Hartmann Neuron VS Software Synthesizer

Ostatní audio software, obecná diskuse
sparX

Hartmann Neuron VS Software Synthesizer

Příspěvek od sparX »

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Planned for release in September 2004, Hartmann Music announced their Neuron VS Software Synthesizer, a PC and MAC compatible application. The software package includes Nuke, a USB hardware controller for use with the sofrware constructed with aluminium. Nuke is not only the controller for the software, but also a dongle to protects against piracy.

Neuron VS is built around the same sound engine found the Neuron Hardware Synthesizer. Neuron VS includes 2 Resynators, the Blender module, the Mod- and Slicer Module, a Silver Unit (Multimode Filter plus Time and Frequency Effect unit) and 7 ADSR Shapers. Unlike the Neuron Hardware Synthesizer, Modelmaker, Surround capabilities, 4 levels / 4 times Shapers, high-end Delay and Reverb are not included.

BUDEME LÍBAT MONITOR ??? ,- ))))

Obrázek
Naposledy upravil(a) sparX dne 16 srp 2004 20:49, celkem upraveno 1 x.

eGen

Příspěvek od eGen »

No pokud to je pravda, tak si Hartmann dobrovolne uriznul vetef pod zadkem.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Ono je možná lepší prodat 1000ks VST intrumentů (zvláš?, když engine už mám:-), než živořit a ručně vyrábět neprodejný synthy (kterej 4minuty startuje a restart během hry mu nečiní problém).
Nicméně, jestli to bude hrát jako hw verze, těch 200, 300€ jim rád zaplatím. To by se mi zvukově hodilo.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Ouha, to jsem podcenil. Včetně kontroleru je předpokládaná doporučená cena 706€, tedy nějakých 600 v reálu, což už je na zvážení.

eGen

Příspěvek od eGen »

Cena cisteho softu je nechutna. Ale pri cene 3990,- za HW werzi si tedy hartman pocita 3300,- za ten celeron PC ???!!!

Tahle firma si zaslouzi zbankrotovat ! :o)

sparX

Příspěvek od sparX »

kalkulujou ,-)

Určitě maj statistiku prodeje soft synthu , těch se beztak prodá víc než HW synthu . Proč se obtěžovat s výrobou HWškatulí , když mužou vyrobit CD + papundeklovou krabku atd a je vystaraný .. cena stejna jako HW aby ty "morálnější" zaplatily ty nemorální ,-))) .. vlk se nažere koza zůstane celá ,-) Aby se neřeklo , přibalej joystick v ceně "500Kč" ... a aby to neblo do nebe volající udělaj z toho dongle ,-)))

Nebo pouhý marketingový tah . Aby si to lidi přestali motak s "JEMNÝ A JEMNĚJŠÍ ...,-)"

Nebo poslední tažení před krachem !?

Každopádně je to tenhle rok něco - na co jsem fakt zvědavej . Myslím první soft synth vycházejcí s HW DSP synthu ???? Pokud tohle nebude znít "OK" tak už asi nic ???

Lowpass

Příspěvek od Lowpass »

První SW synth vycházející z HW DSP synthu určitě ne... Co třeba SW Virus a pod?

Zrovna tak si nemyslím, že na tom nástroji je nejdražší ten celer vevnitř. To určitě ne. Samotná ta krabice, speciální (myslím speciálně vyráběné) kontrolery, vývoj OS, jehož cena u PC/MAC portu odpadne...

Jinak znít to bude zase podle karty, jako každý SW, tedy zhusta nikoliv O.K., jinde ale zase i třeba lépe.

Poslední věc, která mě zaráží, je to, jak se všem zdá SW neopodstatněně drahý. To sem ani moc nepatří, ale kdo z vás napsal nějaký pořádný program (zvláště takový, co opravdu "něco umí")? A pokud ano, tak chápu, že by jste si tím chtěli prací na plný úvazek, po X letech učení se všeho možného, vydělat třeba 200 nebo 300 Eur měsíčně. :lol: :lol: :lol:

Ale to bylo fakt jen okrajově, každopádně mě krok Hartmanů docela překvapil, ale trend je takový, od HW je obecně patrný odklon a pokud chtějí prodávat svoje know-how, tak to asi udělat museli.

eGen

Příspěvek od eGen »

Hele Sparx Celeron NENI DSP :o)
HARTMAN NENI DSP synth. Je to jenom hezka skatule , kde je PCChips miniATX deska s Celeronem + Linux + PCI zvukovka + ovladaci panel.
Jeden kluk to otevrel a nafotil, ale fotky uz stahnul z webu.

kru

Příspěvek od kru »

neni snad jedno, jestli se o vypocty stara CPU (centralni procesorova jednotka) fy Intel nebo AMD, nebo DSP (digitalni signalni procesor) fy Motorola nebo TI?

