iZotope iris 2

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
biscuit

iZotope iris 2

Příspěvek od biscuit »

Pred nejakym casem jsem zkousel prvni verzi. Prislo mi to konceptem zajimave, ale trochu uzivatelsky odtazite a hlavne ne zas az tak zajimave, abych tomu venoval vice casu. Navic jsem mel pocit, ze mi zatim vystaci ne tolik vytezovanej CronoX a kdyz ne, sahnu radeji po Alchemy. No a najednou tu mame iris ve verzi 2. Po zkouknuti nekolika videi, jsem se rozhodl to vyzkouset. A musim rict, ze tahle verze uz na me zapusobila daleko lip, nez ta prvni. Propracovanejsi gui, spousta modulacnich moznosti, moc hezky filtry a efekty, celkove moc fajn zvuk a hlavne skvelej nastroj, kterej je predurcenej k zabave. Chvilka necilenyho experimentovani prinasi zajimavy vysledky ve forme pouzitelnejch zvuku a to za kratkou dobu. A jelikoz je tahle vec i se svoji 11GB knihovnou do konce roku za prijemnejch 199,- $, nezbyde mi nic jinyho, nez si to koupit :wink:

https://www.izotope.com/en/products/eff ... ents/iris/

Amorph
Moderátor

Re: iZotope iris 2

Příspěvek od Amorph »

hmm, taky me to dost zaujalo. Ale letos uz jsem si asi nadeloval dost, tak uvidim pristi rok, verim, ze ty slevy jeste nekdy budou:)

mipex

Příspěvek od mipex »

Taky se mi hodně pozdává, jenže mne odrazuje ruchlost spuštění pluginu. Nemáš pocit , že v cubase než načteš iris to trva poněkud dlouho ? a taky to trochu trvá než ho zavřeš. a to mám pecko si myslím dost předimenzované

biscuit

Příspěvek od biscuit »

plugin se nacita vcelku standardne rychle, ale straslive dlouho se nacita gui a taky straslive dlouho trva nez zmizi :-) nemam komp predimenzovanej, ale porad docela slusnej stroj se stale jeste slusnou g kartou (minimalne na desktop apps). podle me to je nejakej bug. samozrejme se bojim nejakejch zamrzu apod. :-(

mipex

Příspěvek od mipex »

Mas pravdu. Kdyz vytvorim pouze jednu stopu s Iris, stoupne mi zatizeni v Cubase cca o 30 proc. Je to pro mne nepouzitelne. Jsou tam nadherne moznosti a uz i vytvorene zvuky. Nezbyva mi nic jineho nez si nektere nahrat do wavka a pak je samostane pouzit. Nyni do Iris bych neinvestoval.

dendy

Příspěvek od dendy »

30% co je to ? DIVA dokaze zozrat aj viac :-))

z ukazok to hra fakt paradne, ber to ako HW syntak, aj tam proste nahras audio do stopy a pracujes s tym.. ja takto fungujem uz roky, vsetky synthy (SW) nahravam do audia a pracujem uz s audiom.. maximalne si odlozim midi a patch keby som sa k tomu chcel vratit a este nieco donahravat.. je to len trosku menej pohodlne ako tahat vsetko realtime, na druhej strane ma to aj kopu vyhod - ked to mas vo wavku strihanim a aranzovanim zase ziskavas nove moznosti.. ked som pred rokmi (este na kompe) zacal fungovat tymto systemom (prvotne koli HW ale ako som si na to zvykol zacal som to pouzivat aj na SW), velmi rychlo sa mi to zapacil.. treba skusit ;-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

to co pise dendy podepisuju. kdyz jsem kdysi, z duvodu spoluprace, musel prejit na praci vicemene pouze se stopama, ktery jsme si posilali, az tehdy jsem si opravdu uvedomil ten potencial danej uplne jinym stylem prace. najednou clovek nekrouti cudlickama jak posedlej a zapasovava a obrabi ten "kamen" jinak, aby v mozaice sedel. je to jak jina dimenze... nejvtipnejsi na tom je ten pocit, ze clovek zjisti, jako by mel najednou jednu ruku navic, kterou driv nepouzival a pritom s ni umi okamzite skvele pracovat.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

biscuit: jo, jenze ty dve ruce cos pouzival dosud, zas mas trochu svazany za zadama;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

:-D no jasne, to je sice trefne, ale nic mi nebrani mit v jedny stope pristup c. 1 a v druhy c. 2. ale kazdopadne pobavils hodne ;-)

Odpovědět