Jak na MP3 loop?
Jak na MP3 loop?
Zdravím,
narazil jsem na problém - potrebuji udelat krátkou 8s smycku v mp3, ale vzdycky kdyz to zkomprimuju do mp3, tak to hodí na zacatek a konec chvili ticha, ktery se nemuzu zbavit - timpadem je smycka nefunkcni...
Pouzivam Lame.
Nevite nekdo jak wavku zkonvertovat do mp3 tak, aby to ticho na zacatku a konci tam nebylo?
Diky moc!
narazil jsem na problém - potrebuji udelat krátkou 8s smycku v mp3, ale vzdycky kdyz to zkomprimuju do mp3, tak to hodí na zacatek a konec chvili ticha, ktery se nemuzu zbavit - timpadem je smycka nefunkcni...
Pouzivam Lame.
Nevite nekdo jak wavku zkonvertovat do mp3 tak, aby to ticho na zacatku a konci tam nebylo?
Diky moc!
Trošku ticha tam bude skoro vždycky. Je to tím, že se zvuk při kódování do mp3 doplní "digitálním tichem" - mp3 nemá základní časovou jednotku jeden sampl, ale jeden blok - nevím přesně kolik to je, ale stovky samplů to budou.
Tomu doplňování do konce bloku se můžeš vyhnout tím, že budeš mít tu smyčku přesně tak dlouhou, aby i poslední blok mp3 byl akorát naplněn zvukem. Chce to zkoušet, a nebo si zjistit, jak je dlouhý blok v mp3 a spočítat si to
Napsal jsem to asi dost nesrozumitelně, ale snad to jde pochopit.
Jinak, tuším že L3Enc měl volbu -no-gaps určenou pro převod několika wavů po sobě následujících, aby výsledné zněly plynule po sobě a neměly na konci ticho, ale na konec předchozí mp3 se vložil místo digitálního ticha kousíček následující mp3, takže výsledek zněl bez přerušení stejně jako původní wavy.
Tomu doplňování do konce bloku se můžeš vyhnout tím, že budeš mít tu smyčku přesně tak dlouhou, aby i poslední blok mp3 byl akorát naplněn zvukem. Chce to zkoušet, a nebo si zjistit, jak je dlouhý blok v mp3 a spočítat si to

Napsal jsem to asi dost nesrozumitelně, ale snad to jde pochopit.
Jinak, tuším že L3Enc měl volbu -no-gaps určenou pro převod několika wavů po sobě následujících, aby výsledné zněly plynule po sobě a neměly na konci ticho, ale na konec předchozí mp3 se vložil místo digitálního ticha kousíček následující mp3, takže výsledek zněl bez přerušení stejně jako původní wavy.
díky, ale smyčky už mají pevnou délku - nemůžu je nijak prodlužovat a zkracovat. Jde o smyčku která by měla hrát na webu. Možná že mp3 formát se na to když to tak vidím nehodí. Máte někdo zkušenost, co je nejlepší jako podmaz na web, ale aby to zůstalo malý, bylo kompatibilní s většinou uživatelů a zároven mělo jakš takš kvalitu?
Dík
Dík
... tak jsem se rozhodl nakonec pro PCM 8bit 22kHz mono - datove to vyjde skoro nastejno a porad to je jeste poslouchatelny a hlavne to jde do smycky, takze v pohode. A je jisty, ze to pojede vsude, coz taky potrebuju. Pokud mate nekdo zkusenosti s audio smyckama pro web, tak by docela zajimalo do ceho to kodujete.
to uz se tu resilo, kexik myslim znal reseni....jo tady to j:
http://ezone.techno.cz/viewtopic.php?t= ... t=mp3+loop
http://ezone.techno.cz/viewtopic.php?t= ... t=mp3+loop
-