Jaky pouzivate multiband compressor

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Jaky pouzivate multiband compressor

Příspěvek od Ondra P. » 02 bře 2007 08:14

Chtel bych se poptat co tetka pouzivate za multiband compressory...
Chci zacit pouzivat multiband na finalizaci na mastering.... co by ste doporucili.. diky

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 02 bře 2007 08:18

Párkrát jsem použil dB-M Multiband Limiter (www.db-audioware.com).

P.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Jaky pouzivate multiband compressor

Příspěvek od Poshook » 02 bře 2007 08:42

ekeaze píše:Chtel bych se poptat co tetka pouzivate za multiband compressory...
Chci zacit pouzivat multiband na finalizaci na mastering.... co by ste doporucili.. diky
T-Racks Limiter, PSP WintageWarmer

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 02 bře 2007 08:45

A zkouseli jste nekdo Izotope ozone? slysel jsem zneho celkem slusny finalni nahravky...

Poshook: PSP WintageWarmer je multiband compressor?

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 02 bře 2007 09:54

Je, teď nevím jestli dvoj- nebo třípásmovej. A taky je to limiter. Je to prostě úžasnej plugin :-) Použitelnej MB comp, kterej nežere moc CPU je od Ultrafunk, jinak (zcela netrendově ;-)) na masteru bych se nebránil waves...

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 02 bře 2007 10:06

Izotope je fajn, len tam treba opatrne a decentne s tymi excitermi a delay spektrami, lebo dost lahko sa s Izotope pregrcne cely sound. Niekedy je menej viac.

Ja som trebars nedavno bezradne maturoval s komakom, nasadol som na neho len tak skusmo Izotope, trosku som pristavil pasmo a akurat som tak lamersky trafil to spravne pasmo, len tak som cumel ako to urobilo zvuk toho kopaku, o dve triedy lepsi a nadupanejsi.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 02 bře 2007 11:10

Podle meho skromneho nazoru jsou MB kompresory dobra vec... a to asi tak v tech pripadech, kdy je potreba vytahnout neco z bryndy. Nicmene u normalne smichanejch veci mi multiband temer vzdycky skodil a daleko priznivejsi vysledky mi lezly z "normalnich" kompresoru a eq.

Waves linear MB ma tu dobrou vlastnost, ze kdyz je vsechno na nule, ta to nic nedegraduje. Jejich C4 verze degraduje svejma crossoverama.

Kdyz delam mastr na vinyl, tak rozdeluju veci rucne... a musim rict, ze PSP Neon umi udelat crossover tak, ze neni slyset. Kdysi sem to delal s cambridge a prislo mi to vpoho, ale co ted slysim za rozdil je "hruza".

Nema voxengo nejakej multiband?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 bře 2007 11:15

matucha: se divim zes neplivnul na Ozone zminenej vejs ,)
matucha píše:Ozone je sragora.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 02 bře 2007 11:23

snazim se multiband nepouzivat a spis kompresovat grupy nebo jednotlivy savle v mixu.. taky jsem pred limiter zkousel treba i (neni to multiband) Dual Limiting Amplifier LM-662, ale po nejaky dobe hrani si s tim, jsem zjistil, ze to nedela to co chci a bez toho je to lepsi :/
takze kdyz budu potrebovat kompresovat master, dam na nej bez obav svyho oblibenyho sonalksis SV-315 bojovnika :)

poshook, vasek: no neni multiband jako multiband ;) ty dva zmineny poshookem, jsou zrovna ty u kterejch se pokud vim nedaji nastavovat jednotlivy pasma samostatne..
Naposledy upravil(a) biscuit dne 02 bře 2007 11:30, celkem upraveno 4 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 02 bře 2007 11:27

Ja sem tez vzdy skoncil u normalniho kompresoru... Pac s multibandem sem to poradne nikdy neumel, ale potom co sem slysel zamstrovanou nahravku prave v ozonu tak to bylo fakt good...
A prave mne zajima jestli je neco lepciho, nebo jestli je to sragora.... ale jak rikam podletoho co sem slysel tak to sragora neni....

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 02 bře 2007 12:15

multiband jsem na masteru přestal používat

na taneční hudbu jsem používal yamaha final master (12db strmost dobře budila, dobrý clipping), dělal ale psí psí kusy s fází, měnil charakter zvuku - v případě taneční hudby ale v celkem dobrém směru

na rock a tak C4ku, ta ale (pro někoho líbivě) namotává do jedné lajny basové spektrum, navíc se mi zdá, že v basech zvuk z-mono-vává (taky pro někoho může být plus)

poslední dobou jsem si oblíbil linear multiband od waves, hlavně ten jeho adaptive mod, ale vadí mi, když nad něčím nemám kontrolu, takže ho vlastně taky nepoužívám:), je fakt že pásma má odděleny téměř neznatelně, nejšetrnější multiband co znám

asi záleži co do mk chceš míchat... dnb, tek, psy asi ok a jestli vůbec do něj mícháš, nebo jestli ho tam jenom tak umístíš:)
...když se mordíš s nějakýma synth, nebo akustickýma detailama tak je multiband akorát tak nazlost

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 02 bře 2007 12:30

Me se Ozon na masteru libi, ale je fakt, ze se s nim musi hodne opatrne. Prijde mi, ze jeho limiter i multiband compresor jsou vetsinou pro muj zvuk plus. Enhancer nekdy, stereo imager je vetsinou nahovno, protoze necha kolem stredu diru a reverb a eq radsi fakt ne. Je ale pravda, ze obcas prida do zvuku takovej jako kovovej nadech, coz se nekomu nelibi. Podle Izotope je to spis znamka komercniho zvuku;)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 02 bře 2007 13:05

cyril: na ozone sem nepliv, protoze jsem znal jenom starou nejakou verzi a ta mi prisla hrozna... dneska uz jsme o par generaci dal, tak je to treba jiny --- veci se vyvijej, ale popravde ozone si u me udelal svoji reputaci a tak me nezajima... a vlastne me nezajima, protoze neobsahuje nic, co bych potreboval. A co z toho potrebuju (EQ & Comp) mam uz v tolika variacich, ze...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 bře 2007 13:11

matucha: jasny...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 05 bře 2007 11:22

ekeaze píše:A zkouseli jste nekdo Izotope ozone? slysel jsem zneho celkem slusny finalni nahravky...

Poshook: PSP WintageWarmer je multiband compressor?
Vintage Warmer je trojpasmovy compressor/limiter

Odpovědět