gigastudio

Ostatní audio software, obecná diskuse
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

gigastudio

Příspěvek od nunu » 04 zář 2007 12:53

Chtel bych se zeptat zdali je zde nekdo kdo tento program aktivne vyuziva.Ja si s nim hral v dobach kdy to byl jeste gigasampler a potom teprve gigastudio.Pamatuju ale na jedno,byl to tezky pruser co se tyka stability,padalo to jako hruska pri sebemensim naznaku neceho co se mu nelibilo. Nedavno jsem to videl u kamarada a taky pekny opruz,taky nekolikrat spadlo, ale nevim jaka to byla verze...

Muzete se nekdo k tomu vyjadrit?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 04 zář 2007 13:02

No skus si polozit otazku ze keby to padalo tak ci by na tom skladal napriklad Hans Zimmer, co ma kaskadovanych niekolko pocitacov aby vyuzil svoju library. Ja to poznam od roku 1999 a nepametam si ze by to padlo, len treba mat fakt jeden separatny rychly disk a eventualne aj velku RAM.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 04 zář 2007 13:15

Kdysi jsem z toho tahal nějaký banky, ale znechutil mě - pro mě těžko stravitelnej - systém editace.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 zář 2007 13:32

Martinovi - tak to jsi stastny clovek,protoze ja mam uplne jine zkusenosti,treba na to melo vliv neco jineho.To co jsem videl ja,to bylo amdcko s xp a emu 1820.Pri natahovani akaiackeho samlu to resetlo pc a nahodit to znova - bez sanci,neustale chtel neco skenovat,spoustelo se to gigastudio v nejakem safe rezimu ci co,je to davneji,moc si to nevybavuju...Ihned mi to pripomnelo me davne casy -))))

vyresil ro reinstal celeho gigastudia...Pritom tam bylo par dni...

Nyni moje vlastni zkusenost.Jelikoz mam kartu od vyrobce ktery sere na vsecky uzivatele kteri maji widle musim mit na muziku zvlastni system kde mam wp.Takze cista instalace XP SP2,natahani vsech potrebnych aktualizaci, a jal jsem se instalovat zakladni hovadiny jako je sekvencer,acrobat atd...No a pri te prilezitosti jsem natahnul mimo dalsi i gigastudio...Dopadlo to tak,ze jsem nebyl schopny nainstalovat dalsi veci,pc mi padalo,mrzlo - dlazdic byl oproti mne svaty clovek. Format C: a opetovna instalace widli.Nyni bez gigastudia. Vysledek ??? Vsecko slape jak ma,bez jakehokoliv problemu. Bojim se ho tam dat,ale na druhou stranu bych ho potreboval.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 zář 2007 13:44

Musi byt zvukova karta bezpodminecne GSIF kompatibilni,nebo staci aby umela asio ???

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 04 zář 2007 13:53

ASIO staci, ale budes pak muset pracovat s emulovanymi porty, coz podle tveho popisu situace nejspis znamena dalsi dlouhy nadavani.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 zář 2007 14:00

Diky,ono to proste zamrzi kdyz clovek stravi pul den instalaci a neco se podela takovym zpusobem,ze je pc nestabilni.Docela dost mi vadi to stahovani aktualizaci,je to cca 400 MB,coz neni malo kdyz mam FUP...

Poucil jsem se,nyni nez neco noveho natahnu,udelam kompletni zalohu disku...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 04 zář 2007 14:15

Ja som fical na Gigasampleri 1.6 velmi dlho (1999-2002) na WIn 95 SR2, Celeron 400 MHz a SB kX ASIO. Siedlaczek a Vitous bez problemov, ale zase pravda je to ze naraz som vyuzival najma 4 zony mojho masterkeyboardu Fatar, to je ze loadoval som maximalne 4 nastroje. Teraz GS ide pokial ma pamet neklame iba na GSIF, ziadne ASIO.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 04 zář 2007 20:35

máš pravdu, funguje pouze s GSIF, mám takovou smůlu, že ani jedna karta, kterou jsem používal neměla GSIF, takže jsem Gigastudio nikdy ani nevyzkoušel...dokonce i další audio interface který mám vyhlédnutý neumí ty posrané GSIF, myslím že tam bude asi dost velký problém na to získat licenci, nebo je tak drahá, že to ty firmy považují za zbytečnou investici.

Rád bych to aspoň vyzkoušel, i když pochybuji o tom, že to bude umět něco víc než Kontakt.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 zář 2007 16:50

takto .. Uz dlhsiu dobu existuje GVI, co je giga studio ako VSTinstrument .. s tym uz nie su problemy .. Starsi Gigasampler a Gigastudio fakt celkom potrebuju vyladeny HW a SW a sam Tascam odporuca prevadzkovat gigastudio na samostatnom komputri mimo inych softwarov ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 05 zář 2007 18:58

Pytkin: u GVI ale taky potřebuješ ty GSIF drivery ne ??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 zář 2007 01:49

elektri " ja myslim ze nie .. je to VSTinstrument .. cize bezi vo VST hoste ako hostovana aplikacia .. cize vyuziva resourcy ktore mu poskutuje host .. neskusal som to ale .. kukni na tascam.com .. vyber GVI a citaj .. urcite to tam je popisane ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 06 zář 2007 09:24

nechapem ako to moze ist ked GigaStudio ako jediny obsahuje Endless Wave Technology a na tom je postavene jadro celeho principu. Myslite si ze ked supnem to GVI do Fruity tak zrazu z toho bude harddiskovy sampler bez obmedzenia?

No ako citam tak to ma v sebe tak to som teda zvedavy ako to streamuje. :)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 06 zář 2007 09:50

demsky píše:nechapem ako to moze ist ked GigaStudio ako jediny obsahuje Endless Wave Technology a na tom je postavene jadro celeho principu. Myslite si ze ked supnem to GVI do Fruity tak zrazu z toho bude harddiskovy sampler bez obmedzenia?

No ako citam tak to ma v sebe tak to som teda zvedavy ako to streamuje. :)
Bude z toho sampler s beznymi ASIO omezenimi. Coz je imo porad docela fajn.

A jinak uz jsem si vzpomnel, jak to, ze mi to behalo bez GSIF driveru - pres Rewire!

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 06 zář 2007 19:46

Amorph: super, máš pravdu, stahnul jsem si "demo" Gigastudia a když jsem je spouštěl, tak mi dokonce samo napsalo, že nemám GSIF hardware, tak je můžu použít pouze v ReWire modu, bohužel se to 10min. spouštělo a pak nic.... když jsem chtěl pustit podruhé, tak už to chtělo spouštět nějaký diagnostický mód (jak tu někdo psal).
Snad to nakonec nějak spustím, i když absolutně nečekám, že bych na ilegal verzi přes ReWire, vyzkoušel pravé hodnoty GigaStudia, tak to snad jen tak prozkoumám.

Odpovědět