Genesis VST, konecne HW zvuk

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 21 čer 2008 14:20

tak stejně o to maj zájem jen lidi s FL :D ... mě osobně by taky zajímalo, co jsi nakroutil...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 21 čer 2008 14:34

kexik: hmm, to je blbý...ale i já bych se na tu stopu rád mrknul, jentak ze zajímavosti...jsme už dva :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 čer 2008 14:45

nie, nie, hosi. vecer sa s tym trocha pohram a hratky natocim do audia a nazdielam mp3. to bude inspirativnejsie.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 21 čer 2008 14:49

souhlas :)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 21 čer 2008 15:22

ok :)

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 21 čer 2008 18:24

kexik píše:uz zacinam rozumiet odkial prameni vseobecny odpor k vst ;)
iste, PRESETY maju rovnaku farbu
obecne maji presety stejnou barvu? Je fakt ze u vetsiny syntaku me zneji presety stejne. Proc to tak je, ze jsou si strasne podobne?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 čer 2008 20:04

1. tie presety nakrutil niekto a ten niekto ma svoj vkus
2. marketing. kazdy synth sa snazi oslovit nejaku konkretnu skupinu uzivatelov. tento sa snazi ponuknut co najviac ludom co hladaju unisono leady. treba tiez ferovo povedat, ze to je hlavne pouzitie, dva zo styroch priebehov oscilatorov su unisono sample, treti je sum a len tie ostatne dva sa daju pouzit ako tonalny zaklad pre nejaky iny typ zvuku
3. technologia. ked napises fm synth plugin, nebudes vyrabat presety pouzivajuce aditivnu syntezu, i ked aj tu kazdy fm syntak vie.
4. komplexnost. vyrobca sa presetmi snazi predviest cely nastroj, takze casto su presety preplacane efektami a zbytocnymi modulaciami. zlozite syntaky obvykle nemaju v zakladnej vybave ziadne jednoduche presety
samozrejme zo vsetkych styroch bodov existuju vynimky a cim ich je viac, tym je spravidla plugin medzi uzivatelmi uspesnejsi, pestra skala dobre znejucich presetov preda ovela lepsie ako samotna kvalita. bohuzial je to tak, inak by trebars plugin ako novation v-station neprezil ani tyzden ;)

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 263
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 23 čer 2008 07:30

kexik píše:1. tie presety nakrutil niekto a ten niekto ma svoj vkus
2. marketing. kazdy synth sa snazi oslovit nejaku konkretnu skupinu uzivatelov. tento sa snazi ponuknut co najviac ludom co hladaju unisono leady. treba tiez ferovo povedat, ze to je hlavne pouzitie, dva zo styroch priebehov oscilatorov su unisono sample, treti je sum a len tie ostatne dva sa daju pouzit ako tonalny zaklad pre nejaky iny typ zvuku
3. technologia. ked napises fm synth plugin, nebudes vyrabat presety pouzivajuce aditivnu syntezu, i ked aj tu kazdy fm syntak vie.
4. komplexnost. vyrobca sa presetmi snazi predviest cely nastroj, takze casto su presety preplacane efektami a zbytocnymi modulaciami. zlozite syntaky obvykle nemaju v zakladnej vybave ziadne jednoduche presety
samozrejme zo vsetkych styroch bodov existuju vynimky a cim ich je viac, tym je spravidla plugin medzi uzivatelmi uspesnejsi, pestra skala dobre znejucich presetov preda ovela lepsie ako samotna kvalita. bohuzial je to tak, inak by trebars plugin ako novation v-station neprezil ani tyzden ;)
V- station jsem testoval s HW KS station,X station a Xio synth
Zvukove identicke krome efektove jednotky- dal jsem init a kroutil stejne pozice ...... a dokonce se mi zdal V-station citelnejsi - pak jsem celou sestavu HW od Novationu poslal za par penez do sveta ........

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 27 čer 2008 08:58

V některých presetech jsou arpeggia a nějak jsem nepochopil, jak se ovládají... poradíte?

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 27 čer 2008 09:23

strasna sracka..... a vam se ten zvuk pane Ctvrtnicek jakoze líbí?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 čer 2008 13:22

arpeggia sa neovladaju... ak chces nakrutit vlastny zvuk, musis prekrutit nejaky preset bez arpegia

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 263
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 27 čer 2008 13:24

edit: pokud to dobre chapu tak chces editovat arpegia ? nakroutis zvuk - zapnes arpegio - editujes arpegio ? tak tohle tam funguje
Naposledy upravil(a) synth_synth_synth_synth dne 27 čer 2008 14:26, celkem upraveno 1 x.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 27 čer 2008 14:10

synth_synth_synth_synth: sorry, nechápu tvůj příspěvek

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Příspěvek od listonos » 21 pro 2008 15:38

Konecne som prisiel na to kde su tie arpegia. Ten napis v strede je button (prisaham bohu ze nevyzera), na ten ked kliknete tak tam je ten nestastny sequencer.

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Příspěvek od listonos » 21 pro 2008 15:40

sorry - napis "Preset"

Odpovědět