Kytara a syn?ák

Ostatní audio software, obecná diskuse
peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Kytara a syn?ák

Příspěvek od peetr1 » 07 lis 2005 20:43

Zdravím všechny. Chtěl bych využít nějaký dostupný sampler, příp. syntetizér a ovládat tyto zvuky pomocí kytary. Jedná se mě o soft. verzi. (Vlastním amplitube/kytara a absynth/klávesy) Jak a v čem to nastavit abych dosáhl kýženého efektu? Jsem amatér tak dík za info.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 lis 2005 21:39

Jestli to dobre chapu, tak chces, aby neco "cetlo noty", ktery zahrajes na kytaru? Tak tenhle problem resim taky... Existujou MIDI snimace pro kytaru, ktery prevadej zahranej ton na "noty", kterym rozumi software, ale nevim kde je sehnat a ani mi tady na ezone na to nikdo neodpovedel. Ted momentalne si hraju s programama, ktery prevedou na MIDI neco, co nahrajes do pocitace (kytara do not, zpev do not...), ale jeste jsem to nerozchodil tak, aby to prevadelo v realnym case a v realnym case to ovladalo nejakej synth/sampler... Jinak mas klavesy, ne?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 07 lis 2005 22:23

Nejrozšířenější MIDI "snímače" (on je to ve skutečnosti specielní snímač, co snímá každou strunu zvláš? + HW krabička, která ty jednotlivé signály převádní na MIDI a většinou rovnou obsahuje i MIDI syntík) dělá Roland.
Např tohle: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... zari~2004/

Mají to skoro kdekoliv, kde prodávají věci od Rolanda. Překvapuje mě, Cyrile, že jsi to nenašel.

Srovnatelné, čistě softwarové řešení pokud vím neexistuje. Pár prográmků umožňuje jakž takž v reálném čase převádět jeden hlas, ale akordy těžko. Už jenom z toho důvodu, že by bylo potřeba do kompu dostat nějak ten roloženej signál z každé struny zvláš?.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 lis 2005 23:28

Ach jo, 18 930 Kč... :cry:
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 lis 2005 23:31

Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 lis 2005 23:33

Ctirad: nevis o nejakym co nejlevnejsim MIDI snimaci pro kytaru? Bez toho syntezatoru, pokud mozno co nejjednodussi, proste snimac-MIDI data... DIKY!
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2005 23:39

cyril : shadows SH75 .. ak sa dobre pamatam .. ale je to velmi stare .. ale bolo to najlacnejsie ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 lis 2005 23:49

Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 lis 2005 23:50

To je v prdeli ty ceny... to jsem necekal...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 08 lis 2005 00:13

Cyril píše:Ctirad: nevis o nejakym co nejlevnejsim MIDI snimaci pro kytaru? Bez toho syntezatoru, pokud mozno co nejjednodussi, proste snimac-MIDI data... DIKY!
Jo. Roland dělá i samotnej convertor (GI20), ale o moc levnější než celej syntík to není. Nicméně když se podíváš tady na inzeráty (respektive na midi.cz), tak to zrovna teď někdo prodával asi za desítku.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 08 lis 2005 00:29

To se mi zda stejne moc drahy...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 08 lis 2005 06:12

Dík za odpovědi. Mám kytaru a chtěl bych to řešit bez hardv. převodníku (snímače) - pouze soft. Protože vidím obrovský pokrok za posledních několik let v PC oblasti, pátrám po soft. zboží. Nevíte opravdu o ničem?

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Příspěvek od IGGY » 08 lis 2005 07:56

ja mam yamahu a prodal bych to, je to snimac + prevodnik, puvodni cena 25000,-, ale pod 10 bych nesel.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 lis 2005 09:00

problem je, ze tie vst verzie audio-midi konvertorov su dost ohovne... maju strasne dlhe ataky a rychle noty neprevedu
(chcel som prevadzat pluvance na mikrofon na midi noty pre bici sampler a nepodarilo sa)

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 08 lis 2005 09:20

Super Kexi - můžeš mě prosím ty VST pluginy o hovne vytypovat?? Chtěl bych je přesto vyzkoušet - dikas.

Odpovědět