Jaký video editační software?

Ostatní audio software, obecná diskuse
EM3

Jaký video editační software?

Příspěvek od EM3 »

Tak mě napadlo, když už jsem narazil na tohle bezva fórum, jestli byste mi mohli někdo poradit s následujícím (ač se to netýká přímo audia) -

Hledám nějaký editační software na video (střih, přidávání zvukových a hudebních stop, přechodové efekty, nějaké vizuální efekty, titulky, atd.), který by měl málo MB a uměl alespoň to co Windows Movie Maker z XP. Ten mi docela stačí na ty základní úkony, má vše, co potřebuji. Bohužel mi ale dělá problémy, padá to a třeba hrozné je tam to náhledové okno, co nejde dát někam jinam a stříhání na časové ose není úplně přesné, to je špatné.

Znáte někdo nějakou alternativu? Třeba i freeware? Ale podmínkou je fakt malá velikost, maximálně 50-100 MB, optimální by bylo tak 20 MB.

Softwary jako Adobe Premiere nebo Pinaccle Studio jsou pro mě zbytečně rozsáhlé a zabírají moc místa.

Pytkin
Moderátor

Re: Jaký video editační software?

Příspěvek od Pytkin »

ja mam rad intuitivne programy , a pre muzikanta/zvukara mi pripada intuitivny Vegas .. neviem ale preco sa branis velkosti .. dnes predsa terabajtove disky nie su problem ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Jednoznačně Vegas! 8) Luxusní editor za luxusní cenu.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ale jenom pro PC že ? :( Jinak taky nerozumím tomu jakou roli v dnešní době může hrát 100 MB apod. To máš 1GB HDD ?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Vegas je super a intuitivni. Ta lite verze dokonce stoji jenom asi 50$.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Ivo píše:Ale jenom pro PC že ? :( Jinak taky nerozumím tomu jakou roli v dnešní době může hrát 100 MB apod. To máš 1GB HDD ?
Jestli se ptáš na Vegas, tak ten je jen pro PC.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

EM3

Příspěvek od EM3 »

Mám rád taky intuitivní programy. Ale dám třeba příklad odjinud - Adobe Acrobat Professional zabírá asi 1GB a je za peníze. No a PDF Creator je freeware a zabírá 20MB a pro moje účely zastane úplně stejnou práci, možná i líp. Další příklad - OCR software ABBYY FineReader zabírá skoro taky 1GB. A konkurenční software Readiris zabírá 20MB (s angličtinou a francouzštinou) a na mé účely funguje úplně stejně, jako FineReader. Takhle bych mohl pokračovat dál. No a s takovouhle filosofií bych rád vyřešil i ten video editační software.

Nevidím důvod, proč mít na disku gigovou aplikaci, to místo můžu využít pro jiné věci. Ale o místo na disku mi nejde, tam ho mám dost.

Dělám si totiž takové instalační Double Layer DVD, kde už mám hrozný kvantum softwaru (audio, grafické, drivery, samply, všechno), záloh a všechno je to ořezané jen na nejnutnější věci, bojuju už o každý MB. A zbývá mi právě akorát tak 50-100 MB pro video editační software. To je jediná věc, co mi tam schází.
Já jsem na tohle DVD zvyklej, hezky se to z toho instaluje...nebo když jdu někomu pomáhat s počítačem, vezmu to s sebou a je tam prostě úplně všechno, je to příjemný.

Ale sám bych to na Googlu nerad hledal, to je jak probírat se v hnoji ;) Doufal jsem, že někdo tady třeba o něčem slušnějším bude vědět. Tak třeba se ještě někdo ozve no...

PS: Pravda, na Vegas jsem zapomněl, tak kouknu, kolik třeba zabírá ta Lite verze. Já totiž, i když mám různý programy originál, tak pokud to jde, narvu je na to moje 1 DVD a tam odsud to instaluji - nemusím vyměňovat v mechanice disk za diskem. To bych se z toho zbláznil. Na originální disky jsem od té doby nemusel sáhnout.

PS2: Jinak já tu mám například nějakou starší orig. verzi Adobe Premiere, s tím se mi pracovalo docela dobře. Ten Vegas je asi lepší, ale i tak - pro moje účely, ačkoliv mám na disku Premiere, jsem stejně používal Movie Maker a to asi svědčí buď o mojí demenci :) nebo o tom, že ty funkce v Premiere nevyužiju. Navíc mi ale ta starší verze Premiere blbě funguje na současném HW, prostě to blbne.

deep rhythm

Příspěvek od deep rhythm »

VideoSpin 2.0

Wax 2.0e

kexik

Příspěvek od kexik »

wax vie len 44.1kHz audio a pada

ten video spin vyzera zaujimavo, ak to robi pinnacle, moze to byt fajn (ale aj nemusi, trebars free avid je pruser)

Axerathix

Příspěvek od Axerathix »

Skus Blender vo verzii 2.49b(mozes aj novsie verzie, ale tie nie su stabilne) je to free a myslim ze dobre nahradi Windows Movie Maker. Inac je to primarne 3D modelacny a animacny program ale je mozne na nom strihat video, ja som si na nom zistrihal jednu vec aj zvuk doplnil. Zo zaciatku si budes ale musiet prejst tutoriali, inac sa v nom nepohnes, ale tutoriali pre strihanie videa to zvladnes za par hodin a mozes pracovat. Efekty to zvlada a s titulkami neviem ako to je. Navyse ma len 15 MB(instalacka) nainstalovane to ma do 40MB.

EM3

Příspěvek od EM3 »

Moc děkuju za tipy. Zkusim i ty další jmenované programy.

Jinak ale koukám, že Vegas se dá sehnat verze do 100 MB, tak to asi bude jasný, ještě to omrknu. Tak alespoň díky, že jste mi to připomněli, málem bych na Vegas úplně zapomněl :oops:

EM3

Příspěvek od EM3 »

Díky moc za to porovnání.

Vypadá to dobře, ačkoliv ta Consumer verze je i na mě dost ořezaná - omezený počet tracků, omezená kvalita zvuku a další věci se mi teda moc nelíběj. Ale pořád lepší, než Windows Movie Maker no. Asi budu uvažovat o koupi a tenhle rozpis mi pomůže v rozhodování o tom, jakou verzi vzít. Ještě jednou díky.

Ale pokud by se přesto ještě objevil nějaký freeware tip, tak budu jen rád ;)

kexik

Příspěvek od kexik »

este moj vlastny tip: corel/ulead video studio... je to super stabilne a vie to hoden efektov, ma vst podporu atd... ovsem to nie je free ale da sa kupit velmi lacno starsia verzia, ja som pred dvomi rokmi kupil verziu 9 za 15eur a neviem si vynachvalit... predtym som pouzival kadeco, vratane piratskeho vegasu, pinnacle, waxu atd, a toto je zdaleka najstabilnejsie

EM3

Příspěvek od EM3 »

kexik: Taky děkuju za tip. Já mám v oblibě starší a stabilní verze programů. Například Photoshop 7.0 CE používám už strašně moc let a ty jeho nové verze se mi nelíběj. Tak zkusim přímo tu starší verzi jak píšeš, snad jí někde seženu.

Odpovědět