instalacia linuxu - problemy a uskalia

Ostatní audio software, obecná diskuse
Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Nightmare :D
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

dendy

Příspěvek od dendy »

ok.. takze presiel tyzden a ja mam stale 320 GB disk nepouzitelny lebo sa neviem zbavit toho GRUB-u .. na recoveri CD vobec nemam ten bootsec.exe .. ani sa mi ho zatial nepodarilo niekde stiahnut (google som skusal)

nejake dalsie napady ako odpalit GRUB a vratit sa k bootu priamo do wokien ??

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

fdisk /mbr
Obrázek
live free or die!

dendy

Příspěvek od dendy »

lupthrac: vista fdisk nema ;) to sme tu uz riesili...

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

tak to v tom pripade nevim..
Obrázek
live free or die!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : no ale co blbnes ? sak bootni XP instalacne CD (Nehovor ze ziadne nemas) , hned z uvodu vyber RECOVERY consolu .. a v nej das fdisk /mbr .. a vybavene .. resp. na viste instalacnom CD je urcite tiez daka recovery consola .. a tam bude nieco .. este je tam tusim fixmbr a daco podobne .. v console napis help a napise ti vsetky prikazy ..

kexik

Příspěvek od kexik »

mozes bootnut hoci aj msdos... mbr je rovnaka

dendy

Příspěvek od dendy »

recovery CD k notebooku je nejaka specialna asus-ascka utilita, na DVD je len par velkych gigovych suborov a ked to spustim ziadna ina moznost okrem kompletneho nanovo reinstalovania systemu tam nieje :(

a nebudete mi verit ale ziadne ine install CD/DVD tu nemam :))) ani stare XP-cka ani nic.. ale otazka je.. mozem pouzit na recovery MBR pri nainstalovanej viste aj starsi fdisk.exe z XP-cok ??? ak hej no tak si dam tu namahu a stiahnem koli tomu instalacku XP :))

kexik

Příspěvek od kexik »

vd ti pisem, kua... mbr nesuvisi vobec so systemom

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

no, dendy, tohle jsem resil pred asi 8mi roky po instalaci RedHat Linux...sice jsem ho rozbehal, ale potom jsem se nedokazal zbavit toho LILO atd...je to sracka...
tehdy jsem mel stesti, ze jeste byl v kurzu Win 98, tak jsem to vyresil pres dos boot disketu a dal jsem ten format MBR (nebo nejaky low level bios format, uz nevim)...dneska, kdyz nemas boot CD win xp, jsi asi celkem v haji, to nevim jak resit...
ja kvuli tomu zazracnymu linuxu studoval 200 strankovou prirucku, abych to vubec zvladnul nainstalovat tehdy...uz nikdy vic, to si radsi necham srat na hlavu od MS, aspon vsechno odklikam a je klid...beware of linux...

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

co zkusit nejaky booloader jiny nez grub? co treba XOSL? :P
Obrázek
live free or die!

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

Jindy2: ono lilo umi bootovat i windows, i grub to umi, jen to musis spravne nastavit... ja bezne provozuju lin a win na jednom disku, staci vybrat booloader, ktery umi oboje a se kterym si budes vedet rady
Obrázek
live free or die!

dendy

Příspěvek od dendy »

taaaak.. konecne som to vyriesil ... Easy BCD 1.7 .. 2 kliknutia, restore vista mbr.. a vybavena vec...

lupthrack: vies, problem je v tom ze ja NECHCEM OS kde budem musiet rozmyslat aky bootloader pouzit, ako nastavit particie, ako nastavit hento, ako tamto, atd.. chcem OS v ktorom budem moct pracovat a nie OS s ktory je vobec odysea nainstalovat ... doteraz som sa dost tesil na linux (aj koli tomu som kupoval ntb s 2 samostatnymi diskami) ale po tychto skusenostiach nechcem pekne dlho o linuxe ani pocut ... jednoducho nech je Win aky je, nech ma svoje muchy, ale je extremne blbuvzdorny, extremne kompatibilny s akymkolvek HW, a da sa dost slusne vytunit tak aby perfetkne slapal aj bez toho aby mal clovek 3 vysoke skoly a prestudovanych 10 ton manualov, howto a knih ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jindy2 píše:no, dendy, tohle jsem resil pred asi 8mi roky po instalaci RedHat Linux...sice jsem ho rozbehal, ale potom jsem se nedokazal zbavit toho LILO atd...je to sracka...
tehdy jsem mel stesti, ze jeste byl v kurzu Win 98, tak jsem to vyresil pres dos boot disketu a dal jsem ten format MBR (nebo nejaky low level bios format, uz nevim)...dneska, kdyz nemas boot CD win xp, jsi asi celkem v haji, to nevim jak resit...
ja kvuli tomu zazracnymu linuxu studoval 200 strankovou prirucku, abych to vubec zvladnul nainstalovat tehdy...uz nikdy vic, to si radsi necham srat na hlavu od MS, aspon vsechno odklikam a je klid...beware of linux...
<offtopic>
Dnes je ale linux uplne inde a nainstaluje ho kazdy , kto nainstaluje windows .. Dokonca si vie pri instalacii spravit raid a podobne veci , co windows neumoznuje .. Microsoft by sa mal ucit od linuxu ..
</offtopic>

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy píše: lupthrack: vies, problem je v tom ze ja NECHCEM OS kde budem musiet rozmyslat aky bootloader pouzit, ako nastavit particie, ako nastavit hento, ako tamto, atd.. chcem OS v ktorom budem moct pracovat a nie OS s ktory je vobec odysea nainstalovat ... doteraz som sa dost tesil na linux (aj koli tomu som kupoval ntb s 2 samostatnymi diskami) ale po tychto skusenostiach nechcem pekne dlho o linuxe ani pocut ... jednoducho nech je Win aky je, nech ma svoje muchy, ale je extremne blbuvzdorny, extremne kompatibilny s akymkolvek HW, a da sa dost slusne vytunit tak aby perfetkne slapal aj bez toho aby mal clovek 3 vysoke skoly a prestudovanych 10 ton manualov, howto a knih ...
To je divne co pises .. kto zvladne nainstalovat windows , musi zvladnut nainstalovat aj linux .. je to uplne to iste ..

Odpovědět