GearBox 3.0 versus PODxt versus VST

Ostatní audio software, obecná diskuse
LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

GearBox 3.0 versus PODxt versus VST

Příspěvek od LUPO » 09 led 2007 11:04

za poplatek 199 USD se da v podovi aktivovat gearbox plugin, takze pak po pripojeni pres usb by mel podxt fungovat jako VST efekt. moc sem nepochopil co o tom pisou, nema nekdo paru JAK to potom funguje? jak vlastne ten plugin muzu napr. v cubase pouzit? neco mi rika ze to bude fungovat asi jen jako jeden chain, stejne jako je v podxt, nebo muzu ten plugin otevrit ve vice stopach a pouzivat ruzne efekty?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 led 2007 11:32

len hadam, po precitani recording guide ale mam podozrenie blizke istote ze pod bude sluzit len ako dongle a cely efekt bude obycajne vst, bude sa pocitat v kompe a bude pouzitelne viackrat... setup je totiz rovnaky pre vsetky hardvery od line6, aj tie, co nemaju dsp...
hovorim o procesovani uz nahratych stop, inak mozes cez pod aj nahravat, ale pri tvojom vybaveni v tom nevidim ziadnu vyhodu

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 09 led 2007 11:37

kexik: pak je to ale totalni ojeb. ja sem se tam ale kexiku dival na routovani a melo by tam na 100 procent jit nastavit ze ti signal z pc, jde pres usb do poda, tam se efektuje a jde zpet do aplikace. pak se ovsem nabizi otazka, ze to asi bude pouzitelne pouze v jednom retezci, to znamena ze muzu veskere ty efekty tam pouzit pouze jednou, ale to jen spekuluju

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 led 2007 11:41

no, hlavne si myslim ze ten plugin je algorytmom identicky s podom, takze ti moze byt fuk, ci to rata chip v pode, alebo PC. tak ako pises to imho byt nemoze, lebo v toneportoch by ten signal proste nemalo co pocitat, a s toneportami to tiez funguje... ale je mozne, ze kecam, pravda

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 09 led 2007 11:43

ja sem si vcera ten gearbox nainstaloval a to co sem popsal je jedna z konfiguraci routovani, a ony ty svinje ti nabidnou instalaci vst plugin, nainstaloval sem pustil, objevilo se to jako efekt a napis "chces aktivovat? klikni si a zaplat :)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 09 led 2007 11:44

ale myslim si ze ten plugin muze byt taky pouze jen ovladaci interface a cely efektovani se deje v podovi, to by odpovidalo tomu routovani, jinak by to nemelo smysl

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 led 2007 12:40

Jinak by nemelo smysl vubec toho poda pripojovat ne...?

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 09 led 2007 12:42

melo - pokud by to slouzilo jako "dongle" kk tomu softu - coz se neda podle popisu na strankach vubec vyloucit ... :-(

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 09 led 2007 13:35

Podle všeho, co jsem se o tom dozvěděl, to skutečně vyžaduje Line6 hw jen jako dongle pro nativní efekty. Takže buď můžeš použít DSP v POD pro počítání jednoho kanálu (a k tomu je zřejmě jen VST obal pro ovládání) nebo pokud jich potřebuješ víc, pak si přikoupíš GearBox a další se ti počítají nativně (POD ale musí být pořád připojen).

Není to moc jasné, ale takhle jsem to pochopil z těch kusých info, ke kterým jsem se dostal...

Saša

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 09 led 2007 14:38

... V gearboxu je volba routingu Z PC pres USB do PODA, tam se efektuje a jde zpet pres USB do PC. cili tohle NENI dongle ale realne procesovani. BOHUZEL, tohle nejde delat zadarmo. Musis proste mit aktivovanej ten plugin (GearBox). Jediny co Gearbox nabizi zdarma je ovladani parametru efektu pres PC a tahani zvuku z netu. Spis mam obavy, jak napsal tady Saša, ze pri pouziti VICE efektu uz by to bylo jen v PC, ale cely mi to nedava smysl, ze by byli tak blbi ze by celej ten pristroj pouzili jen jako dongle a nevyuzili naplno jeho potencial.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 09 led 2007 17:01

ten váš dongle není nic jiného než obyčejná zvukovka. Kámoš má PODa zvukovku a procesorování je čistě na PC.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 09 led 2007 19:10

Oxyygen: Myslím, že nemáš tak úplně pravdu. Tvůj kamarád má nejspíš Line6 zvukovku (ne PODa), například TonePort, která nemá vlastní DSP a tudíž slouží jen jako dongle ke spuštění nativních pluginů. POD má vlastní DSP, které se dá ovládat GearBox VST interfacem a využít pro procesování jednoho audio streamu a navíc funguje jako dongle pro případné další nativní instance Line6 VST (nebo AU či RTAS) pluginů, kterážto možnost se ovšem musí přikoupit...

Jen můj názor, Saša

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 10 led 2007 19:33

hmmmm :( "Works purely off your CPU. The architexture is the same as the PodXT-but the plug-in DOES allow multiple instances, so in a way you can set up routing that would be impossible with a Pod."

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 11 led 2007 15:12

lupo sou to jen jednicky a nuly, je jedno jestli je pocita pod nebo pc. a pod na 100% nezvladne efektovac vic jak jednu stopu, protoze nemusi. je na tu jednu stopu delanej. v pc jich muzech efektovat kolik chces, zalezi jen na procesoru.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 11 led 2007 15:24

mylis se priteli. Ja hlavne nechapu proc bych mel za neco co uz sem si jednou koupil platit podruhe skoro stejnou cenu, kdyz by stacilo, aby to proste jen umoznili. At plati Ti, co si poda nekoupili ale chteli by uzivat stejnych vyhod jako ja. Ta cena je drsna na to, ze se tim jen zprovozni USB kabel, nemyslis? Me by stacilo, kdyby mi efektoval aspon jednu stopu, aniz bych musel vsechno nejakou routovat manualne pres jacky a audiokabely.

Odpovědět