Fl studio 9 hlasitost
-
PATRICK SY
Fl studio 9 hlasitost
zdravim pokazde kdyz udelany track v fl studu prevedu do mp3 nebo waw tak se hlasitost tracku o dost snizi cim to je v nastaveni ?? diky za rady
Re: Fl studio 9 hlasitost
Máš na mysli renderování skladby z FL do audio souboru?
Divné, na takový problém jsem za dobu, co pracuju v FL, nenarazil. Výsledné audio by se nemělo výrazně zvukově lišit od projektu (nemyslím tím pouze hlasitost). Pokud si použil pouze nativní Image-Line efekty a synťáky, tak klidně někam ulož projekt, já se na to podívám, případně bych ještě zkusil přímo Image-Line forum.
eS
Divné, na takový problém jsem za dobu, co pracuju v FL, nenarazil. Výsledné audio by se nemělo výrazně zvukově lišit od projektu (nemyslím tím pouze hlasitost). Pokud si použil pouze nativní Image-Line efekty a synťáky, tak klidně někam ulož projekt, já se na to podívám, případně bych ještě zkusil přímo Image-Line forum.
eS
-
PATRICK SY
nevim mam jeste jedno PC a u toho mi to nedela skusim jeste nastaveni a uvidim kdyz tak dam vedet dik
-
PATRICK SY
tak už je problém vyřešen, šlo o špatné nastavení.
jinak nevíte někdo o VST který dokáže zvýšit hlasitost, bez nějakého věčího zkreslení ? hodilo by se mi to.
patricku: zkus se nejdriv trosku vzdelat... v digitalni domene je max. hlasitost 0dB, pak uz bez zkresleni nejde zvysit. jde pouze upravit dynamika a tim hlasitost "zvysit" - upravu dynamiky uz je ale treba vnimat jako destruktivni proces a clovek by mel vedet co dela, aby se dopracoval k vysledkum, ktery lze povazovat za dobry.
doporucuju tady hodne cist.. vsechno tu je, jen to chce klid a vuli neco se naucit, protoze bez toho to prakticky moc nejde.. kazdej si na to prijde po nejakym case.
doporucuju tady hodne cist.. vsechno tu je, jen to chce klid a vuli neco se naucit, protoze bez toho to prakticky moc nejde.. kazdej si na to prijde po nejakym case.
-
PATRICK SY
biscuit: asi si me nepochopil, ja se neptal jak se co dela to vim hele
ale vsechny vst nemuzu znat, myslel sem ze neco existuje.
Uprava finalni hlasitosti je jeden z ukonů masteringu. Dej si na master nejakej limiter a meter, nastav mu vystup tak, aby neklipoval převodník, tzn. max 0dB nebo lépe o něco méně, třeba - 0,3 dB, protože každej převodník to má trochu jinak. Pak si hraj se vstupním gainem, tresholdem a dalšíma hejblátkama, sleduj jak ti to řeže špičky a poslouchej co to dělá se zvukem. Taky je dobrý sledovat RMS. Dobrej master je takovej, kterej je šetrnej k dynamice a přitom nezní zvadle. Chce to hlavně pochopit i teoreticky a pak si prakticky najít SW, kterej ti bude sedět...PATRICK SY píše:tak už je problém vyřešen, šlo o špatné nastavení.jinak nevíte někdo o VST který dokáže zvýšit hlasitost, bez nějakého věčího zkreslení ? hodilo by se mi to.
Naposledy upravil(a) delay dne 10 pro 2010 11:54, celkem upraveno 1 x.
Použití limitéru nebo maximizéru je jedna z prvních věcí, který řešíš, než vůbec detailně poznáš to ostatní, takže to vypadá, že víš prd jak se co dělá, promiň.
No, taky si myslím, že trocha pokory by neškodilo, tady se nemusíš stydět za to, že něco nevíš, každej to stejně pozná z toho jak nebo na co se ptáškyvaa píše:Použití limitéru nebo maximizéru je jedna z prvních věcí, který řešíš, než vůbec detailně poznáš to ostatní, takže to vypadá, že víš prd jak se co dělá, promiň.
-
PATRICK SY
to je pěkný ale tohle všechno vim, já myslel že existuje nějakej vst kde se dá zvýšit hlasitost zvuku. žádnej limiter maximizer a další věc masteringu
VST, který zvýší "hlasitost" zvuku je limiter, maximizer, kompresor.... všichni ti to už napsali
nemusí se používat vyložene až na mastering, ale to je každého věc.
P.
P.
Jinak skoro každej plugin mívá output gain, pak tedy odpověď na tvou otázku je, že můžeš použít jakejkoli plugin a otočit kolečkem doprava, hehehihiPATRICK SY píše:to je pěkný ale tohle všechno vim, já myslel že existuje nějakej vst kde se dá zvýšit hlasitost zvuku. žádnej limiter maximizer a další věc masteringu
vo fruity mas maximizer, soundgoodizer a ine... vsetkymi zvacsis "hlasitost" bez skreslenia
patrick: pochopil jsem te dobre, mas v tom hokej a jsi presne ten typek co neni schopnej se neco naucit a vsechno chce honem honem. howgh