GAINER

Ostatní audio software, obecná diskuse
Pytkin
Moderátor

Re: BEGINNER

Příspěvek od Pytkin »

rastis : no potrebujes si zrovnat dako urovne , ked chces porovnavat rozne nahravky ... samozrejme otazka je , ci ma zmyzel takto porovnavat takto porovnavat nahraky .. Ale ten clanok je o tom , ze pan redaktor objavil , ze vsetky pesnicky na analyzeri "hraju" v podstate rovnako ..

JOhny2005

Příspěvek od JOhny2005 »

jackies píše:JOhny2005 : polož prosím nějakou otázku. Na normální otázku tady dostaneš většinou normální odpověď.
Třeba namátkou vymyšlená otázka, jak nastavují profíci kompresor, je v zásadě blbá a nic se opět nedozvíš, jelikož se odpovědět nedá.
Dostaneš odpověď že se na to jednoduše odpovědět nedá jelikož.......... záleží na........potom také ........ a následuje 20 stran textu ........

Ty budeš po 20 stranách pořád omílat, že ti nikdo nevysvětlil jak nastavují profíci kompresor, i přes to, že ti byla vlastně zodpovězena.

Zkus se na něco zeptat :wink:

add gainer : myslím, že bys po tolika letech s prací muziky na PC a (tuším cca 10 ) měl odhadnout co tím autor myslí a vůbec se nad nějakým takovým termínem nepozastavovat :roll:
fakt si přijdu, že ty příspěvky vůbec nečtete celé. Ukaž mi jediný příklad, který směřuje k tomu, že dělám to, co popisuješ s tím kompresorem. Naopak ještě tam kolikrát píšu, že to chápu, jak s masteringem, tak s tím, že si musíš s těma čudlama hrát, točit, ladit a sám poznat, co a jak se děje.

Kde si přišel na to, že 10 let dělám muziku?

jackies

Příspěvek od jackies »

JOhny2005 píše:Kde si přišel na to, že 10 let dělám muziku?
třeba tady ?
JOhny2005 píše:Vlastní tvorba FL3 - r.v. 2001
To jen pro představu, čemu já říkám naprosto špatný zvuk.
Zní to naprosto zatuchle.

http://www.ulozto.cz/3231301/01-stopa-1.mp3

JOhny2005

Příspěvek od JOhny2005 »

Začínal jsem ještě dřív na Playstationu u kámoše, udělali jsme pár tracků, cca 3 měsíce.
Music Maker PC - cc 2 měsíce
FL3 - 2001 - cca 6 měsíců
možná nebudeš věřit, ale vždycky jsem přestal právě z toho důvodu, že to mělo špatnej zvuk.

Teď jsem se k hudbě vrátil před rokem a začal hodně číst, zkokušet, zkoušet a zkoušet, občas se radím na fórech, hledám vše, co se dá.
Celkem jsem dost nastudovoal o mixáži, hraju si s analog syntem atd. I přesto vím, že jsem stejně skoro na začátku, vím to a přiznám to.

Nikde v tom ale nefigujuje 10 let. Tak cca 2 roky dohromady, ale na lepší úrovni tak ten poslední rok. Ty experimenty z roku 2001 mi daly
snad jen jednu věc. I po těch letech jsem s FL ovládáním neměl problémy a dost jsem si pamatoval.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tenhle topic by se měl přejmenovat z BEGINNER na GAINNER, NE ? :mrgreen: (zajímavé je - a koresponduje to s tím textem na haluzoidních videích, kde bylo kromě prvního a posledního písmene všechno přeházené - že já pořád tohle téma čtu jako BEHRINGER :)

komasix

Příspěvek od komasix »

)))) já taky

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

JOhny2005 píše:
Kermitak píše:Fakt? Ja teda at jsem studoval cokoliv, tak prvni, co me vzdycky nutili naucit se, byla terminologie. Je to i logicky, neumim si predstavit vyuku, kdyby kucharsky mistr rikal ucnovi "vezmi to kulaty hrbolaty a nabrus si s tim nuz", nebo instruktor rikal zakovi v letadle "ta zatacka byla provedena spatne, coz bys vedel, pokud bys sledoval tamhleto s tou kulickou v obloucku" ;)
nemáš pravdu, to tě vždycky učí až během procesu, pokud na tu danou terminologii narazíš. Sakra nechcete mi snad začít tvrdit, že každý člověk, když někam bude chtít přispívat, tak nejprve bude muset otevřít patřičnou knížku s terminologickými výrazy a nejprve se má všechno naučit a pak se sním budete teprve bavit?
Zazil jsem to x-krat, tak mi nerikej, ze to neni pravda. V jednom pripade dokonce terminologie zabrala asi 15 prvnich hodin cistyho casu.
K tve otazce - jiste, ze se s tebou bavit budeme, jen je mozny, ze bude reagovat min lidi, protoze ti nebudou rozumet, nebo budou reagovat tak, ze jim nebudes rozumet ty. A vzhledem k tomu, ze k pochopeni drtive vetsiny veci, o kterych se tu pise, by ti stacilo osvojit si nejakych 10-20 pojmu (neni to zadna casticova fyzika a je to zalezitost na par minut casu) prijde mi, ze delas z komara velblouda.

