EWQL- Orchestralní software

Ostatní audio software, obecná diskuse
paggi

EWQL- Orchestralní software

Příspěvek od paggi »

Máte zkušenosti s např. EWQL-symf.orchestra gold edition? Chtěl bych vědět, jestli je to opravdu taková bomba jak se píše a jak o tom vypovídají dema na jejich stránkách. Dále bych rád věděl co říkáte na halion symphonic orchestra, podle dema se to zdá být také dost slušný.
Prosím tedy o vaše názory.Dík

elektri

Příspěvek od elektri »

EWQL Gold jsem měl možnost vyzkoušet a je to teda opravdu extra třída !!!
Ukázky na webu jsou zcela pravdivé.

Dno

Příspěvek od Dno »

Ja som skusal Platinum a je to vyborne .. Ale aj narocne na HW .. prevadzkovat to , neni ziadna sranda .. Ty co to seriozne pouzivaju , tak hovoria , ze treba na kazdy instrument 2 komputre .. takze dohromady 8-10 komputrov .. potom je to pouzitelne ..

elektri

Příspěvek od elektri »

Ona ta platinová verze je 24bit narozdíl od té GOLD, takže to bude jistě náročnější, hlávní nároky budou na paměť, protože ty banky samplů jsou fakt obrovské (některé nástroje mají i 1GB), naštěstí se dá používat Direct From Disk od Native Instruments, takže není nutné mít 10Giga Ram.

Pokud máš však "navíc" 11 tisíc dolarů, tak se to dá koupit i s 4x Receptorem a to problém HW vyřeší
http://www.soundsonline.com/EW-QL-Ultim ... REC03.html

Teď jsem si ještě všimnul, že na tom odkazu co jsem sem dal je to jako Orchastral Bundle, takže to obsahuje i SYMPHONIC CHOIRS a BOSENDORFER 290.

paggi

Příspěvek od paggi »

11 000 doláčů, to je zadarmo :lol:
Takže myslíte že na 3, 00 GHz a GB RAM s tím velkou slávu neudělám?
Máte ještě nějaké zkušenosti s Garritanem? Popřípadě s tím hal. symf. orch.
také jsem používal Siedlaczka

elektri

Příspěvek od elektri »

Pokud nestojíš o Total HiEnd v podobě EWQL, tak mrkni na Miroslav Philharmonik, to je paráda. Jede mi to na 1,2 procesoru a 512 ram.
Na webu mají ke stažení demo.

Dno

Příspěvek od Dno »

paggi : dalsia moznost je gigasampler (gigastudio) a trebars VSL alebo ine banky ..

paggi

Příspěvek od paggi »

tak jak jsem to okouknul a poslech dema, tak zjišťuji, že ty úrovně kvality zvuků jako je vienna, philharmonik garritan, jsou podobné.Holt EWQL je o hodně tříd úpně někde jinde....tam zatím bohužel nedosáhnu :( .

paggi

Příspěvek od paggi »

Ještě bych vás chtěl poprosit, jestli máte někdo zkušenosti s Garritan personal orchestrem. Napište sem.Potřeboval bych něco propbrat.Nebo se zkuste podívat přímo na electrozone, mám tam topic-Garritan Personal Orchestra i s dotazem.Jinak dík moc za všechny vaše názory.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Co to tady melete? Opravdu fundované názory typu - slyšel jsem, že ti co to seriozně používají .... potřebují 2PC na provoz ???
Pěkná blbost !!!!!!
Seriozně provozuju Platinum na jednom Athlon X2 se zapnutym DFD (direct from disc) a neni problém udělat třeba filmovou hudbu, atd..
Takže proboha nepište sem věci typu "jedna paní povídala ...."

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Ja som skusal Platinum a je to vyborne .. Ale aj narocne na HW .. prevadzkovat to , neni ziadna sranda .. Ty co to seriozne pouzivaju , tak hovoria , ze treba na kazdy instrument 2 komputre .. takze dohromady 8-10 komputrov .. potom je to pouzitelne ..
To je do nebe volající blábol. Piš laskavě jen to čemu rozumíš.

Dno

Příspěvek od Dno »

poklop : cital som to v soundonsound asi pred 3/4 rokom .. Daky znamy clovek co na tom robi muziku do filmov .. idem to vyhladat ..

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Sorry, trochu jsem se rozlítil :D Ale fakt Platinum neni nijak extrémně náročný, kromě místa na disku. To DFD je totiž dost dobře vychytaný, stačí 2GB RAM a vše je bez problémů.
Co se CPU loadu týče, tak jedou mi 4 instance + mix FX + master FXs a vše v reálu ...

Dno

Příspěvek od Dno »

poklop : DFD defaultne neni zapnute ? To plati vseobecne pre vsetky INTAKT instrumenty ? ma sralo pri GAlaxy 5.1 , ze mi pri 2.5GB ram v polke vypisalo ze nemam dost ram a nebude to dobre prehravat ..

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Myslim, že to je default On

EWQL má tušim v sobě nějakou chybu, kdy ve spojení s Cubase (nebo obecně) napíše při velikosti víc jak 2GB RAM, že je málo RAM.
Novější verze Orchestrálů to myslim řeší.

Odpovědět