Stejne je to jen o pouzitych algoritmech, jestli scita a nasobi Intel, nebo Motorola je jedno, vysledek bude porad stejnej.

pm

Příspěvek od pm »

No lowpass ma samozrejme v tomhle pravdu.. a pokud nekde nekdo place, ze se nic v syntech nedeje a jinde rika ze firma co si chce nechat zaplatit za to, ze neco dela jinak, si zaslouzi zbankrotovat, tak je to divny :)

Srovnavat cenu syntu s cenou toho motherboardu je jako srovnavat cenu hudebniho CD s vyrobni cenou toho plastovyho kotouce..

eGen

Příspěvek od eGen »

Technicky to jedno celkem je. CPU jako CPU.
Ale v tom pripade jsou VSECHNY soft synthy , DSP synthy :o)

kexik

Příspěvek od kexik »

no... ja medzi hw dsp a pc vidim niekolko podstatnych rozdielov v prospech dsp... ak mate dsp synt pre ktory navrhnete obvodove riesenie napisete specialny firmware mozete napriklad zakomponovat hw synchronizaciu s midi alebo wordclockom (na pc bezi cez sw layer a vsetci vieme ako), pouzit presnejsie numericke operacie (operacne systemy zaokruhluju na n platnych cisel) a obavam sa ze tam bude este viac praktickych vyhod ktore som ako laik este neodhalil.
druha vec je, ze spusta profikov komponuje na laptopoch a ak nemate sw verziu svojich vyrobkov tak ste z dovodu neobsadenia trhoveho segmentu v riti. ak neexistuje sw virus tak len preto, ze vdaka dobremu marketingu, popularite ale hlavne relativne nizkej (no, nizkej) cene sa ho predavaju mnozstva. je ale otazka casu kedy sa trh nasyti (skatulu uz budu mat vseci co ju chcu) a sw virus pride, na to berte jed. ked ale vas hw beci na pecku a bootuje 5 minut alebo je to poltonove prasa za milion, tak bez toho aby ste vypustili sw, idete dolu vodou. ci nie?

eGen

Příspěvek od eGen »

Ale chlapi vy zase nectete a nebo nerozumite. Ja odecetl od ceny HW Neurona cenu toho softu. Takze zbyla cena POUZE toho HW, a ta vychazi na 3300,-€ coz je 105.600,-CZK. Veskery HW uvnitr, at nerezu, treba tam je RME zvukovka. Tak tedy bratru 30.000,-.
Pak zbyde asi 75.000,- No a to je za hezky vydizajnovanou krabici a par plastovych joysticku trochu privela ne ?
A nebo vyvoj softwaru pro HW neuron byl daleko daleko drazsi nez nativni verze ? :o))

pm: taky ti chybi nadhled ? ja hartmannu nepreju bankrot, to byla nadsazka a expresse ... ale zase jsem zapomel ze tady na foru nestrpite legraci. Zdravime akademiky.

sparX

Příspěvek od sparX »

lowpas napsal : ""Jinak znít to bude zase podle karty, jako každý SW, tedy zhusta nikoliv O.K., jinde ale zase i třeba lépe.""

Tohle už jsem někde čet a připadá mi to jako blbost !? DA na kartě by NEMĚL BARVIT (teda pokud použiju dobrý DA ,-) Takže programátor SW synthu by měl naprogramovat i charakter daného DA z HW zdroje - NE ?? ,-)
Znít - jsem myslel charakterem !

eGen napsal : Hele Sparx Celeron NENI DSP ,-)

WOW celeron nepoužívam , tak nevím ,-)) Ne ted vážně , nevím co je uvnitř - proto jsem tam napsal ČTYŘI otazníky ,-) Dík - ted už to vím ,-)

eGen

Příspěvek od eGen »

Nevim proc ta linka s obrazky uz nefunguje. mozna se to nelibilo vyrobci, ze odkryl streva :o)

Hartmann mimo jine vozil NEURON po linux vystavach, tim jasne naznacil na cem to asi bezi.

Odpovědět