JAKY SOFTWARE PRO ZPETNOU KONTROLU INTONACE ZPEVU GRAFEM V%?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Zamčeno
psk501

Příspěvek od psk501 »

TAP píše: A stejně si myslím, že Jirka2 a Kylie jsou jedna a tatáž osoba. :idea:
Kylie je z ceska a Majkl je brit, takze asi ne :wink:

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Tap:

V-Vocal skouknu a dam vedet. Diky. (Ale hlavne potrebuji videt ten graf a jake jednotky tam jsou na osach. VIdea jsou pusobyva, ale detaily na grafech v nich castokrat nerozeznas.)
P.S. Doladovat softwarem nic nehodlam. Chci to pro kontrolu. Doladovat budu v krku.

rastis

Příspěvek od rastis »

Jirka2 - vsak hod ukazku spevu a ja Ti poviem velmi zodpovedne a seriozne, ako dobre intonujes.

inak mas absolutny sluch ?

delay

Příspěvek od delay »

Myslim, že nic lepší jak Melodyne neni, asi si tomu nevěnoval dost času aby jsi vůbec pochopil, kolik tam máš možností.

rastis

Příspěvek od rastis »

delay píše:...asi si tomu nevěnoval dost času aby jsi vůbec pochopil, kolik tam máš možností.
otazka zni:

JAKY SOFTWARE pouzit PRO ZPETNOU KONTROLU INTONACE ZPEVU GRAFEM V procentech?

:)

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Obrázek

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

.

.
PYTKIN A SPOL:

Mam na mysli toto, TOHLE PRESNE HLEDAM (VIZ DOLNI CAST OBRAZKU, KDE JSOU ONY PROCENTA NA SVISLE OSE ):

http://tuningmeister.com/Tutorial/TMMainRaga.html

Prectete si odstavecek pod tretim obrazkem (od zhora), kde se mimo jine pise:

"....The labels to the left [1] indicate that each dashed line represents a pitch differential of 10 cents...."

Takze se to da odhadnout na jednotky procent, coz je to co hledam.

Pouha presnost na tony, je mi na hovno, protoze potrebuji podrobnejsi kontrolu intonace - na procenta JEDNOTLIVYCH tonu.

Stahnul jsem si to, ale problem je v tom, ze graf ma delku pouze nekolik vterin a pote se to maze a znovu nahrava na stejne misto. Ja totiz potrebuji, aby graf mel delku minimalne hodinu ci vice, ci neomezenou dobu.

P.S. Jak se sem ten obrazek primo okopiruje??? Snazil jsem se ho sem vlozit pomoci Insert Image a pomoci copy a paste, ale nic z toho nefunguje.
Naposledy upravil(a) Jirka2 dne 05 lis 2008 09:25, celkem upraveno 2 x.

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Tap,
delay,
Pytkin a
ostatni:

V-Vocal jsem skouknul na youtube, ale nenasel jsem tam graf s procentama jednotlivych tonu. Znas-li nejakou konkretni adresu obrazku grafu, ktery hledam, tak mi ji prosim napis. Diiky. (Ja totiz NEhledam software na opravu intonace pomoci softwaru!!!!!! Vetsina programu jsou na toto specializovana. To ja NEHLEDAM. Ale hledam zaznam me intonace na grafu, kde jsou znazornena procenta presnosti intonace jednotlivych tonu!!!!!!) Mrknete na odkaz meho predesleho prispevku, abyste pochopili, co hledam:

Jirka2 píše:.

.
PYTKIN A SPOL:

Mam na mysli toto, TOHLE PRESNE HLEDAM (VIZ DOLNI CAST OBRAZKU, KDE JSOU ONY PROCENTA NA SVISLE OSE ):

Prectete si odstavecek pod tretim obrazkem (od zhora), kde se mimo jine pise:

"....The labels to the left [1] indicate that each dashed line represents a pitch differential of 10 cents...."

Pouha presnost na tony, je mi na hovno, protoze potrebuji podrobnejsi kontrolu intonace - na procenta JEDNOTLIVYCH tonu.

Stahnul jsem si to, ale problem je v tom, ze graf ma delku pouze nekolik vterin a pote se to maze a znovu nahrava na stejne misto. Ja totiz potrebuji, aby graf mel delku minimalne hodinu ci vice, ci neomezenou dobu.

P.S. Jak se sem ten obrazek primo okopiruje??? Snazil jsem se ho sem vlozit pomoci Insert Image a pomoci copy a paste, ale nic z toho nefunguje.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jirka " ja poznam len melodyne a autotune .. nikde inde som zobrazenie presnosti intonovania nevidel ..

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Pytkin:

Ted nevim, jestli si rozumime: Rikas, ze melodyne a autotune zobrazuji intonaci na grafu s presnosti na desitky ci jednotky procent pro kazdou jednotlivou notu a bez casoveho omezeni ci alespon s hodinovym omezenim???? Jestli ano, tak je to super. Je mi totiz uplne jedno, jaky software pouziji. Hlavne- ze to bude umet, to co mam na mysli.

