Jaky pouzivate multiband compressor
Jaky pouzivate multiband compressor
Chtel bych se poptat co tetka pouzivate za multiband compressory...
Chci zacit pouzivat multiband na finalizaci na mastering.... co by ste doporucili.. diky
Chci zacit pouzivat multiband na finalizaci na mastering.... co by ste doporucili.. diky
Re: Jaky pouzivate multiband compressor
T-Racks Limiter, PSP WintageWarmerekeaze píše:Chtel bych se poptat co tetka pouzivate za multiband compressory...
Izotope je fajn, len tam treba opatrne a decentne s tymi excitermi a delay spektrami, lebo dost lahko sa s Izotope pregrcne cely sound. Niekedy je menej viac.
Ja som trebars nedavno bezradne maturoval s komakom, nasadol som na neho len tak skusmo Izotope, trosku som pristavil pasmo a akurat som tak lamersky trafil to spravne pasmo, len tak som cumel ako to urobilo zvuk toho kopaku, o dve triedy lepsi a nadupanejsi.
Ja som trebars nedavno bezradne maturoval s komakom, nasadol som na neho len tak skusmo Izotope, trosku som pristavil pasmo a akurat som tak lamersky trafil to spravne pasmo, len tak som cumel ako to urobilo zvuk toho kopaku, o dve triedy lepsi a nadupanejsi.
Podle meho skromneho nazoru jsou MB kompresory dobra vec... a to asi tak v tech pripadech, kdy je potreba vytahnout neco z bryndy. Nicmene u normalne smichanejch veci mi multiband temer vzdycky skodil a daleko priznivejsi vysledky mi lezly z "normalnich" kompresoru a eq.
Waves linear MB ma tu dobrou vlastnost, ze kdyz je vsechno na nule, ta to nic nedegraduje. Jejich C4 verze degraduje svejma crossoverama.
Kdyz delam mastr na vinyl, tak rozdeluju veci rucne... a musim rict, ze PSP Neon umi udelat crossover tak, ze neni slyset. Kdysi sem to delal s cambridge a prislo mi to vpoho, ale co ted slysim za rozdil je "hruza".
Nema voxengo nejakej multiband?
Waves linear MB ma tu dobrou vlastnost, ze kdyz je vsechno na nule, ta to nic nedegraduje. Jejich C4 verze degraduje svejma crossoverama.
Kdyz delam mastr na vinyl, tak rozdeluju veci rucne... a musim rict, ze PSP Neon umi udelat crossover tak, ze neni slyset. Kdysi sem to delal s cambridge a prislo mi to vpoho, ale co ted slysim za rozdil je "hruza".
Nema voxengo nejakej multiband?
snazim se multiband nepouzivat a spis kompresovat grupy nebo jednotlivy savle v mixu.. taky jsem pred limiter zkousel treba i (neni to multiband) Dual Limiting Amplifier LM-662, ale po nejaky dobe hrani si s tim, jsem zjistil, ze to nedela to co chci a bez toho je to lepsi :/
takze kdyz budu potrebovat kompresovat master, dam na nej bez obav svyho oblibenyho sonalksis SV-315 bojovnika
poshook, vasek: no neni multiband jako multiband
ty dva zmineny poshookem, jsou zrovna ty u kterejch se pokud vim nedaji nastavovat jednotlivy pasma samostatne..
takze kdyz budu potrebovat kompresovat master, dam na nej bez obav svyho oblibenyho sonalksis SV-315 bojovnika

poshook, vasek: no neni multiband jako multiband

Naposledy upravil(a) biscuit dne 02 bře 2007 11:30, celkem upraveno 4 x.
Ja sem tez vzdy skoncil u normalniho kompresoru... Pac s multibandem sem to poradne nikdy neumel, ale potom co sem slysel zamstrovanou nahravku prave v ozonu tak to bylo fakt good...
A prave mne zajima jestli je neco lepciho, nebo jestli je to sragora.... ale jak rikam podletoho co sem slysel tak to sragora neni....
A prave mne zajima jestli je neco lepciho, nebo jestli je to sragora.... ale jak rikam podletoho co sem slysel tak to sragora neni....
multiband jsem na masteru přestal používat
na taneční hudbu jsem používal yamaha final master (12db strmost dobře budila, dobrý clipping), dělal ale psí psí kusy s fází, měnil charakter zvuku - v případě taneční hudby ale v celkem dobrém směru
na rock a tak C4ku, ta ale (pro někoho líbivě) namotává do jedné lajny basové spektrum, navíc se mi zdá, že v basech zvuk z-mono-vává (taky pro někoho může být plus)
poslední dobou jsem si oblíbil linear multiband od waves, hlavně ten jeho adaptive mod, ale vadí mi, když nad něčím nemám kontrolu, takže ho vlastně taky nepoužívám:), je fakt že pásma má odděleny téměř neznatelně, nejšetrnější multiband co znám
asi záleži co do mk chceš míchat... dnb, tek, psy asi ok a jestli vůbec do něj mícháš, nebo jestli ho tam jenom tak umístíš:)
...když se mordíš s nějakýma synth, nebo akustickýma detailama tak je multiband akorát tak nazlost
na taneční hudbu jsem používal yamaha final master (12db strmost dobře budila, dobrý clipping), dělal ale psí psí kusy s fází, měnil charakter zvuku - v případě taneční hudby ale v celkem dobrém směru
na rock a tak C4ku, ta ale (pro někoho líbivě) namotává do jedné lajny basové spektrum, navíc se mi zdá, že v basech zvuk z-mono-vává (taky pro někoho může být plus)
poslední dobou jsem si oblíbil linear multiband od waves, hlavně ten jeho adaptive mod, ale vadí mi, když nad něčím nemám kontrolu, takže ho vlastně taky nepoužívám:), je fakt že pásma má odděleny téměř neznatelně, nejšetrnější multiband co znám
asi záleži co do mk chceš míchat... dnb, tek, psy asi ok a jestli vůbec do něj mícháš, nebo jestli ho tam jenom tak umístíš:)
...když se mordíš s nějakýma synth, nebo akustickýma detailama tak je multiband akorát tak nazlost
Me se Ozon na masteru libi, ale je fakt, ze se s nim musi hodne opatrne. Prijde mi, ze jeho limiter i multiband compresor jsou vetsinou pro muj zvuk plus. Enhancer nekdy, stereo imager je vetsinou nahovno, protoze necha kolem stredu diru a reverb a eq radsi fakt ne. Je ale pravda, ze obcas prida do zvuku takovej jako kovovej nadech, coz se nekomu nelibi. Podle Izotope je to spis znamka komercniho zvuku;)
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
cyril: na ozone sem nepliv, protoze jsem znal jenom starou nejakou verzi a ta mi prisla hrozna... dneska uz jsme o par generaci dal, tak je to treba jiny --- veci se vyvijej, ale popravde ozone si u me udelal svoji reputaci a tak me nezajima... a vlastne me nezajima, protoze neobsahuje nic, co bych potreboval. A co z toho potrebuju (EQ & Comp) mam uz v tolika variacich, ze...