JOhny2005

Příspěvek od JOhny2005 »

Kermitak píše:
JOhny2005 píše:
Kermitak píše:Fakt? Ja teda at jsem studoval cokoliv, tak prvni, co me vzdycky nutili naucit se, byla terminologie. Je to i logicky, neumim si predstavit vyuku, kdyby kucharsky mistr rikal ucnovi "vezmi to kulaty hrbolaty a nabrus si s tim nuz", nebo instruktor rikal zakovi v letadle "ta zatacka byla provedena spatne, coz bys vedel, pokud bys sledoval tamhleto s tou kulickou v obloucku" ;)
nemáš pravdu, to tě vždycky učí až během procesu, pokud na tu danou terminologii narazíš. Sakra nechcete mi snad začít tvrdit, že každý člověk, když někam bude chtít přispívat, tak nejprve bude muset otevřít patřičnou knížku s terminologickými výrazy a nejprve se má všechno naučit a pak se sním budete teprve bavit?
Zazil jsem to x-krat, tak mi nerikej, ze to neni pravda. V jednom pripade dokonce terminologie zabrala asi 15 prvnich hodin cistyho casu.
K tve otazce - jiste, ze se s tebou bavit budeme, jen je mozny, ze bude reagovat min lidi, protoze ti nebudou rozumet, nebo budou reagovat tak, ze jim nebudes rozumet ty. A vzhledem k tomu, ze k pochopeni drtive vetsiny veci, o kterych se tu pise, by ti stacilo osvojit si nejakych 10-20 pojmu (neni to zadna casticova fyzika a je to zalezitost na par minut casu) prijde mi, ze delas z komara velblouda.
Ale mi se tady bavíme o postování na různý fórka, tam se ti nikdo učit nic z terminologie nebude, každej se přijde zeptat s tím co zná a nebude spekulovat nad tím, jestli se má předtím 2 dny učit slovíčka aby se sním na foru bavili. Chtít naučit člověka všech výrazů například o PC, aby se pak mohl bavit na fóru k PC tématu je také holý nesmysl.
Já už jsem odpověď dostal a byla dosti jednoduchá, prostě někdo jednoduše odpověděl na to, na co jsem se zeptal.

jackies

Příspěvek od jackies »

JOhny2005 píše: Já už jsem odpověď dostal a byla dosti jednoduchá, prostě někdo jednoduše odpověděl na to, na co jsem se zeptal.
Tak nám to prosím zrekapituluj do jedné věty a jedné citace s odpovědí na tvou otázku, abychom tedy věděli do budoucna :)

Tvá otázka : ................
Odpověď na ni : .....................

JOhny2005

Příspěvek od JOhny2005 »

jackies píše:
JOhny2005 píše: Já už jsem odpověď dostal a byla dosti jednoduchá, prostě někdo jednoduše odpověděl na to, na co jsem se zeptal.
Tak nám to prosím zrekapituluj do jedné věty a jedné citace s odpovědí na tvou otázku, abychom tedy věděli do budoucna :)

Tvá otázka : ................
Odpověď na ni : .....................
není třeba, stačí, když si to tu přečteš, pak třeba zjistíš, že jsem se ptal na 3 věci, z toho jsme se dohadovali jen o jedné, to už jsi ale jaksi v tom tvém příspěvku, který měl mít zábavný charakter, opomenul.

je mi jasný, že se nebudeš smát těm, se kterýma jsi tu jedna ruka, ikdyž zrovna třepou blbosti, ale trochu úcty k lidem, kteří se chtějí něco dozvědět by nezaškodilo. Trochu mi to přišlo, jako by si chtěl každý něco přidat... a hr do něj.

Lunar Flap

Příspěvek od Lunar Flap »

Ake su skusenosti s Cubase 5 a Smaplitude 15 na Win7?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Však jsi to klidně mohl zrekapitulovat do 3 otázek a 3 odpovědí ne ? :wink:

jackies

Příspěvek od jackies »

Mě to tady prostě baví :wink:

Prosím pěkně, zrekapituluj mi tedy výsledek celé dizkuze stylem tvá otázka - odpověď
(těch pár napsaných slov tě snad po těch románech nezabije)

Děkuji

Lunar Flap

Příspěvek od Lunar Flap »

Chlapci sak to nechajte uz.. ako male deti... :-(

Ake su skusenosti s Cubase 5 a Smaplitude 15 na Win7?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Samplitude 15 ? :) Nějak se nám blíží Silvestr ne ? :)

Zamčeno