Jak na MP3 loop?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Magion

Jak na MP3 loop?

Příspěvek od Magion »

Zdravím,

narazil jsem na problém - potrebuji udelat krátkou 8s smycku v mp3, ale vzdycky kdyz to zkomprimuju do mp3, tak to hodí na zacatek a konec chvili ticha, ktery se nemuzu zbavit - timpadem je smycka nefunkcni...
Pouzivam Lame.
Nevite nekdo jak wavku zkonvertovat do mp3 tak, aby to ticho na zacatku a konci tam nebylo?
Diky moc!

dj-bobr

Příspěvek od dj-bobr »

Trošku ticha tam bude skoro vždycky. Je to tím, že se zvuk při kódování do mp3 doplní "digitálním tichem" - mp3 nemá základní časovou jednotku jeden sampl, ale jeden blok - nevím přesně kolik to je, ale stovky samplů to budou.

Tomu doplňování do konce bloku se můžeš vyhnout tím, že budeš mít tu smyčku přesně tak dlouhou, aby i poslední blok mp3 byl akorát naplněn zvukem. Chce to zkoušet, a nebo si zjistit, jak je dlouhý blok v mp3 a spočítat si to :)

Napsal jsem to asi dost nesrozumitelně, ale snad to jde pochopit.

Jinak, tuším že L3Enc měl volbu -no-gaps určenou pro převod několika wavů po sobě následujících, aby výsledné zněly plynule po sobě a neměly na konci ticho, ale na konec předchozí mp3 se vložil místo digitálního ticha kousíček následující mp3, takže výsledek zněl bez přerušení stejně jako původní wavy.

Magion

Příspěvek od Magion »

díky, ale smyčky už mají pevnou délku - nemůžu je nijak prodlužovat a zkracovat. Jde o smyčku která by měla hrát na webu. Možná že mp3 formát se na to když to tak vidím nehodí. Máte někdo zkušenost, co je nejlepší jako podmaz na web, ale aby to zůstalo malý, bylo kompatibilní s většinou uživatelů a zároven mělo jakš takš kvalitu?
Dík

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Mě by to taky zajímalo, narazil jsem na stejnej problém :-)

Magion

Příspěvek od Magion »

... tak jsem se rozhodl nakonec pro PCM 8bit 22kHz mono - datove to vyjde skoro nastejno a porad to je jeste poslouchatelny a hlavne to jde do smycky, takze v pohode. A je jisty, ze to pojede vsude, coz taky potrebuju. Pokud mate nekdo zkusenosti s audio smyckama pro web, tak by docela zajimalo do ceho to kodujete.

komor

Příspěvek od komor »

to uz se tu resilo, kexik myslim znal reseni....jo tady to j:

http://ezone.techno.cz/viewtopic.php?t= ... t=mp3+loop

Magion

Příspěvek od Magion »

jo dik - nehledal jsem to tu :oops:
v podstate ten wav je asi nejjistejsi reseni. ok

kexik

Příspěvek od kexik »

je take riesenie (pofiderne) a sice premenovat mp3 na wav. nedava to moc zmysel ale funguje to, aspon u mna. zrejme to potom prehrava nejaky iny engine alebo co, a ten to zmakne bez pauz. rozhodne vyskusaj...

aum generator

Příspěvek od aum generator »

ja som narazil na rovnaky problem a som sa ho dost dlho snazil riesit a zistil som ze to proste nejde.
jedine riesenie na ktore som prisiel bolo pustat ten loop cez nejaky MP3 player, ktory bude vediet ten koniec crossfadenut nejako rozumne.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

magion : skus 44kHz, mono a daj ADPCM kompresiu (4bit).. to je kompatibilne aj s windows 3.1 .. a super kvalita ..

shafa

Příspěvek od shafa »

Tohle jsem nedavno resil u Flash animaci a taky jsem s tim nehnul. Mp3 pro me byla v tomhle smeru tabu. Zrejme jedine wav

onehalph

Příspěvek od onehalph »

no - jsou prece i programy na orezavani mp3 - treba mp3 trimmer - coz si myslim, ze resi - ale nezkousel jsem toto konkretne :-)

Odpovědět