Kytara a syn?ák

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 lis 2005 09:25

vacsinu budes musiet slohnut, free mensinu pohladaj zde:
http://www.midiplugins.com/

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 09 lis 2005 13:33

Takže sehnal jsem nějaký soft "TS-Audio to midi" píšou že by to mělo jet v realtime, takže díky za ochotu . Kdybych se s tím něco kloudného dalo provádět podělím se o zkušenosti.

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

midi kytary

Příspěvek od tankista » 09 lis 2005 13:54

Midi kytarama, resp. hl. baskytarama se zabyvam nakej ten patek. Ten Roland GI-20 prodavam ja. Nebudu se dlouze rozepisovat, nejprve hodim naky odkazy, at se zorientujete v neprehledne a pomerne chaoticke problematice:

http://dynatone.ru/hystory/midi20.htm
http://home.epix.net/~joelc/rmc.html
http://jpsongs.com/troubadortech/mgtr.htm
http://www.open-tuning.com/instruments.html
http://www.geocities.com/midi_guitar/

Dotazy potom prosim (ale taky nevim vse samozrejme...).

PS: na soft prevod zapomente, to ani z principu fungovat nemuze, zadnymu vyrobci to neverte...

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 09 lis 2005 14:00

Taky jsem lehce upgradnul cenu toho gi-20 v inzeratech, ale s mymi rada mi si to prosim nespojujte :-)))

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 09 lis 2005 20:05

Takže Kexi mrkni na tento link [web]http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,780[/web] - vypadá to dost zajímavě. WIDE funguje taktéž jako VST plugin - .....jen sehnat medicínku.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 10 lis 2005 00:12

peetr1 - precitaj si este raz prvy tankistov prispevok. Hlavne si predstav, ze jebnes po strunach a pustis do kompu jednu masu signalu cez jeden a/d prevodnik. A teraz chci po nejakom plugine, aby Ti v realnom case konvertoval do MIDI :).

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 10 lis 2005 00:24

rastis: No ja jsem zkousel myslim to TS-Audio to midi, sice ne realtime, ale akordy to prevadelo, jestli si dobre vzpominam... a realtime by teda taky nemel bejt takovej problem, ne? I kdyz mozna (nejspis) se pletu...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 10 lis 2005 15:02

@Rastis. Rozumím. Přesto píšou že to umí v realtime i polyfonii - což je více fonie. Jebnu? do strun sice teď můžu ale stejně to neodzkouším - nemám cubase nebo pod.soft který pracuje s VST pluginami. Midi snímač tomu rozumím - beru že to je ideální případ. Chce to však asi novou kytaru - nevím kde bych to vprasil na stávajícím modelu. Když vemu v úvahu že hudbu mám pouze jako koníčka - tak hledám co možná nejlevnější řešení s co nejpřijatelnějším zvukem. Případně - kdyby byla možnost snímat z kytary analog a midi (synchronně) pak bych o tom i uvažoval.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 lis 2005 16:30

peetr1 píše:Případně - kdyby byla možnost snímat z kytary analog a midi (synchronně) pak bych o tom i uvažoval.
Takhle přesně fungujou ty rolandí krabky. Můžeš používat různý efekty na analog nebo čisté MIDI zvuky nebo to míchat dohromady, případně s tím ovládat další MIDI zařízení (viděl jsem basáka, co si brnkáním pouštěl samply a smyčky). Hlavně je to ale oprvadu použitelné i pro live narozdíl od nějakýho pluginu, ze kterého vypadnou mraky chyb, které budeš muset v sekvenceru manuálně korigovat.

Jinak novou kytaru v žádném případě nepotřebuješ.

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 11 lis 2005 10:18

@Ctirad - super tip. Ten článek v muzikuse jsem původně nečetl. To je přesně co jsem potřeboval. :D :shock:

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 11 lis 2005 19:12

Akorát bacha na to, že v tom článku trošku mlží o tom, co je MIDI snímač a co syntezátor. Nezasvěcenému to může připadat, že to, co se montuje na kytaru už je sám o sobě MIDI snímač, což je omyl. Ten snímač je nutný doplněk toho syntíku a jedno bez druhého je k ničemu! To jen aby si někdo (a že jsem jich už viděl) nekoupil za pár švestek ten snímač na kytaru a pak se nedivil, že k tomu potřebuje ještě krabičku za 15 táců, aby mu to fungovalo !

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Pres ladicku

Příspěvek od Amorph » 26 lis 2005 13:56

Myslim ze existuje pomerne jednoducha cesta jak dosahnout pozadovaneho efektu. Vetsina softwarovych ladicek ma vystup na MIDI, staci pak tento vystup naroutovat na pozadovany MIDI intrument a je to. Samozrejme kvalita prevodu se bude omezovat asi na monofonii.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 lis 2005 17:03

cece tak sem s tou vacsinou ;)
nie vazne, ktora ladicka ma midi out? toto riesenie ma zaujima

fagaras chalturscik
Příspěvky: 23
Registrován: 23 kvě 2006 13:07

TS-Audio-to-midi za Kč?

Příspěvek od fagaras chalturscik » 31 pro 2006 10:38

Zdravím! TS-Audio-to-midi jsem jako trial vyzkousel a vyhovuje mi zatim natolik, ze bych sel do plne verze. Na domovskym webu se da samozrejme koupit, ale muj dotaz se tyka toho, jestli se nedá koupit nekde v Cesku, resp. jestli obecne s nakupovanim takovychto softu po webu mate zkusenosti. Da se to napr. na dobírku?

Uspesny novy rok 2007 vám všem!!!

Odpovědět