korg NanoPad

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
kobozol
Příspěvky: 2
Registrován: 01 bře 2009 16:32

korg NanoPad

Příspěvek od kobozol » 01 bře 2009 16:37

Zdravím lidičky, mám dotaz, nemám žádné zkušenosti s midi, ani s hudbou na PC. Koupil jsem si Korg NanoPad a jaksi nevím co s tím. Dostal jsem doporučení na soft traktor 3.0 - taky sem koupil, ale jak ovlátat externím zařízením sem nezjistil. Poradí nškdo prosím, který software pouřít pro zmíněný nástrojek . díky.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 bře 2009 18:08

Co s tim nano padem planujes delat? Je to midi kontroler, kterym muzes ovladat prakticky cokoliv, ale nejdriv musis mit jasno CO s nim chces ovladat.

kobozol
Příspěvky: 2
Registrován: 01 bře 2009 16:32

Příspěvek od kobozol » 01 bře 2009 18:45

Kermitak píše:Co s tim nano padem planujes delat? Je to midi kontroler, kterym muzes ovladat prakticky cokoliv, ale nejdriv musis mit jasno CO s nim chces ovladat.
Cokoliv, představoval jsem si na live hraní (hraju na klávesy), přidat něco navíc. Něčím to ozvláštnit, nějaké "nové" zvuky, které půjsou ovládat v reálném čase.

Uživatelský avatar
don corleone
Příspěvky: 146
Registrován: 26 pro 2006 16:29

Re: korg NanoPad

Příspěvek od don corleone » 03 kvě 2009 12:43

Mam jeden problem s nanopadom. V jednom efekte je knob, ktory ma funkcie on/off. Tieto funkcie by som si chcel priradit na dva pady s tym, ze jeden zapina/ druhy vypina. Lenze ked to urobim, knob sa otoci len trochu a ja potrebujem , aby sa otocil cely. Robim V FL8 a jedna sa o instajungle efekt. Spolieham na kexika. :D

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: korg NanoPad

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 03 kvě 2009 13:55

don corleone píše:Mam jeden problem s nanopadom. V jednom efekte je knob, ktory ma funkcie on/off. Tieto funkcie by som si chcel priradit na dva pady s tym, ze jeden zapina/ druhy vypina. Lenze ked to urobim, knob sa otoci len trochu a ja potrebujem , aby sa otocil cely. Robim V FL8 a jedna sa o instajungle efekt. Spolieham na kexika. :D
záleží na tom aké MIDI správy vysiela ten pad a aké MIDI potrebuje ten knob na on/off. /neviem ale aké MIDI posiela ten Korg /
ak ten knob potrebuje na prepnutie on/off midi hodnoti 0/127 a ak je ten pad citlivý na silu úderu, tak v tom prípade musíš na ten pad udriet fakt silno..
..ideálne by bolo "preprogramovat" ten pad, ktorý chceš na to používať tak aby na jedno stlačenie poslal 0 a na druhé 127.
btw: ja s MIDI tiež len začínam, tak som zvedavý na reakcie skúsených, či som náhodou nenapísal najakú sprostosť :?

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: korg NanoPad

Příspěvek od listonos » 03 kvě 2009 14:11

Na live a realtime blbiny by sa asi hodil NI Kore. Tam idu jednoducho namapovat MIDI CC na jednotlive vst "cudliky" aj s rozsahom, pripadne jeden kontroler na viac vst parametrov - dokonca namapovat lubovolne midi na lubovolne vst parametre, ulozit si jednotlive nastavenia ako presety a potom live prepinat pripadne plynule prechadzat od jedneho presetu k druhemu cez ten bazmek vpravo hore (A, B, C, D atd.)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: korg NanoPad

Příspěvek od kexik » 03 kvě 2009 21:58

don corleone: je to hracka. tie pady vysielaju noty a vo fruity je interny prevodnik not na CC, vola sa fruity keyboard controler. ten si pridas do projektu a nastavis tak aby nota vysielana prvym padom zodpovedala 0 a nota vysielana druhym padom 128. potom rozballis okno toho vst pluginu a dotycny cudlik priradis tomu keyboard controleru

Uživatelský avatar
don corleone
Příspěvky: 146
Registrován: 26 pro 2006 16:29

Re: korg NanoPad

Příspěvek od don corleone » 07 kvě 2009 21:14

kexik píše:don corleone: je to hracka. tie pady vysielaju noty a vo fruity je interny prevodnik not na CC, vola sa fruity keyboard controler. ten si pridas do projektu a nastavis tak aby nota vysielana prvym padom zodpovedala 0 a nota vysielana druhym padom 128. potom rozballis okno toho vst pluginu a dotycny cudlik priradis tomu keyboard controleru
Clovece, ty si guru. :D Tak ako si to napisal sa mi to nepodarilo(max hodnotu som mohol nastavit 100), ale naviedol si ma na spravnu cestu. Zistil som, ze styri pady staci priamo namapovat cez -link to controller- a robia presne to, co chcem. Zaujimave, ze to funguje len na tych styroch.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re:

Příspěvek od Pavel Vantuch » 07 kvě 2009 22:32

kobozol píše:Cokoliv, představoval jsem si na live hraní (hraju na klávesy), přidat něco navíc. Něčím to ozvláštnit, nějaké "nové" zvuky, které půjsou ovládat v reálném čase.
Co to přesně znamená?

Odpovědět