres lamedropXP (CBR 128kbps) me zle prekvapila, pozrane vysky, neco tam chrasti atd... jsem si temer jist, ze existuje cesta, jak z 128kbps mp3jky vyrazit prijatelny zvuk a timto smerem smeruji moje otazky: jaky encoder? podle mnohych ohlesu je nejlepsi prave lame. jake nastaveni? co bych nemel opomenout? nestydte se reagovat =)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 lis 2008 22:35

urcite vbr, ak ide o co najlepsiu kvalitu pri co najnizsom bitrate
skus exact audio copy, tam je preddefinovany taky nechutny string pre lame a sucasne je eac aj pohodlne gui

%l--alt-preset 128%l%h--alt-preset standard%h %s %d
edit: pozeram ze to vlastne su nastavenia pre dva pripady low a high (asi), takze nic moc rada

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 27 lis 2008 12:52

diky za nazory, vbr samo udelam, pokud tomu dovoli jejich prehravac (nektery playery u vbr mp3 suboru spatne detekujou konec a blbe loopuju :/ )

eac zkusim, taky mi to par lidi radilo, diky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 lis 2008 13:02

ja inak robim 128 bezne wavelabom v nastaveni highest a nie je to uplne zle. ovsem to robim len pri nejakych preview exportoch a tak

kyvaa
Příspěvky: 216
Registrován: 04 dub 2008 21:43

Příspěvek od kyvaa » 27 lis 2008 13:13

osvědčil se mi audiograbber - je free, přehledný, nacpatelný ext. kodeky.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 27 lis 2008 21:48

2kexik: proč píšeš "nie je to uplne zle"? Samozřejmě, že nemůžu dotazem podchytit všechny možnosti, které tu jsou, ale pokud ve WL použiješ LAME kodek, tak přeci dostaneš výstup ve stejné kvalitě jako z jakéhokoli jiného softu - za použití stejného kodeku - nebo ne? Pak je tu ještě Fraunhofer kodek (nebo tak něco); myslím, že byl (je) placený, takže možná by mohl nabídnout jinou (lepší??) kvalitu než LAME...

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 lis 2008 07:20

pavlii: vobec nie. vysledok z lame zavisi na pouzitej verzii lame a pouzitych switchoch. kodek vo wavelabe je zabudovany, nevie pouzit novsiu verziu a nejde "rucne" menit parametre, su tam len 3 presety na kvalitu a bitrate + cbr/vbr.
optimalna cesta je imo pouzit lame a nastudovat co robia jednotlive switche a tie spravne pouzit spravnym sposobom

Odpovědět