ALE NEJSEM SI JIST, ZDA SI POCHOPIL CO MAM NAMYSLI. KOUKNUL SI SE NA TEN MUJ ODKAZ, ABY SI SE UJISTIL CO MAM NA MYSLI S TEMI PROCENTY A S CASOVYM OMEZENIM?

Zde si to muzes zdarma stahnout a vyzkouset, abys vedel co mam na mysli:

http://tuningmeister.com/services.html

A nebo snad bude stacit se podivat na tento obrazek onoho softwaru?: (VIZ DOLNI CAST OBRAZKU, KDE JSOU ONA PROCENTA NA SVISLE OSE ):

Precti si odstavecek pod tretim obrazkem (od zhora), kde se mimo jine pise:

KOUKNUL SI SE NA TEN MUJ ODKAZ, ABY SI SE UJISTIL CO MAM NA MYSLI S TEMI PROCENTY A S CASOVYM OMEZENIM?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jirka : oba ukazuju nepresnosti .. neviem s akou presnostou .. vobec ma to nezaujima .. len som napisal , ze ziaden iny software ktory by ukazoval nepresnosti nepoznam ..

Na tvoj odkaz som sa nepozrel .. vobec ma nezaujima ..

Drumer

Příspěvek od Drumer »

mozna by bylo lepsi místo grafu použít gaffu:-D

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Pytkin píše:jirka : oba ukazuju nepresnosti .. neviem s akou presnostou .. vobec ma to nezaujima .. len som napisal , ze ziaden iny software ktory by ukazoval nepresnosti nepoznam ..

Na tvoj odkaz som sa nepozrel .. vobec ma nezaujima ..
No v tom je ten problem: Nevis s jakou presnosti ukazujou. A HLAVNE V JAKYCH JEDNOTKACH: CI V CELYCH NOTACH (=velmi hrube rozliseni) CI V PROCENTACH JEDNOTLIVYCH NOT (=detailni rozliseni). Takze nevis, zda je to, to co hledam.

A to, ze te to nezajima, je tva vyhoda. Mas o problem mene.

Ja zpivam s presnosti cca +- 10 procent, coz je pry standard. Ale na zacatecnika, si myslim, je to dobry. Chtel bych to vypilovat na +- ...no...do tech peti ci tri???

Docela jsem zklamany, ze to tu nikdo nezna - onen software, zejmena nekdo z rad zpevaku ci/a ucitelich zpevu. Protoze na Internete v anglickem jazyce (to jest na Zapade) jsou mraky takovychto podobnych softwaru urcenych pro zpevaky a ucitele zpevu na TRENOVANI zpevu. Jsou tam zrejme dal, nez ti v CR (SR).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jirka : normalne graficky .. proste mas siet s tonmi a je tam krivka .. mne osobne to postacuje aby som vedel odchylku .. proste ten druh grafiky mi staci ..

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

No, jasne, ale je podstatne, co je na tom grafu naneseno = co je na svisle a vodorovne ose a v jakych jednotkach. Vodorovna osa vetsinou znaci cas, ale u svisle osy je problem najit graf, kde jsou oznacena procenta s presnosti na jednotky ke KAZDEMU tonu, ktery zazpivas. Presnost na pouhe tony je mi na hovno. To je pro profesionala prilis mala presnost.

Dam priklad. U hrubeho rozliseni s presnosti zda si zazpival napr. Ceee nebo Deee se da ta presnost prirovnat na kilometry jako zda jsi od Prahy 10 ci 50 kilometru. Jenze, ja potrebuji vedet detailnejsi/presnejsi vzdalenost od Prahy a to s presnosti vdalenosti od Prahy na milimetry. Nikoliv kilometry. Abych intonaci vypiloval co nejlepe na profesionalni uroven. Nikoliv amaterskou.

Dam priklad: Vem si do ruky chromatickou ladickou na kytaru, kde je rozliseni po dilcich deseti procent (hardware - napr. SEIKO SAT 500 CHROMATIC TURNER) a snaz se zazpivat velmi pomalu, nejakou melodii. Amater bude rad, kdyz mu ta ladicka pokazde ukaze jakou notu on zazpival, to jest, bude rad, kdyz se strefi s presnosti "NA NOTY". (I to je tezke pro amatera vydrzet s dechem na urcite note a nehoupat s intonaci +- ton).
Ale profesionalu, nestaci jen pouze udrzet onu notu (ton), ale bude chtit udrzet onen ton (notu) s presnosti co nejvyssi, tak, aby mu ta ladicka ukazala na display rucickou na NULA procent odchylky. (Coz samomzrejme malokdo vzdy dokaze. Me bude stacit tolerance +- 3 procenta?)

Me ta sit s tonami nestaci. To je velmi hrube rozliseni. Pro amatery. Ja hledam graf (SIT), kde KAZDY ton je jeste navic zvetsen/rozlozen/PRIBLIZEN/ZVETSENA PRESNOST JAKO POD MIKROSKOPEM, to jest: ma sit s procentama ukazujici odchylku od ABSOLUTNI frekvencni (kmitoctove) presnosti (tak jako to mas na ladicce na kytaru napr. SEIKO SAT 500 CHROMATIC TURNER.

Ja nehledam dalekohled, ale hledam sit detailni jako MIKROSKOP.

Zamčeno