FREE VST - Nebula

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět

<t>zaradit do TOP?</t>

Ano
5
71%
Ne
2
29%

Celkem hlasů: 7

Amorph
Moderátor

FREE VST - Nebula

Příspěvek od Amorph »

http://www.acusticaudio.net/modules.php ... t&lid=1137

http://www.acusticaudio.net/modules.php ... ebula3free

Zalozene na Volterra Kernels Series - dynamicke konvoluci. Pokud znate normalni konvoluci, kdy jednim konvolucnim impulsem "nasobite" vas audiosignal, tak tohle si muzete predstavit, jako obdobny proces, ale s tim, ze tech impulsu je vice a jsou vybirany a blendovany v zavislosti na case, nebo parametrech vstupniho signalu. Da se tak pomerne uspesne simulovat i chovani dynamickych prvku, jako jsou kompresory, nebo treba lehke nakresleni po pruchodu nejkym preampem. Samozrejme hezke hally z lexiconu take nejsou k zahozeni. Kdo snese vetsi zatez CPU, trochu tezkopadnejsi interface a u nekterych modu vetsi latenci, bude odmeneny spickovym zvukem a nastrojem, ktery ve vodach VST nema obdoby.

matucha

Příspěvek od matucha »

super vec, ale casto trochu neprakticka... nejvic pouzivam na reverby...

kexik

Příspěvek od kexik »

vo fruity studiu to blbne nepouzitelnym sposobom. obcas vymrazi aj wavelab

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jo se stabilitou je to obcas horsi, aspon u verze 2. Ale posledni verze trojky by snad mela byt odladenejsi a v Cubase se mi teda nestalo, ze by mi s tim projekt spadnul, jen se mi obcas mrsil interface. A slibujou i podporu CUDA, coz by bylo uplne skvely - mit nekolik instanci Nebuly, ktere pobezi jen na grafarne a CPU nechaji v klidu... Asi teda ne ve free verzi, ale ona plna je za 80E, coz neni vubec zly a dost o tom uvazuju. Clovek pak ma pristup i k programovani kernelu a k vytvareni vlastnich patchu.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

mam koupeny, super, ale zatim ne uplne uzivatelsky doladeny.

skeld

Příspěvek od skeld »

U dvojky se mi stávalo, že když jsem ji přidal v Cubase SX3 do projektu (pouze reverby), tak mi to vždy totálně zmršilo latenci, tzn. když jsem monitoroval jakýkoliv vstup, tak šel signál ven s příšerným zpožděním, takže už jsem pak nemohl dál nic nahrávat, jedině Nebulu z projektu odstranit a restartovat Cubase. Nevíte čím to, nebo je to normální?

Odpovědět