FREE VST - Synth1

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět

<t>Má moderátor zařadit tento plugin do výběru těch nejlepších free VSTček?</t>

Ano
31
91%
Ne
3
9%

Celkem hlasů: 34

demsky
Vybavení

Re: FREE VST - Synth1

Příspěvek od demsky »

ja som ho zase doteraz priehladal tak ho oskusam, ma to lepsi filter ako ten ex-freeware Audjoo Helix?

dendy

Příspěvek od dendy »

no jasne ze ma :-)) synth1 je podla mojho nazoru jeden z vobec najkvalitnejsich VSTi ake som kedy pocul.. samozrejme nesmies posudzovat podla patchov ktore tam su default tie maju katastrofalnu uroven - realne moznosti a kvalita toho synthu ich daleko prevysuje ...

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Skoda ze nebeha jako AU... :cry:

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Prvotsky píše:Skoda ze nebeha jako AU... :cry:
Logic Pro cannot act as a host for plug-ins in VST or RTAS format. There are, however, utilities such as the VST to Audio Units Adapter (http://www.fxpansion.com), that “wrap” Mac OS X versions of VST plug-ins to create virtual Audio Units. Once wrapped, most of these plug-ins behave, and can be used, just like Audio Units.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Tak jsem ten zázrak trochu testoval. Moje dojmy:

- celkem to funguje, docela to i tlačí, ale ten digitál je v tom slyšet, rozhodně to asi hraje líp než různý JP a většina Novationů. Není to uplně placatej nedomrlej zvuk, otázka jak se to chová v aranži, to jem nezkoušel.
- s těma presetama si výrobce asi dělá pr.... to je fakt strašný
- 24db filtr je divnej, ale 12 funguje, místy mi připadá agresivnější než ta 24db verze, rezonance ke konci nepříjemná, ale zase ve srovnání se zubní vrtačkou Roland je to dobrý. Průběh rezonance docela přiměřenej (až na ten konec). Feedback do filtru milá věc.
- Unisono je fajn
- nějak se mi zdá trochu sterilní ten obdelník na oscilátoru (no jo no PWM to vždycky prozradí)
- FM se mi nepodařilo rozehrát tak, aby se mi líbilo, pořád mi tam ve výsledku něco leze na nervy
- synchornizace celkem OK
- efekty no řekněme, že tu provní řadu nahoře asi moc ne
- arpeggiator použitelnej
- grafickej layout by snesl trochu předělat. okamžitě je nutný vypnout ty editační ukazatele

shrnuto překvapivě docela použitelná věc. takže už mám 7 pluginů ... ;) ... no nebudu to moc přehánět.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

a.tom.x : možem sa spýtať ktoré sú tie ostatné pluginy ? len tak náhodou Synplant si neskúšal ?
./ostatni-software/sonic-charge-synplant-t9158.html?hilit=synplant#p176493
sory za OT..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

atome libi se mi, ze nejsi zapsklej krabicofil. mas ode me bod ;)

c9000

Příspěvek od c9000 »

biscuit píše:atome libi se mi, ze nejsi zapsklej krabicofil. mas ode me bod ;)
:D :D :wink:

bassline

Příspěvek od bassline »

atomx:

Sikovny clovek vie aj zo sracky urobit dobru hudbu s relativne obstojnym zvukom...tie tvoje neustale tvrdenia ako vsetky VAcka a SW zneju na hovno uz su docela trapne....radsej nam posli nejaku hudbu co si vytvoril na tvojich analogoch....to bude mat vacsiu vypovednu hodnotu a vacsi prinos do tohto fora nez tvoje neustle poznamky o hroznom zvuku JP, Novation apod... BTW vobec to nepisem preto ze sam tieto syntaky vlastnim, analogy mi zneju tiez paradne, ale irituju ma proste tie tvoje poznamky...jasne, kazdy ma svoj nazor, kazdemu sa nieco ine paci ale ty tu neustale dookola omielas, ked pride na tuto temu, ake strasne sracky su VAcka...radsej si zakusni do prstov predtym nez to zase niekde napises, fakt to nikoho nezaujima :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bassline: kazdej ma svuj vkus, ale tomas slysi dobre a jeho nazory zajimaj prave hodne lidi si myslim... co jsem od nej cetl nebo slysel, tak kdyz si to clovek srovna, tak to sedi. a tady v tom tematu to jen dokazal ;)

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

EXCOM píše:
Prvotsky píše:Skoda ze nebeha jako AU... :cry:
Logic Pro cannot act as a host for plug-ins in VST or RTAS format. There are, however, utilities such as the VST to Audio Units Adapter (http://www.fxpansion.com), that “wrap” Mac OS X versions of VST plug-ins to create virtual Audio Units. Once wrapped, most of these plug-ins behave, and can be used, just like Audio Units.
excom: díky vyzkouším to.
tys to zkoušel?

