Free graficky ekvalizer (nebo parametricky?)

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Free graficky ekvalizer (nebo parametricky?)

Příspěvek od fova » 25 bře 2008 23:47

Hledam nejaky plugin grafickeho ekvalizeru, ktery bude mit vetsi pocet pasem nez standardni ekvalizer v Sonaru (10 pasem) nebo ekvalizer v Kjaerhus Classic Series (7 pasem).

Hledal jsem tady na foru, ale nejak jsem nemohl nic najit. Na webu bych asi nejake nasel, ale ja bych rad mel doporuceni na nejaky, s kterym jste spokojeni.

Diky
Naposledy upravil(a) fova dne 26 bře 2008 07:33, celkem upraveno 2 x.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 bře 2008 23:58

10 pasiem ti nestaci? na vacsinu veci by to malo byt OK, a ked obcas treba viac (co asi nebude casto) pouzi dva EQ za sebou

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 26 bře 2008 00:01

fove: tiez neviem poradit ale zaujimalo by ma ze v akej situacii mas potrebu pouzivat viac ako 10 pasiem.

edit: pardon, som si az teraz vsimol ze fova pise "graficky" a nie "parametricky". tak to potom rozumiem...
Naposledy upravil(a) aum generator dne 26 bře 2008 00:10, celkem upraveno 1 x.
jihad on riaa & soza.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 26 bře 2008 00:01

http://www.ddmf.eu/

je tam jeden free a neni zlej vubec... jen nema filtry

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 26 bře 2008 00:07

tenhle ma 31 pasem: http://www.uncutplugins.ca/vst.html

jinak graficky EQ sem nepochopil, v ITB situaci sem pro nej nikdy nenasel vyuziti, systematicky se jim vyhejbam.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 26 bře 2008 00:08

matucha píše:http://www.ddmf.eu/

je tam jeden free a neni zlej vubec... jen nema filtry
tiez som o nom pocul, ale ma to viac ako 10 pasiem ?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 26 bře 2008 00:08

matucha píše:http://www.ddmf.eu/

je tam jeden free a neni zlej vubec... jen nema filtry
vidim jen parametrickej (?).

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 26 bře 2008 00:15

Jde mi o drobne korekce nahravek nabranych pres mikrofony, kde nejaka frekvence je moc nebo malo.

Kdyz jsem driv zvucil a pracoval s vetsim mixem, zvykl jsem si na graficky EQ a parametricky je mi dodnes trochu proti srsti.
Detailnejsim grafickym jsem chtel uplne vyeliminovat pouzivani parametrickeho pluginu.
Ale uznavam, ze je to jako chodit se sekyrou krajet chleba :lol:

Zkusim ten od Brooklyna

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 26 bře 2008 00:15

Jo je parametrickej ;-)... asi sem rovnou preskocil hlasku o tom, ze graficky eq taky nechapu a hodil to co mi prislo jako dobra nahrada... tak sorry za nepresnost.

[quote]Jde mi o drobne korekce nahravek nabranych pres mikrofony, kde nejaka frekvence je moc nebo malo."[/guote]

to je dost specialni aplikace ;-)

Nevim, nevyhovujou ti treba EQ, ktery maj velkou zobrazenou krivku a pritom sou parametricky? Me vzdycky prislo na grafickejch blby, ze na jednoduchy veci pouzivaj hromadu filtru a to docela zbytecne, proste mi to pride nevyhodny.
Naposledy upravil(a) matucha dne 26 bře 2008 00:21, celkem upraveno 1 x.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 26 bře 2008 00:18

matucha píše:jo je parametrickej ;-)... asi sem rovnou preskocil hlasku o tom, ze graficky eq taky nechapu a hodil to co mi prislo jako dobra nahrada... tak sorry za nepresnost.
IMHO ten ddmf Pro mi pride s apEQ hodne dobra dvojka za par korun, ktora moze mnohym usetrit kopec penazi a pritom urobit profi robotu. keby prisli na trh skor, mozno by mnohi z nas tiez slusne usetrili

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 26 bře 2008 00:20

fova: mne prijde ze graficky bude z principu viac farbit (nicit?) zvuk ako parametricky. podla mna by bolo vyhodnejsie sa spriatelit s parametrickymi eq :)
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 26 bře 2008 00:29

To je fakt. Asi budu muset tu nechut prekonat. :-)
Kdyz graficky je tak prehledny a mas to okamzite hotove. ;-)

Tak dik.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 26 bře 2008 00:39

to ale plati o parametrickym taky... a pokud ma zobrazenou krivku s "ridicima bodama", tak to je raz-dva... zatahnu za madlo kam se mi to libi a u toho koleckem doladim presne sirku filtru... cvak cvak a je to.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 26 bře 2008 00:44

A muzes mi tedy poradit nejaky rychly a prehledny parametricky?

Ty dva parametricke co mam, jsou hrozne.
Naposledy upravil(a) fova dne 26 bře 2008 00:44, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 bře 2008 00:44

ja myslim ze graficky urcite viac pokazi ako parametricky .. rozhodne by som to videl na problemy s fazou u grafickeho EQ ..

Odpovědět