JAKY SOFTWARE PRO ZPETNOU KONTROLU INTONACE ZPEVU GRAFEM V%?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Zamčeno
Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

JAKY SOFTWARE pouzit PRO ZPETNOU KONTROLU INTONACE ZPEVU GRAFEM V procentech?

Hodlam si sve nacvicovani zpevu nahravat a pak se kouknout na graf, abych videl o kolik procent a v kterych mistech a zda nahoru ci dolu jsem vedle.

Na tom grafu potrebuji vodorovne linky (coz je svisla osa grafu) s rozlisenim po deseti procentech (ci lepe po jednotkach procent), abych videl (ci dokazal odhadnout) chyby az na jednotky procent.

Mam na mysli neco takoveho jako je chromaticka ladicka na kytaru (hardware) SEIKO SAT 500 CHROMATIC TURNER, kde vam rucicka ukaze odchylku od spravneho naladeni v procentech a je tam stupnice v procentech rozdelena po dilcich po 10 procentech. Ja chci to same (ci mozna, jeste lepe, s rozlisenim po dilcich po jednotkach procent), ale NE pouze v realnem case, ale take s moznosti zaznamu pomoci grafu.

POZOR: Hledam takovy software, kde NENI casove omezeni na onen zaznam, ci je ono omezeni minimalne na jednu hodinu ci delsi cas. (Protoze nehodlam prerusovat nacvik zpevu po kazdych napr. cca 8mi minutach, jenom proto, abych se podival o kolik ujizdim. To se kouknu az potom, kdyz dozpivam.)
Hledam na Googlu uz asi 3 tydny takovy to software, ale maximalne jsem nasel takovy hnuj, kde je casove omezeni na cca 8 minut a pak se to automaticky maze a nahrava znovu, coz mi je na hov....nic. Tez mi je na nic software, ktery jsem nasel, kde je rozliseni na svisle ose (vodorovnych linkach - po dilcich) pouze po celych notach, nikoliv po jednotkach (ci alespon desitkach) PROCENTECH ke KAZDE zazpivane note.

Verim, ze urcite neco takoveho co hledam, existuje, ale to je jako kdybych hledal jehlu v kupce sena. Tolik podobneho softwaru tomu co hledam, jsem jiz nasel, ale porad nic a nic, to co presne hledam. Pritom to neni nic dovijak sloziteho ci narocneho ci vyjimecneho. Nemusi to byt freeware ci shareware, muze to byt i za prachy, ale musi se to dat nekde stahnout alespon na zkusebni (trial) verzi casove omezenou, ale v plnem funkcnim rozsahu.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

antares autotune .. alebo celemony melodyne ..

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Tak na oboje dvoje jsem se take dival a nejak jsem tam nenasel to co hledam. Kouknu se na to znovu a upresnim to, ci ti dam za pravdu.
(Uz jsem toho zkouknul opravdu hodne, takze si to presne nepamatuji.)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No a vuci cemu by to ten sw mel porovnavat? Co mu das jako vstupni data pro porovnani s tim tvym zpevem?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jirka : melodyne to rovno kresli .. antares musis prepnut do grafickeho modu ..

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Jo, oboje dvoje jsem uz predtim zkouknul.

autotune:

http://www.antarestech.com/images/ATEvo ... c_full.jpg

...No, na levy strane (svisla osa) vidim pouze noty (dilky odstupnovane po notach). Ale ja potrebuji presnejsi (detailnejsi) rozliseni. ...a vizualni (graficke). No, kdyby to tak slo priblizit (zvetsit, zoom) abych videl GRAFICKY intonacni detaily a mit tam vodorovne linky (huste nad sebou, znacici ty procenta)....ale to asi nejde, ze???

Jediny co sem tam nasel, je nahore, ty cislicka (NULA) nad slovem "CENTS". A je otazka, zda to bude ukazovat i minus a plus, kdyz tam nebude ta nula, ale nejaky ty procenta navic (nahoru) ci mene (dolu) od te spravne intonace. Tez jsem tam nenasel vztah kde najdu informaci k pozici onoho zvuku v casovem meritku (cisla taktu, dob, apod. =vodorovna osa casova). Musim prece presne vedet ke kteremu mistu se ta procenta vztahuji z hlediska casu (mista, pozice v pisnicce).

Toto vsechno by prave melo byt videt uz na tom grafu, abych to nemusel hledat v tech cislickach a sestavovat (hledat) tu pozici ktere se ty procenta odchylky tykaji.

Pytkin, mas-li nejakej jinej, lepsi graf, z ktereho je to zretelne, napis, prosim, linku (adresu)...

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

A co se tyka toho melodyne, tak jsem nasel jen to video s tim Nemcem, kde neni patrne (neni dobre videt) co je na svislych a vodorovnych osach (radcich a sloupeccich, jsou-li tam nejake). Ja jsem tam zadne nezahlednul.
(Radky=procenta plus a minus od spravne intonace, a sloupecky=cisla taktu a dob not).

http://www.celemony.com/cms/index.php?i ... erview&L=0

Pytkin, mas-li nejakej jinej, lepsi graf, z ktereho je to zretelne, napis, prosim, linku (adresu)...

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Kermitak:

Software musi sam umet rozpoznat jakou notu zpivam, ukazat jak se jmenuje a do jake miry (v procentech plus ci minus a v grafu) jsem se spravne priblizil k nulove odchylce absolutne spravnemu kmitoctu (frekvenci) prislusnych not. (A je jedno jakych not.) (A to, zda zazpivam uplne jinou notu, nez bych mel, tak na to software nepotrebuju, protoze to je pak hrubka velka jako Brno a radeji bych mel jit hazet lopatou. Software potrebuji na intonacni detaily not a ne na velke hrubky chyb voleb nespravnych not.)
Naposledy upravil(a) Jirka2 dne 03 lis 2008 17:58, celkem upraveno 3 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Hele nejste s Kylie z jedny kapely? :]

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

bude zase legrace!

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Ne. Proc? (Hele bacha na moderatory!!! Drzme se tematu!)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Jirka2 píše:Ne. Proc? (Hele bacha na moderatory!!! Drzme se tematu!)
ok!!!

micanek

Příspěvek od micanek »

myslim, ze nejlepsi soft je ten, ktery mas nahrany v hlave - jestli neslysis, jak moc si mimo, tak s tim stejne hovno nadelas...

TAP

Příspěvek od TAP »

V Cakewalk SONAR je báječný V-Vocal, který navíc umožňuje ten zpěv ex post doladit tak jak potřebuješ. Na youtube jsou ukázky

A stejně si myslím, že Jirka2 a Kylie jsou jedna a tatáž osoba. :idea:

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

TEMA JE:

JAKY SOFTWARE pouzit PRO ZPETNOU KONTROLU INTONACE ZPEVU GRAFEM V procentech?

Prosim moderatory, aby nekompromisne mazali prispevky, ktere se netykaji tematu.
Dekuji.

Zamčeno