Focusrite Liquid mix

Ostatní audio software, obecná diskuse
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 zář 2008 20:15

Brooklyn / juanita juarez píše:taky jsem to resil, a nezjistil sem jednoznacnej verdikt. pry se tu da nekde liquid mix na par dni pujcit, to je asi jediny schudny reseni.

nechtelo se mi to ale resit, takze jsem si objednal ssl duende mini, uvidime, jak se bude chovat.
mimochodem, misto, kde se dal pujcit liquid mix, byl andel apple store. uz tomu tak neni, kdybyste se tam nekdo vypravovali. pamatuju se, ze me prekvapilo, kdyz sem tam kdysi videl krabice s reasonem a dalsim softwarem. ty zmizely a zjevne i clovek, ktery se o sekci staral. vcera jsem se ptal, liquid mix neznali.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 zář 2008 22:31

Brooklyn: to je takovej vousac, Martin Jirsak, vidaval jsem ho tam postavat casto... ale uz sem tam delsi dobu nebyl...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Bedobus » 08 čer 2009 12:05

LM mam zhruba rok a som s nim spokojny. Nehovorim o tom ci tie emulacie zodpovedaju originalu alebo nie. Nakoniec aj Jednotlive kusy hardwaru sa medzi sebou lisia. Ide o to ze sa s nim daju spravit pekne veci. Treba si vsak na neho zvyknut. Porovnaval som UAD2, LM a Waves, tie iste typy kompressorov a EQ pri tom istom nastaveni. Rozdiely tam boli ale ani skuseny zvukar mi nevedel povedat ktore je lepsie alebo horsie. Naozaj to zavisi v akom kontexte sa to pouziva. Co sa tyka vytazenia procesoru to je minimalne. Treba vsak rozlisovat medzi procesorom a ASIO ovladacom. Dnes uz procesor ( napr Quadcore) nie je problem. Problem je priepustnost zbernice. LM ide na FW a to ide cez PCI. Teda musi to zatazovat zbernicu, co vidno aj na vytazeni ASIO ovladaca.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Pytkin » 08 čer 2009 12:11

Ako merias zatazenie ASIO ovladaca ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od kexik » 08 čer 2009 12:48

ja mam pci-e radic na fw...

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Bedobus » 08 čer 2009 13:09

VST Performance v Cubase
To kexik: sak PCIe to ma uz asi kazdy

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Pytkin » 08 čer 2009 13:20

VST performance ukazuje zatazenie CPU a zatazenie disku .. Jak z toho vycitas zatazenie ASIO ovladaca ?

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Bedobus » 08 čer 2009 13:48

Sak to je prave ten problem. Tiez som si to myslel. Az do chvile ked som si upgradoval pocitac. Procesor mal vytazenie na 20-30% v task manageri a vo Vst performance na 50 - 80%. Problem je zbernica, cez ktoru sa musi prepasirovat zvukovka, LM 3 UAD karty, ktore sice pracuju samostatne na vlastnych procesoroch ale vyuzivaju zbernicu. Cize Vst perfomance nie je vytazenie procesora ako to bolo v predchadzajucich verziach cubase ale vytazenie Asio ovladaca, kde je suma procesora, zbernice , pamati a ostatnych sluzieb, ktore ovplyvnuju jeho vykon.

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Bedobus » 08 čer 2009 13:50

samozrejme nehovorim o disku to je jasne

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od kexik » 08 čer 2009 13:53

Bedobus píše:VST Performance v Cubase
To kexik: sak PCIe to ma uz asi kazdy
tak preco uvadzas ako nevyhodu ze fw bezi cez pci? pcie zbernicu nemas sancu zahulit jednym poco...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Pytkin » 08 čer 2009 14:17

Bedobus píše:Sak to je prave ten problem. Tiez som si to myslel. Az do chvile ked som si upgradoval pocitac. Procesor mal vytazenie na 20-30% v task manageri a vo Vst performance na 50 - 80%. Problem je zbernica, cez ktoru sa musi prepasirovat zvukovka, LM 3 UAD karty, ktore sice pracuju samostatne na vlastnych procesoroch ale vyuzivaju zbernicu. Cize Vst perfomance nie je vytazenie procesora ako to bolo v predchadzajucich verziach cubase ale vytazenie Asio ovladaca, kde je suma procesora, zbernice , pamati a ostatnych sluzieb, ktore ovplyvnuju jeho vykon.
hmm .. ako suvisi treabars UAD s ASIO ovladacom ? zapol si si aj kernel times v task manageri .. ja myslim ze vytazenie ASIO ovladaca zavisi napriklad od toho , kolko vystupov si nastavim .. ci si dam 2 .. alebo 48 , tak CPU vo VST performance mi ukazuje to iste ..

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Bedobus » 08 čer 2009 14:22

Pisalo sa tu ze LM zatazuje zatazuje procesor.Ten vsak zatazuje minimalne. Co zatazuje je zbernica. A to sa prajavuje vyssim zatazenim ASIO ovladaca. Ci bezi FW na PCIe alebo nie, je bezpredmetne lebo inde asi bezat nemoze, aspon o tom neviem. Cize tym som nemyslel ze to je nevyhoda. Co sa tyka zahulenia zbernice nie je to az celkom tak, ked pracujes v realnom case pretoze v danom casovom momente si mozu dat poziadavku na zbernicu rozne zariadenia a v urcitom momente moze byt pretazena aj ked v priemere bezi napr. iba na 10%. Hovorim o Windowse neviem ako je to na Macu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Pytkin » 08 čer 2009 14:30

zatazuje zbernice ! nie asio ovladac .. a FW moze byt na PCI alebo PCIe .. celkom v tom bude rozdiel ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od kexik » 08 čer 2009 14:34

Bedobus píše:Pisalo sa tu ze LM zatazuje zatazuje procesor.Ten vsak zatazuje minimalne. Co zatazuje je zbernica. A to sa prajavuje vyssim zatazenim ASIO ovladaca. Ci bezi FW na PCIe alebo nie, je bezpredmetne lebo inde asi bezat nemoze, aspon o tom neviem. Cize tym som nemyslel ze to je nevyhoda. Co sa tyka zahulenia zbernice nie je to az celkom tak, ked pracujes v realnom case pretoze v danom casovom momente si mozu dat poziadavku na zbernicu rozne zariadenia a v urcitom momente moze byt pretazena aj ked v priemere bezi napr. iba na 10%. Hovorim o Windowse neviem ako je to na Macu
ake dalsie zariadenia? na hudobnom pc predsa sucasne s daw nebezi nic ine, aspon na hudobnom pc kde pred nim nesedi debo

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Bedobus » 08 čer 2009 14:38

To pytkin: suvisi tak ze UAD vyuziva PCIe zbernicu a tym ubera priestor asio ovladacu co sa prejavi graficky vyssim vytazenim asio ovladaca aj ked ho priamo nevyuziva. Co sa tyka vstupov a vystupov samozrejme v tom mas pravdu. Skus si porovnat vytazenie procesora v task manaferi a asio ovladaca vo vst performance ked ti bezi 20 plug-inov s UAD.

Odpovědět