Jak vysamplovat analog synth

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Jak vysamplovat analog synth

Příspěvek od Poklop » 14 dub 2013 10:24

Ahoj, rád bych našel nějakej sampler, kterej umí samplovat podle vstupní úrovně zvuku a automaticky se spustí.
Jde mi o to, že chci vysamplovat některé patche z nástroje, kterej prodávám a chci to udělat klapku po klapce.
Je potřeba ale automatickej start podle úrovně, jinak bych to musel ručně ořezávat.
Vím, že něco takovýho bylo popřípadě je, ale nemůžu to nikde najít.
Většina software samplerů paradoxně neumí samplovat :-)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Jak vysamplovat analog synth

Příspěvek od Fractal » 14 dub 2013 10:48

uměl to Wavelab, dá se nastavit od jaké úrovně, jak dlouho, jak se budou číslovat soubory a podobné věci, už sem s ním ale dlouho nepracoval, takže detaily si nepamatuju

Sane
Příspěvky: 277
Registrován: 30 kvě 2009 12:21

Re: Jak vysamplovat analog synth

Příspěvek od Sane » 14 dub 2013 10:54

Pokud dobře vím, tak tohle umí (nebo uměl) perfektně Direct Wave

http://www.image-line.com/documents/directwave.html

Slevový kupon zde:

https://support.image-line.com/jshop/sh ... BDDIBGA477

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Jak vysamplovat analog synth

Příspěvek od Poklop » 14 dub 2013 11:52

Ten DirectWave to umí zajímavě, ale zdá se, že ne z externího zdroje. Jakohost můžu použít jen Cubase.
WaveLab vypadá, že to půjde, ale má to jen jednu nevýhodu, musí se každá nota zvlášť odkliknout. Není to tragédie, ale mám dojem, že existuje samplovací utilita, která by měla umět tohle všechno automaticky a člověk jen mačká tóny.
Díky za tipy :-)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Jak vysamplovat analog synth

Příspěvek od Poklop » 14 dub 2013 12:01

Beru zpět, ten WaveLab by to měl umět, jen se mi to zatím nedaří, snad na to přijdu a potvrdím to tady.
Díky

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Jak vysamplovat analog synth

Příspěvek od dano » 14 dub 2013 12:03

A opacny postup by ti nevyhovoval? teda ze do WaveLabu nahrat jeden cely wav s materialom s tym ze vzdy nechas nejaku seknud dve pauzu a potom si to nechas automaticky nastrihat ako keby si robil CD montaz podla urovne hlasitosti? Takto som ja robil loopy z jednej Roland karty a dost rychle to bolo cele...

haralambos
Příspěvky: 95
Registrován: 05 bře 2012 20:36

Re: Jak vysamplovat analog synth

Příspěvek od haralambos » 14 dub 2013 12:17

presne na tohle pouzivam Geist - nastavis si start a stop threshold a pak uz jen hrajes, on si to automaticky upravi
je navic i standallone a krom toho je to opravdu uzasnej drum machine...

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Jak vysamplovat analog synth

Příspěvek od Poklop » 14 dub 2013 12:21

Díky kluci, mrknu na to odpoldne, teď musim pryč ale k večeru dám vědět, obě možnosti by šly (offline střih nebo ten Geist) mrknu a to.
Moc díky.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Jak vysamplovat analog synth

Příspěvek od Poklop » 14 dub 2013 19:37

Díkes moc za nápovědu, Geist zdá se funguje na výbornou. Ve Wavelabu jsem atomatický ukládání nerozběhal.
Ten Geist lze fakt udělat tak, že si v Cubase udělám celou klaviaturu v notách a pustim to a automaticky se mi to nasampluje notu po notě :-)

haralambos
Příspěvky: 95
Registrován: 05 bře 2012 20:36

Re: Jak vysamplovat analog synth

Příspěvek od haralambos » 14 dub 2013 20:03

presne tak, je to plne automaticky a skutecne staci jen vytvorit v pianorollu midi region, zapnout start a jede to uplne samo - maximalni spokojenost zarucena :)

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Jak vysamplovat analog synth

Příspěvek od 48cube » 15 dub 2013 09:12

Na samplovani HW synthu je genialni Sequetron, resp. jeho podfunkce Sample Aid. Umi automaticky trigovat uzivatelem definovany rozsahy MIDI v definovanejch intervalech, automaticky i rucne. Nenahrava do wavu, jen automatizuje proces trigovani na urcenejch velocitach a rozsazich, tzn. nemusis mackat klapky.

Sequetron
http://myweb.tiscali.co.uk/philweb/phil ... etron.html

Sample Aid
http://myweb.tiscali.co.uk/philweb/phil ... e-aid.html

Odpovědět