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

tak ja som sa s tym trocha pohral no fakt to nema marny zvuk, trocha mi vadi ako to zneje ked sa rozladuju oscilatory, ale tak podobne znel aj ten discovery, tu je zopar patchov co som pri testovani urobil:
http://leteckaposta.cz/350358109

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

prvotsky : neskusal

dendy

Příspěvek od dendy »

demsky to co ti vadi je snaha zniet podobne ako nordlead:-) ak ti vadi toto, pravdepodobne by ti vadil aj nordlead ... detto to ako sa sprava FM modulacia..

inak jedna vec skusat si len tak synth1 v patchoch.. druha vec je skusit cez seba viac layerov...
http://files.dendy.sk/synth1/synth1_3x.mp3

3x synth1, ziadny dalsi externy processing ... taketo zvuky su dovod preco synth1 milujem :-) .. ako discovery bol pokus o emulaciu NR2 ale vyznel trapne smiesne a tenko.. ale toto.. TOTO.. proste obcas mam pocit ze svoj vzor dokonca prekonava :-)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

ReaktoplazmAR píše:a.tom.x : možem sa spýtať ktoré sú tie ostatné pluginy ? len tak náhodou Synplant si neskúšal ?
ostatni-software/sonic-charge-synplant-t9158.html?hilit=synplant#p176493
sory za OT..
Mám Korg Legacy Digital - kvůli tomu jednomu house pianu z Korga M1 ;) Wavestation mě moc nebaví ani v hardware, ale je tam, tak ho mám nainstalovanej
Waldorf PPG Wave V2.0 - s kontrolerem se z toho dá celkem něco i vyloudit, samozřejmě to nemá to charisma, ale zase do real PPG se mi jít nechce, spořím v prasátku na Waldorf Wave ... takže tak do důchodu na něj mám :)
Waldorf Attack - hezkej bicí synth, hraje stejně jako ta krabice, tak alespoň uspořím vstupy v převodníkách
E-mu Emulator X3 ten teď hodně protože sampluju nějaké nové knihovny z moduláru (mimochodem zajímavé poslechnout si rozdíl orig zvuku a samplu prohnaného Emulatorem - ačkoli mi přijde, že to hraje na VSTi poměry hodně dobře, tak pořád tam tak 15-20% originálu chybí - a to sampluju mazlíčky klapku po klapce, žádnej sampl na oktávu a oboje jede vedle sebe přes ty samé převodníky, každopádně na bicí uplně OK, Z-Plane filtry stály za prd i na všem HW od E-mu, neurazí ty standardní 12db LP/BP/HP, 24db se nedá použít a ty formantové nesmysly nemají reálné využití)
Big Tick Angelina na takové ty středové plochy, se kterými blbnu s Ribbon kontrolerem, ta mě bavila už hrozně dávno
Synth 1 - asi nesmažu

... tak a teď jsem se zaseknul a jdu se podívat co tam ještě mám ...

jo a ty věci od Steinbergů co dávají k C5, ale to jsem jenom tak projel a nic mě nezaujalo, že bych to používal, Monologue vyloženě nehraje a ten zbytek je taková navoněná přeefektovaná záležitost, čistej zvuk se mi nelíbil

testuju teď:

- Antopya (takové sférické ambientní pidlikání)
- FMMF (ale ten moc nehraje), TX81z za pár stovek + kontroler, je jiná zvuková laboratoř takže půjde pryč
- z komerčních věcí mi zatím nestálo nic za nákup, poměr cena výkon mi zatím nikde nevyšel, třeba ty věci od Roba Papena mě nesedí, ten poslední polofunkční průser od Waldorfu zatím neplánuju, Arturia je vyložený peklo, NI taky nic (kupovat se mi chce spíš efekty, naposledy jsem pořídil Decimort a mám zálusk na nějaké další věci od D16, akorát ty mrzáci přidražli ... )

ad Synplant - nemají tam demo ke stažení :( to youtube demo mě úplně nepřesvědčilo, neleze jim z toho, kromě těch zajímavých morfingů nic až tak nového, ale rozhodně bych si to rád osahal neb určitý potenciál tam tuším a těch 90 dolarů je celkem přátelská cena, tak se možná praštím přes kapsu ...

Co hledám je použitelnej vocoder
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět